Gears of War 4 optimaal spelen in Windows 10

Overzicht

U kunt Gears of War 4 in Windows 10 spelen met de grafische mogelijkheden van 4K. Als u de juiste hardware hebt, kunt de instelling ervan afstemmen om de game zo optimaal mogelijk te spelen. Hier volgen enkele tips die u kunt proberen.

Beschikbaar geheugen: RAM en VRAM

Het geheugen van uw Windows 10-apparaat wordt gedeeld tussen alle geopende software en apps. Voor de best mogelijke game-ervaring sluit u alle andere programma's voordat u Gears of War 4 in Windows 10 start.

Opmerking U kunt de hoeveelheid geheugen van uw apparaat controleren door Taakbeheer te openen: klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram en selecteer Taakbeheer, Prestaties en daarna Geheugen.

Als u niet weet welke GPU (grafische processor) of hoeveel VRAM (videogeheugen) u hebt, kunt u dat als volgt controleren:

1. Ga naar Start > Instellingen > Systeem.
  2. Schuif omlaag op het tabblad Beeldscherm en selecteer Geavanceerde beeldscherminstellingen.
  3. Schuif omlaag en selecteer Eigenschappen van beeldschermadapter. Bij Type adapter wordt de naam van de GPU weergegeven en bij Toegewezen geheugen wordt het VRAM weergegeven.

Rechtsonder in het menu met video-opties in de game worden het merk GPU, de totale hoeveelheid VRAM en de oorspronkelijke monitorresolutie weergegeven.

Zie Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10  voor meer informatie over hoe u uw apparaat controleert.

Invoervertraging

Gears of War 4 gebruikt directe muisinvoer zonder smoothing of versnelling. Als u merkt dat de game niet of traag reageert op invoer, probeert u het volgende om de invoervertraging te verminderen:

• Selecteer de modus 'Game/Gaming' als uw beeldscherm deze ondersteunt.

• Stel de vernieuwingsfrequentie (Hz) van het beeldscherm zo hoog mogelijk in.

• Schakel alle naverwerkingsopties van het beeldscherm uit (raadpleeg de gebruikershandleiding van het scherm).

• Zorg dat u een van de volgende kabels gebruikt:

• DisplayPort

• HDMI 1.4 (of hoger)

• DVI

• Schakel in de game-opties (Opties > Video) de optie v-sync uit.

• Verlaag de standaardinstellingen in de game (Opties > Video).

Schermresoluties

U kunt de schermresolutie als volgt controleren en wijzigen op uw computer:

1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer Beeldscherminstellingen.
  2. Selecteer Geavanceerde beeldscherminstellingen.
  3. Selecteer de instelling Aanbevolen.

U kunt de schermresolutie als volgt controleren en wijzigen in Gears of War 4:

• Ga in het hoofdmenu naar Opties > Video > Geschaalde resolutie.

• Verlaag de resolutie om de prestaties te verbeteren ten koste van de beeldkwaliteit.

• Verhoog de resolutie om de beeldkwaliteit te verbeteren ten koste van de prestaties.

Als u de oorspronkelijke 4K-resolutie wilt gebruiken, hebt u de volgende kabels nodig:

• 3840x2160 op 30 Hz: minimaal HDMI 1.4 of DisplayPort 1.2a

• 3840x2160 op 60 Hz: DisplayPort 1.2a of HDMI 2.0

Ga naar de een van de volgende website voor meer informatie over het gebruik van de 4K-resolutie:

Opmerking De resolution 4K stelt hoge eigen aan de GPU, aangezien deze viermaal zo groot is als de standaard 1080p. Het wordt aanbevolen de resolutie 4K of hoger alleen te selecteren als uw GPU dit ondersteunt.

Audioapparaten

Als u problemen ondervindt met uw audioapparaat, schakel dan over naar een apparaat dat een samplingfrequentie van ten minste 44,1 kHz aankan.

Voor meer informatie over het verbeteren van de gameprestaties van uw computer gaat u naar De spelprestaties van uw computer verbeteren.

Prestatiebenchmark

De prestatiebenchmark is ontwikkeld om zware gevechten te tonen, zodat u kunt zien hoe de game presteert op uw apparaat. Afhankelijk van de resultaten kunt u de video-instellingen wijzigen om de prestaties in de game te verbeteren.

De benchmark is toegankelijk in de game via Benchmark in het hoofdmenu.

Als u denkt dat de prestaties lager zijn dan u verwachtte of als u een patroon van hogere en lagere beeldsnelheden in de benchmarkresultaten ziet, controleert u in de Xbox-app of u Achtergrondopname mogelijk hebt ingeschakeld:

1. Ga naar Start en selecteer de Xbox-app.

2. Selecteer Instellingen.

3. Selecteer het tabblad Game DVR.

4. Stel Achtergrondopname in op Uit.

Kies de juiste instellingen

Gears of War 4 voor Windows 10 is zo ontworpen dat de resolutie 4K en hoger wordt ondersteund op pc's. Dit betekent dat de 'Ultra'-textuuropties in het menu met video-opties hogeresolutietexturen bevatten.

Hier volgen enkele aanbevelingen voor textuurinstellingen:

• Als uw videokaart 6 GB VRAM of meer heeft, wordt de instelling Ultra aangeraden.

• Als uw videokaart 4 GB VRAM heeft, wordt de instelling Hoog aangeraden.

• Als uw videokaart 2 GB VRAM heeft, wordt de instelling Normaal aangeraden.

• Als uw videokaart 1 GB VRAM heeft, wordt de instelling Laag aangeraden.

Als u de hoeveelheid VRAM van uw apparaat wilt controleren, raadpleegt u de sectie Beschikbaar geheugen: RAM en VRAM hierboven.

Als u wilt zien hoeveel VRAM in de game wordt gebruikt, gaat u naar Opties > Video en wijzigt u de instelling 'Statistieken tonen' in 'Alle'. Rechtsonder in de game wordt de hoeveelheid gebruikt en beschikbaar VRAM weergegeven. Als de eerste waarde (gebruikt VRAM) niet in de buurt komt van of niet groter is dan de tweede waarde (beschikbaar VRAM), kunt u gerust enkele textuurinstellingen verhogen. U kunt textuurinstellingen combineren om zo een visueel evenwicht te creëren dat naar wens is, terwijl de hoge prestaties behouden blijven.

De eerste keer dat u de game laadt, worden de aanbevolen instellingen geconfigureerd. Als u de hardware opnieuw wilt detecteren, opent u Verkenner en navigeert u naar de volgende locatie:

%localappdata%/Packages/Microsoft.SpartaUWP_8wekyb3d8bbwe/LocalState/GearGame/Saved/Config/UWP

Verwijder het bestand GameUserSettings.ini.