Minecraft Realms

Minecraft Realms is een abonnementsservice waarmee u Minecraft online kunt spelen met maximaal 10 spelers. U kunt zich abonneren op Minecraft Realms met elk apparaat waarop een van de volgende versies van Minecraft staat:

• Minecraft: Windows 10 Edition (inclusief Oculus Rift)
  • Minecraft: Pocket Edition voor iOS
  • Minecraft: Pocket Edition voor Android
  • Minecraft: Pocket Edition voor Kindle Fire
  • Minecraft: Gear VR Edition

Opmerking Minecraft: Pocket Edition voor Windows Phone, Minecraft: Xbox One Edition en Minecraft: Xbox 360 Edition ondersteunen Realms nog niet op dit moment.

Als u Minecraft op een pc speelt (via deze Java-versie), is er al een abonnementsservice voor Minecraft Realms beschikbaar. Ga naar de pagina van Minecraft Realms op de website van Mojang voor meer informatie of om uw abonnement te beheren.

Bij Minecraft: Windows 10 Edition en Minecraft: Gear VR Edition kunt u kiezen om een abonnement op Realms van één maand of zes maanden te kopen. Dit is een eenmalige betaling die niet kan worden terugbetaald en niet automatisch wordt verlengd wanneer het abonnement afloopt.

Voor de andere Pocket Edition-versies van Minecraft kunt u kiezen uit twee maandabonnementen die worden verlengd:

• You Plus Two: hiermee kunt u met maximaal twee extra spelers spelen.
  • You Plus Ten: hiermee kunt u met maximaal 10 extra spelers spelen.

Abonnementskosten variëren naargelang de regio waar u woont.

Voordat u begint

U hebt een Xbox-gamertag nodig om achievements te verdienen en uw gamerscore te verhogen. Wanneer u de Windows 10 of Pocket Edition van Minecraft voor het eerst start, wordt u gevraagd u aan te melden bij Xbox Live via de Xbox-app of de Xbox SmartGlass-app. Als u al een account hebt, gebruik dan die account om u aan te melden. Als u er nog geen hebt, kunt u er makkelijk één aanmaken met gebruik van uw bestaand e-mailadres. Een account aanmaken is gratis.

Zie Aanmelden bij de Xbox-app op Windows 10 voor meer informatie over het gebruik van de Xbox-app om u aan te melden bij Minecraft.

Opmerking Om Minecraft Realms te spelen hebt u geen Xbox Live Gold-abonnement nodig.

Hoe u zich kunt abonneren op Minecraft Realms

1. Start Minecraft op uw computer/apparaat en selecteer Spelen in het hoofdmenu.
  2. Selecteer het tabblad Realms bovenaan.
  3. Als u al een Realms-abonnement hebt, wordt u gevraagd u aan te melden bij Xbox Live om verder te spelen.
  4. Als u nog geen Realms-abonnement hebt, wordt u gevraagd er een te kopen.
    1. Als u een iOS-, Android- of Kindle Fire-apparaat gebruikt, kunt u een maandabonnement kopen dat telkens wordt verlengd.
    2. Als u een apparaat met Windows 10 of Gear VR gebruikt, kunt u een abonnement van één maand of zes maanden kopen dat niet automatisch wordt verlengd.

In beide gevallen wordt dit gefactureerd voor het apparaat waarop u Minecraft hebt gekocht.

5. Voltooi de aankoop op uw apparaat.

De volgende keer dat u Minecraft: Windows 10 Edition of Minecraft: Pocket Edition speelt, kunt u Realms kiezen in het hoofdmenu.

Andere spelers uitnodigen in uw Realm

1. Selecteer de knop Spelen in het hoofdmenu.
  2. Selecteer het tabblad Realms bovenaan.
  3. Selecteer het pictogram van een potlood naast de naam van uw Realm.
  4. Selecteer Gamers. Uw Xbox Live-vriendenlijst is automatisch beschikbaar.
  5. Klik op het plusteken naast de naam om iemand toe te voegen die al in uw Xbox Live-vriendenlijst staat. Om een nieuwe persoon toe te voegen, moet u hem of haar eerst toevoegen aan uw Xbox Live-vriendenlijst. Klik daarvoor op Vriend toevoegen.
  6. In het venster Vriend toevoegen kunt u een vriend toevoegen via uw Facebook-contacten (als u verbonden bent met Facebook), via de contacten op uw telefoon of apparaat of direct via zijn of haar Xbox Live-gamertag. Wanneer u de vriend hebt toegevoegd, selecteert u het vak sluiten rechtsboven in het venster (u moet dit twee keer doen om het hoofdmenu af te sluiten).
  7. Wanneer hij of zij u ook als vriend heeft toegevoegd, verschijnt uw vriend in uw Xbox Live-vriendenlijst in Realms en kunt u hem of haar een uitnodiging sturen om te spelen.

Meedoen met andere spelers in een Realm

1. Selecteer de knop Spelen in het hoofdmenu.
  2. Selecteer het tabblad Realms bovenaan.
  3. Selecteer de envelopknop naast de feedbackknop.
  4. Hier ziet u al uw uitnodigingen voor verschillende Realms en kunt u de gewenste uitnodigingen accepteren. Wanneer u deelneemt aan een Realm met een uitnodiging, verschijnt de Realm in uw lijst op het tabblad Realms.

Uw abonnement op Minecraft Realms annuleren

Als u zich niet meer wilt abonneren op Minecraft Realms, kunt u uw abonnement annuleren:

• Ga voor Minecraft: Pocket Edition op iOS naar de iTunes Store.
  • Ga voor Minecraft: Pocket Edition op Android naar de Google Play Store.
  • Ga voor Minecraft: Pocket Edition voor Kindle Fire naar de Kindle Fire Store op uw apparaat.

Voor Minecraft: Windows 10 Edition (inclusief Oculus Rift) en Minecraft: Gear VR Edition is er geen maandabonnement. Wanneer u uw aankoop hebt voltooid, loopt uw abonnement op Realms af na één of zes maanden, afhankelijk van de versie die u hebt gekocht.

Problemen met Minecraft Realms oplossen

Als u problemen hebt met Minecraft Realms, vindt u hier enkele onderwerpen die u kunnen helpen.

Netwerkverbinding

Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht u totdat de service weer werkt en probeert u het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-03-25T14:00:56.9152818+00:00
Sociaal en gaming: actief en werkend
2017-03-25T14:00:56.9152818+00:00

Raadpleeg de gids voor probleemoplossing voor verbindingsproblemen met Realms op de website van Mojang als de Xbox Live-service werkt. Als u deze stappen hebt gevolgd en het probleem blijft optreden, kan er een probleem zijn met de netwerkverbinding tussen uw netwerk en het internet.

Windows 10

Meld u aan bij uw Microsoft-account en controleer of er problemen zijn als u problemen hebt met aanmelden of met de toegang tot uw account online.

Raadpleeg Problemen met games op Windows 10 oplossen voor problemen met spelen op uw Windows 10-apparaat.

iOS, Android, Kindle en Gear VR

Ga naar Apple Support voor problemen of probleemoplossing op iOS-apparaten.

Ga naar Google Play Help Center voor problemen of probleemoplossing op Android-apparaten.

Ga naar Amazon Support voor problemen of probleemoplossing op Kindle-apparaten.

Ga naar Oculus Support voor problemen of probleemoplossing voor Gear VR of Oculus Rift.

Ga naar de pagina voor ondersteuning bij Minecraft Realms op de website van Mojang voor andere problemen met betrekking tot games.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Minecraft Realms" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?