Veelgestelde vragen over Microsoft Casual Games

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over titels van Microsoft Casual Games in Windows 10 of Windows 8.1. Deze informatie is van toepassing op de volgende gametitels:

• Microsoft Solitaire Collection
  • Microsoft Bingo
  • Microsoft Jigsaw
  • Microsoft Mahjong
  • Microsoft Minesweeper
  • Microsoft Sudoku
  • Wordament

Veelgestelde vragen

Ik word gevraagd om te schakelen naar een Microsoft-account of mijn Xbox Live-gegevens te updaten. Wat is er aan de hand?

U hebt een Microsoft-account nodig zodat de game uw voortgang kan opslaan naar de cloud. Bij een Microsoft-account krijgt u automatisch een Xbox-account, waar uw gamegegevens worden opgeslagen.

Ik heb een probleem om mijn game te spelen. Hoe kan ik dit oplossen?

Probeer de volgende oplossingen als u problemen hebt om uw game te spelen.

Oplossing 1: controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-02-21T15:29:26.3224897+00:00

Oplossing 2: start uw pc of tablet opnieuw

Opmerking Sla uw werk op en sluit eventuele geopende apps voordat u het apparaat opnieuw start.

Als er een Aan/uit-pictogram op uw Startscherm staat, selecteert u het en selecteert u vervolgens Opnieuw starten. Als dat niet zo is, doe dan het volgende:

1. Swipe vanaf de rechterrand van het scherm en selecteer Instellingen. (Of als u een muis gebruikt, wijst u naar de hoek rechtsonder op het scherm, beweegt u de muiscursor omhoog en selecteert u Instellingen.)
  2. Selecteer Aan/uit en vervolgens Opnieuw starten.

Oplossing 3: controleer of er updates zijn voor het apparaat

Windows 10

Als u automatische updates gebruikt, hoeft u niet te controleren of er belangrijke en aanbevolen updates zijn. Windows Update controleert op deze updates en installeert ze wanneer ze klaar zijn.

Als u automatische updates niet gebruikt, moet u zelf minstens wekelijks controleren of er updates zijn. We brengen meestal maandelijks belangrijke updates uit. Updates kunnen echter op elk moment worden uitgebracht.

Ongeacht uw instellingen worden sommige updates niet automatisch geïnstalleerd. Dit zijn optionele updates en updates waarvoor u nieuwe Gebruiksvoorwaarden moet accepteren. Wanneer deze updates beschikbaar zijn, meldt Windows Update u dat ze klaar zijn om te installeren.

1. Selecteer de Start-knop. Typ Update in het zoekvak en selecteer Windows Update in de lijst met resultaten.
  2. Selecteer Controleren op updates in het deelvenster links en wacht even terwijl Windows de recentste updates voor uw computer zoekt.
  3. Als er updates gevonden zijn, selecteert u Updates installeren.

Opmerking U moet uw apparaat wellicht opnieuw starten om de installatie van sommige updates te voltooien. Sla uw gegevens op en sluit al uw bestanden en apps voordat u het apparaat opnieuw start, zodat u niets verliest.

Windows 8.1

Volg deze stappen om te controleren of er updates zijn:

1. Open Windows Update door te swipen vanaf de rechterrand van het scherm (of als u een muis gebruikt, te wijzen naar de hoek rechtsonder op het scherm en de muiscursor omhoog te verplaatsen), selecteer vervolgens Instellingen, selecteer Pc-instellingen wijzigen en selecteer vervolgens Bijwerken en herstellen.
  2. Selecteer Nu controleren en wacht even terwijl Windows de recentste updates voor uw apparaat zoekt.
  3. Als er updates gevonden zijn, selecteert u Updates installeren.
  4. Lees en accepteer de licentievoorwaarden en selecteer indien nodig Voltooien.

Opmerking U moet uw apparaat wellicht opnieuw starten om de installatie van sommige updates te voltooien. Sla uw gegevens op en sluit al uw bestanden en apps voordat u het apparaat opnieuw start, zodat u niets verliest.

Controleer of er updates voor de game zijn als het probleem niet is opgelost met de update voor Windows.

Oplossing 4: controleer of er updates voor de game zijn

Zo kunt u te weten komen of u de recentste versie van uw game gebruikt.

Windows 10

1. Open de Store en meld u aan met de account die u gebruikt om de game te spelen.
  2. Typ de naam van de game in het zoekvak. Typ bijvoorbeeld Microsoft Solitaire Collection in het zoekvak.
  3. Op de pagina met informatie over de game ziet u de knop Openen als u de recentste versie hebt. Als u Update ziet, selecteert u deze knop om uw game bij te werken.

U kunt ook het pictogram van uw account selecteren in de Store (links van het zoekvak) en vervolgens Downloads en updates selecteren om te zien of er een update beschikbaar is voor uw game.

Windows 8.1

1. Open de Store en meld u aan met de account die u gebruikt om de game te spelen.
  2. Beweeg uw muis helemaal naar rechts op uw scherm of swipe vanaf rechts om het menu met emoticons weer te geven.
  3. Selecteer Instellingen.
  1. Selecteer App-updates.
  1. Selecteer Controleren op updates op het scherm met App-updates.

Als het probleem niet is opgelost door de game bij te werken, verwijder de game dan van uw apparaat en installeer de game daarna opnieuw.

Oplossing 5: verwijder de game en installeer deze opnieuw

Opmerking Als u zich gewoonlijk niet aanmeldt tijdens het spelen, worden al uw games en uw voortgang verwijderd bij het verwijderen van de app. Als u zich voor het verwijderen wel bij de game aanmeldt, worden al uw gegevens in de cloud opgeslagen. Uw opgeslagen games blijven dan bewaard bij het verwijderen en opnieuw installeren van de game. U kunt gewoon verdergaan waar u was gestopt in de game die u momenteel speelt.

1. Swipe op het Startscherm vanaf de rechterrand (of als u een muis gebruikt, wijst u naar de hoek rechtsonder op het scherm en beweegt u de muiscursor omhoog), selecteer Zoeken en voer de titel van de game in het zoekvak in. Typ bijvoorbeeld Microsoft Solitaire Collection in het zoekvak.
  2. Houd de apptegel ingedrukt (of klik erop met de rechtermuisknop) en selecteer Verwijderen.
  3. Start uw apparaat opnieuw.
  4. Druk op de Windows-toets + R.
  5. In het vak Openen typt u wsreset.exe en drukt u op Enter. De Windows Store wordt dan geopend, zodat u de game opnieuw kunt installeren.

Oplossing 6: zorg dat de app niet wordt geblokkeerd door uw firewall/antivirussoftware

Zie Mijn pc beveiligen tegen virussen voor Windows Firewall op Windows 10 of Windows 8.1.

De stappen om de game te deblokkeren (of een andere app waarvoor toegang tot Xbox Live nodig is) variëren naar gelang de antivirus- of firewallsoftware die u gebruikt. Raadpleeg de documentatie voor uw antivirus- of firewallsoftware om de instellingen te openen en te zorgen dat de software de app niet blokkeert. Als uw antivirus of firewall een app "acceptatielijst" heeft, moet u zorgen dat uw Xbox Live-games op deze lijst staan.

Hulpmiddelen voor probleemoplossing

Zie Gebruik de probleemoplossing voor Windows-apps als u verder nog hulp nodig hebt met probleemoplossing met een titel van Microsoft Casual Games.

Wat kan ik doen als ik een probleem heb met een dagelijkse uitdaging?

Alle dagelijkse uitdagingen zijn getest en kunnen gegarandeerd worden opgelost, maar soms zitten zelfs de beste gamers even vast. Ga hieronder naar het deel Waar kan ik de Casual Games-community vinden? voor informatie over hoe u de community kunt vinden van de game die u speelt.

Wanneer ik de game start, kan ik me niet aanmelden bij Xbox Live. Doet dat ertoe?

Ja. Dit voorkomt dat u toegang hebt tot uw achievements, voortgang in games en andere gamegegevens. Al deze gegevens worden opgeslagen in de cloud op uw Xbox-account en als u zich niet kunt aanmelden bij Xbox via uw game, kunt u uw achievements en voortgang in de game niet opslaan. Zie Verbinding maken met Xbox Live vanaf een pc voor de stappen om problemen op te lossen.

Moet ik online zijn of verbonden zijn met internet om te spelen?

Als u weet dat u zich langere tijd zult bevinden in een gebied zonder onlinedekking, zoals tijdens een langeafstandsvlucht of een zeiltocht, kunt u uw Windows 10-apparaat zo voorbereiden dat u offline kunt spelen.

Voor meer informatie over hoe u uw Windows 10-apparaat voorbereidt op offline spelen, raadpleegt u Games offline spelen in Windows 10 met de Offline-modus.

Opmerking Microsoft Bingo vereist een onlineverbinding. U kunt deze game niet spelen wanneer u offline bent.

Als u offline speelt, zijn sommige functies, zoals de mogelijkheid om extra items te kopen in de Windows Store, niet beschikbaar. Ook klassementen zijn niet beschikbaar wanneer u offline bent.

Als u achievements verdient terwijl u offline speelt, worden deze met uw account gesynchroniseerd wanneer u zich de volgende keer bij Xbox Live aanmeldt op uw apparaat. De opgeslagen voortgang in de game wordt ook gesynchroniseerd wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live.

Ik heb problemen om items te kopen in de Windows Store. Wat moet ik doen?

Ga naar de pagina voor ondersteuning van de Apps en Windows Store. Op deze pagina vindt u hulp bij algemene problemen met de Store en vindt u opties om hulp te vragen.

Waar kan ik de Casual Games-community vinden?

Als u nog steeds problemen hebt om uw game te spelen, gaat u naar de communitypagina van de game om vragen te stellen en extra ondersteuning te krijgen van het Microsoft Casual Games-team. Hieronder kunt u de pagina van de game vinden: