Problemen met Halo 5: Forge in Windows 10 oplossen

Als u problemen hebt met het spelen van Halo 5: Forge in Windows 10, vindt u hier oplossingen voor de meest voorkomende fouten. Zie Veelgestelde vragen over Halo 5: Forge in Windows 10 voor antwoorden op veelgestelde vragen als uw probleem hier niet wordt behandeld.

Uw CPU voldoet niet aan de minimale specificaties

Wanneer u Halo 5: Forge start, ziet u een van de volgende foutcodes:

0x80000001
  • Dit betekent dat de CPU niet voldoet aan de minimale specificaties om Halo 5: Forge uit te voeren en dat u te maken kunt krijgen met slechte prestaties of problemen met de stabiliteit wanneer u deze titel speelt.
  • Controleer of uw CPU SSE 4.1 ondersteunt. Ga voor meer informatie naar de website van de fabrikant van de CPU of neem contact op met hun ondersteuningsafdeling.
0x80000002
  • Dit betekent dat de CPU niet voldoet aan de minimale specificaties om Halo 5: Forge uit te voeren en dat u te maken kunt krijgen met slechte prestaties of problemen met de stabiliteit wanneer u deze titel speelt.
  • Zorg dat uw CPU ten minste een Intel Core i5 op 2,3 GHz of AMD-equivalent is.

Oplossing

Voer deze stappen uit om te controleren of uw CPU SSE 4.1 ondersteunt:

1. Ga naar Start, selecteer Instellingen en selecteer Systeem.
  2. Selecteer Info.
  3. Schuif omlaag door de lijst met specificaties naar Processor en zoek de CPU van uw pc.
  4. Vergelijk deze met de minimumspecificaties voor Halo 5: Forge en zorg dat u ten minste aan deze vereiste voldoet.

Het aantal kernen van uw CPU is lager dan de minimale specificaties

Wanneer u Halo 5: Forge start, ziet u de volgende foutcode:

0x80000003
  • Dit betekent dat het aantal kernen van de CPU lager is dan de minimale specificaties om Halo 5: Forge uit te voeren en dat u te maken kunt krijgen met slechte prestaties of problemen met de stabiliteit wanneer u deze titel speelt.
  • Zorg dat uw CPU ten minste 4 fysieke kernen bevat.

Oplossing

Voer deze stappen uit om te controleren of uw CPU de minimale specificaties voor Halo 5: Forge overtreft:

1. Druk op Ctrl+ Shift+ Esc en open Taakbeheer.
  2. Selecteer het tabblad Prestaties.
  3. Zoek het aantal fysieke kernen naast Kernen.
  4. Vergelijk deze met de minimumspecificaties voor Halo 5: Forge en zorg dat u ten minste aan deze vereiste voldoet.

Uw VRAM voldoet niet aan de minimale specificaties

Wanneer u Halo 5: Forge start, ziet u de volgende foutcode:

0x80000011
  • Dit betekent dat de beschikbare hoeveelheid Video RAM (VRAM) in de GPU van uw computer niet voldoet aan de minimale vereisten.
  • Zorg dat uw videokaart (GPU) ten minste 2 GB Video RAM heeft.

Oplossing

Volg deze stappen om te kijken hoeveel Video RAM uw GPU heeft:

1. Ga naar Start, selecteer Instellingen en selecteer Systeem.
  2. Schuif omlaag op het tabblad Beeldscherm en selecteer Geavanceerde beeldscherminstellingen.
  3. Schuif omlaag en selecteer Eigenschappen van beeldschermadapter. Op het tabblad Adapter wordt de hoeveelheid VRAM weergegeven bij Toegewezen videogeheugen.
  4. Vergelijk deze met de minimumspecificaties voor Halo 5: Forge en zorg dat u ten minste aan deze vereiste voldoet.

Het stuurprogramma van de grafische kaart is incompatibel

Wanneer u Halo 5: Forge start, ziet u de volgende foutcode:

0x80000012

Oplossing

U lost dit probleem op door het GPU-stuurprogramma bij te werken. Ga hiervoor naar de website van de fabrikant van uw GPU en werk bij naar het nieuwste apparaatstuurprogramma. Voer deze stappen uit om te controleren welk type GPU u hebt:

1. Ga naar Start, selecteer Instellingen en selecteer Systeem.
  2. Schuif omlaag op het tabblad Beeldscherm en selecteer Geavanceerde beeldscherminstellingen.
  3. Schuif omlaag en selecteer Eigenschappen van beeldschermadapter. Op het tabblad Adapter wordt de naam van de GPU weergegeven en bij Toegewezen geheugen wordt het adaptertype weergegeven.
  4. Nadat u de fabrikant van de grafische kaart hebt geïdentificeerd, gaat u naar diens website om het apparaatstuurprogramma bij te werken.

Uw GPU is incompatibel

Wanneer u Halo 5: Forge start, ziet u de volgende foutcode:

0x0000013
  • Dit betekent dat een incompatibele GPU is gedetecteerd.
  • Controleer of uw GPU DirectX 12 ondersteunt en geen SLI of Crossfire gebruikt.

Oplossing

U lost dit probleem op door uw GPU-kaart te upgraden of opnieuw te configureren. Voer deze stappen uit om te controleren welk type GPU u hebt:

1. Ga naar Start, selecteer Instellingen en selecteer Systeem.
  2. Schuif omlaag op het tabblad Beeldscherm en selecteer Geavanceerde beeldscherminstellingen.
  3. Schuif omlaag en selecteer Eigenschappen van beeldschermadapter. Op het tabblad Adapter wordt de naam van de GPU weergegeven en bij Toegewezen geheugen wordt het adaptertype weergegeven.
  4. Nadat u de fabrikant van de grafische kaart hebt geïdentificeerd, gaat u naar de website van die fabrikant om te controleren of uw GPU DirectX 12 ondersteunt.

Uw apparaat heeft onvoldoende RAM

Wanneer u Halo 5: Forge start, ziet u de volgende foutcode:

0x80000021
  • Dit betekent dat de hoeveelheid systeem-RAM van de pc niet voldoet aan de minimale specificaties en dat u te maken kunt krijgen met slechte prestaties of problemen met de stabiliteit wanneer u deze titel speelt.
  • Zorg dat uw pc ten minste 8 GB RAM of meer heeft.

Oplossing

Voer deze stappen uit om te controleren of uw pc voldoet aan de minimale specificaties:

1. Ga naar Start, selecteer Instellingen en selecteer Systeem.
  2. Selecteer Info.
  3. Schuif omlaag door de lijst met specificaties naar Geïnstalleerd RAM-geheugen en zoek de hoeveelheid RAM van uw pc.
  4. Vergelijk deze met de minimumspecificaties voor Halo 5: Forge en zorg dat u ten minste aan deze vereiste voldoet.