Hoe u de lijst met Mijn games kunt beheren in de Xbox-app op Windows 10

Op deze pagina

Over de lijst met Mijn games

In het gedeelte Mijn games in de Xbox-app op Windows 10 kunt u uw verzameling doorbladeren en starten vanaf een enkele locatie.

Op een scherm staat het tabblad 'Mijn games' in de Xbox-app.

De Xbox-app ondersteunt automatische ontdekking van alle games in de Windows Store en sommige pc-games buiten de Store (Win32). Deze worden dus automatisch toegevoegd aan uw gameverzameling in de app. Er zijn echter zo veel games en bronnen met content waar een gebruiker op zoek kan gaan naar nieuwe games om eventueel te kopen, dat er steeds titels zijn die nog niet zijn geïdentificeerd als een game.

Een game of programma toevoegen dat niet automatisch was toegevoegd aan de lijst met Mijn games

Als een game of programma niet automatisch is toegevoegd, kunt u die game of dat programma toevoegen aan uw verzameling door Mijn games en vervolgens Een game van je pc toevoegen te selecteren.

U ziet dan een doorbladerbare lijst met alle Win32-games en -programma's met snelkoppelingen in het Startmenu. Zoek in de lijst wat u wilt toevoegen aan uw menu Mijn games, zodat u de games die u wilt spelen en de programma's die u wilt gebruiken snel kunt zoeken en starten.

Op een scherm staat het vak 'Een game van je pc toevoegen' in de Xbox-app.

Wanneer u uw keuze hebt gemaakt, selecteert u Geselecteerde games toevoegen onderaan in het pop-upvenster.

Op een scherm staat het vak 'Een game van je pc toevoegen' in de Xbox-app, met een voorbeeldgame geselecteerd.

Uw games en programma's zijn nu toegevoegd aan uw lijst.

Hoe u een game of programma kunt verwijderen uit uw lijst met Mijn games

Als u met de rechtermuisknop op een titel klikt, verschijnt er een pop-upvenster met de volgende opties:

• Spelen
  • Uit mijn games verwijderen
Op een scherm staat het tabblad 'Mijn games' in de Xbox-app, met het contextmenu voor een van de games geopend. De opties 'Spelen' en 'Verwijderen uit mijn games' zijn beschikbaar.

Wat als een game of programma niet in de lijst "Een game van je pc toevoegen" verschijnt

Als een game of programma niet in uw doorbladerbare lijst verschijnt, hebt u geen snelkoppeling toegevoegd aan het Startmenu. Om uw game toe te voegen, moet u een snelkoppeling in het Startmenu maken. U kunt dat doen op verschillende manieren:

Uw game verwijderen en opnieuw installeren

De meeste pc-games en programma's voor Win32 bieden de optie om tijdens het installeren een snelkoppeling toe te voegen aan het Startmenu of op het bureaublad. Als u nog geen snelkoppeling hebt toegevoegd toen u uw game installeerde, moet u de game verwijderen en opnieuw installeren en daarna de snelkoppeling maken wanneer dat wordt gevraagd.

Op een scherm staat een voorbeeld van een installatiemenu van een game, met de keuzevakjes 'Snelkoppelingen in het menu Start maken' en 'Snelkoppeling op bureaublad maken' geselecteerd.

Opmerking Op dit moment herkent de functie "Een game van je pc toevoegen" bureaubladsnelkoppelingen nog niet, maar u kunt de bureaubladsnelkoppeling gebruiken om een snelkoppeling in het Startmenu te maken, zodat u uw game kunt toevoegen aan de lijst met Mijn games in de Xbox-app.

Een bureaubladsnelkoppeling gebruiken om een snelkoppeling in het Startmenu te maken

Open Verkenner en kopieer en plak het volgende pad in de bestandslocatiebalk:

• %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\
Op een scherm staat de Verkenner met een recent pad geselecteerd in de vervolgkeuzelijst met paden.

Dit is de locatie van de snelkoppeling in het Startmenu. U kunt uw bureaubladsnelkoppeling nu kopiëren en plakken naar deze bestandslocatie.

Op een scherm is de Verkenner geopend op de lijst met programma's in het Startmenu.

Als de Xbox-app nog open staat, moet u de app sluiten en opnieuw starten. De nieuwe programma's verschijnen nu in de lijst "Een game van je pc toevoegen".

Wat als de game of het programma geen bureaubladsnelkoppeling heeft

Afhankelijk van waar het programma is geïnstalleerd, zoekt u het programma in uw map C:\Programs Files of uw map C:\Programs Files (x86). Wanneer u het programma hebt gevonden, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en selecteert u Snelkoppeling maken.

Op een scherm staat de Verkenner, met het contextmenu geopend voor een voorbeeldprogramma en 'Snelkoppeling maken' geselecteerd.

Wanneer u de snelkoppeling hebt gemaakt, kunt u deze verplaatsen naar het Startmenu via de stappen in het deel "Een bureaubladsnelkoppeling gebruiken om een snelkoppeling in het Startmenu aan te maken".