Uw bibliotheek met Xbox 360-games beheren

Op deze pagina wordt beschreven hoe u de games op uw Xbox 360-console kunt verkrijgen en beheren.

Games van de Xbox Games Store verkrijgen

U kunt de Xbox Games Store doorbladeren en games toevoegen aan de downloadwachtrij van de console. Wanneer de console de volgende keer verbinding maakt met Xbox Live, worden de items in uw downloadwachtrij gedownload.

1. Ga naar de Xbox Games Store.
  2. Klik of tik op Xbox 360-games.
  3. Selecteer een genre onder Genre of een rating onder Gamerating om door games te bladeren. Of zoek via de zoekfunctie en typ een specifieke gametitel.
  4. Klik of tik op de gewenste gametitel.
  5. Klik of tik op de link om de game of add-in te kopen of te downloaden.
  6. Volg de instructies om de game of add-in te kopen.

Games verkrijgen via uw console

1. U kunt games ook direct via uw Xbox 360-console verkrijgen. Meld u via uw console aan bij Xbox Live.
  2. Ga naar games en selecteer Browse Games of Search Games.
  3. Blader of zoek naar de gewenste game, uitbreiding of gamedemo en selecteer het item dat u wilt downloaden.
  4. Selecteer Confirm Download.

Als u uw game niet kunt downloaden, zie Problemen met de verbinding van Xbox 360 met Xbox Live oplossen.

Neem contact op met Xbox Support als u nog steeds problemen hebt om uw game te downloaden.

Een gedownloade game spelen

1. Ga op de console naar Games en selecteer My Games.
  2. Selecteer de game die u wilt spelen.

Een game installeren vanaf een disc

1. Ga naar Xbox Home.
  2. Plaats de game-disc in het disc-station.

Opmerking Nadat u de disc hebt geplaatst, is de standaardoptie dat de game automatisch wordt gestart. Als de game start, sluit de game af en gaat u terug naar het Xbox Dashboard.

3. Selecteer de game die u wilt installeren op uw harddisk.
  4. Druk op X op de controller.
  5. Selecteer Install. Selecteer desgevraagd het opslagapparaat waarop u de game wilt installeren.
Een voorbeeld met het tabblad 'Apparaat selecteren' en de Xbox 360-harddisk gemarkeerd.

Tijdens de installatie van de game op de harddisk wordt een voortgangsindicator weergegeven. Het kan tot 12 minuten duren voor een game op uw harddisk is geïnstalleerd.

Opmerkingen
  • Als u een game op uw harddisk wilt installeren, hebt u tussen 4 en 8 GB vrije ruimte op de harddisk nodig.
  • Nadat u een game op de harddisk hebt geïnstalleerd, moet de game-disc nog steeds in het disc-station worden geplaatst wanneer u de game start.
  • Als u games op uw harddisk installeert, wordt deze sneller geladen en wordt de toegang tot de game-disc geminimaliseerd.
  • Games voor de originele Xbox kunnen niet geïnstalleerd worden op een Xbox 360 harddisk.

Een game geïnstalleerd op uw harddisk spelen

1. Ga naar Xbox Home.
  2. Plaats de game-disc in het disc-station.
  3. Selecteer de game als deze niet automatisch start.

Opmerking Om een game geïnstalleerd op uw harddisk te spelen, moet de game-disc in het disc-station zijn geplaatst. De console speelt de geïnstalleerde game automatisch vanaf de harddisk, nadat de console controleert of er een geldige game-disc in het disc-station zit.

Games van de harddisk verwijderen

1. Ga naar settings en selecteer System.
  2. Selecteer Storage en selecteer vervolgens Memory Unit.
  3. Selecteer Games and Apps.
Een scherm met het formaat van diverse categorieën met content op een Xbox 360-harddisk, met de categorie 'Games en apps' gemarkeerd.
  1. Zoek en selecteer de game die u wilt verwijderen.
  2. Selecteer Delete.

Een game opnieuw downloaden

Als u een gedownloade game van de harddisk verwijdert, kunt u deze opnieuw downloaden vanuit uw downloadgeschiedenis:

1. Meld u aan bij Xbox Live met de gamertag die u hebt gebruikt toen u de content de eerste keer kocht.
  2. Ga naar Settings en selecteer Account.
Een scherm met het tabblad Instellingen op het Xbox 360 Dashboard, met het tabblad Account gemarkeerd.
  1. Selecteer Download History.
  2. Blader door uw downloadgeschiedenis. Als u iets opnieuw wilt downloaden, selecteert u eerst het item en daarna Opnieuw downloaden.

Opmerking Om de bij- en afschrijvingen van uw Xbox Live-account te zien, leest u Uw abonnement- en transactiegeschiedenis van Xbox Live online controleren.