Veelgestelde vragen over Ori and the Blind Forest: Definitive Edition in Windows 10

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over Ori and the Blind Forest: Definitive Edition in Windows 10.

Op deze pagina

Ik werd gevraagd mijn besturingssysteem te upgraden om Ori and the Blind Forest: Definitive Edition te spelen. Welke versie van Windows heb ik nodig?

U hebt Windows 10 versie 1511 of recenter nodig om Ori and the Blind Forest: Definitive Edition te downloaden en te installeren.

Bovendien moet uw apparaat draaien op een versie van Windows 10 met 64 bits. Als u een versie met 32 bits hebt, kunt u Ori and the Blind Forest: Definitive Edition niet spelen.

Zie Ontdekken of een game werkt op uw Windows-apparaat om te controleren of u de juiste versie van Windows op uw apparaat hebt.

Heb ik extra software nodig om de game te spelen?

Ja, DirectX 9.0c of recenter moet geïnstalleerd zijn om Ori and the Blind Forest: Definitive Edition te kunnen spelen. Voor de beste beleving raden we echter DirectX 11 of recenter aan. Zie Ontdekken of een game werkt op uw Windows-apparaat om te controleren welke versie van DirectX op uw apparaat is geïnstalleerd.

Wat zijn de hardwarevereisten?

In de volgende tabel staan de minimale, aanbevolen en ideale configuraties voor Ori and the Blind Forest: Definitive Edition op Windows 10.

Minimum Aanbevolen Ideaal
Besturingssysteem Windows 10 64 bits (update 1511) Windows 10 64 bits (update 1511) Windows 10 64 bits (update 1511)
Processor Intel Core 2 Duo E4500 2,2 GHz
of
AMD Athlon 64 X2 5600 2,8 GHz
Intel Core i5 2300
of
AMD FX 6120
Intel Core i7 4790 4 GHz
of
AMD FX 8-core
GPU (grafische kaart) NVIDIA GeForce 240 GT
of
AMD Radeon HD 6570
NVIDIA GeForce GTX 550 Ti
of
AMD Radeon HD 6770
NVIDIA GeForce 980 Ti
of
AMD Radeon R9 390X
HD-ruimte 11 GB 11 GB 11 GB SSD
RAM (geheugen) 4 GB 8 GB 16 GB
VRAM (videogeheugen) NVIDIA – 2 GB
AMD – 2 GB
NVIDIA – 4 GB
AMD – 4 GB
NVIDIA – meer dan 6 GB
AMD – meer dan 6 GB
DirectX DirectX 9.0c+ DirectX 11+ DirectX 11+
Beeldscherm 1080p 1080p 1080p

Zie Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10 om te controleren of er voldoende vrije ruimte beschikbaar is op uw apparaat met Windows 10, om te weten te komen welke grafische kaart is geïnstalleerd en andere belangrijke informatie over uw apparaat te bekijken.

Op sommige apparaten met een dubbele GPU kunt u een zwart scherm te zien krijgen na het laden als u de resolutie wijzigt. Om dit op te lossen beweegt u de muis naar de boven- of onderkant van het scherm en het probleem wordt dan vanzelf opgelost.

Wat gebeurt er als ik de game download op een apparaat dat niet voldoet aan de vereisten voor hardware?

We raden u aan eerst de apparaatspecificaties te controleren om te kijken of uw apparaat voldoet aan de minimale vereisten. Zie Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10 voor meer informatie.

Als u de game al hebt gekocht, kunt u de grafische opties in de game proberen aan te passen. Deze zijn meestal te vinden in de instellingen van de game, onder graphics of video. Begin met de laagste instelling om te zien of de weergave van uw game hiermee wordt verbeterd.

Als de game nog steeds niet correct wordt uitgevoerd op uw apparaat, kunt u binnen 5 dagen na de aankoop een terugbetaling vragen. Zie de pagina Microsoft Store - Retours voor meer informatie.

Hoe groot is de game?

Om Ori and the Blind Forest: Definitive Edition te downloaden is minstens 11 GB vrije ruimte op de harddisk nodig. Zie Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10 om te controleren of er voldoende vrije ruimte beschikbaar is op uw apparaat.

Hoe lang duurt het om de game te downloaden?

De downloadtijd kan variëren op basis van de snelheid van uw internetverbinding. Gemiddeld duurt het ongeveer 1,5 uur om 11 GB te downloaden via een verbinding van 20 Mbps.

Terwijl u de game downloadt, mag u het downloaden niet onderbreken of de computer uitschakelen. Wanneer de download is voltooid, verschijnt de tegel van Ori and the Blind Forest: Definitive Edition op uw scherm Home.

Opmerking U moet wellicht extra internetkosten betalen wanneer u de game downloadt.

Probeer het volgende als de game langzaam wordt gedownload:

1. Zorg dat u niet meer dan één game, app of update tegelijk downloadt.
  2. Als er andere apparaten op uw netwerk zitten die bandbreedte kunnen gebruiken (bijvoorbeeld een film streamen), moet u deze pauzeren totdat uw download is voltooid.
  3. Controleer of er updates van Windows 10 beschikbaar zijn voor uw apparaat. Ga naar Instellingen en selecteer Update en beveiliging om te zien of er updates beschikbaar zijn.
  4. Ga naar de pagina Problemen met netwerkverbinding in Windows oplossen om potentiële verbindingsproblemen op te lossen.

Welk soort accessoire heb ik nodig om de game te besturen?

U kunt een muis en toetsenbord of een Xbox One-controller gebruiken. Als u een controller gebruikt, hebt u een USB-kabel nodig om deze aan te sluiten op uw apparaat of een Xbox draadloze adapter voor Windows.

Heb ik een Microsoft-account nodig om de game te spelen?

U hebt een Microsoft-account nodig om Ori and the Blind Forest: Definitive Edition te spelen. Als u reeds games speelt op Xbox 360 of Xbox One, kunt u de account gebruiken die u voor die games gebruikt. Zie de pagina Veelgestelde vragen over Microsoft-account voor meer informatie.

Moet ik online zijn of verbonden zijn met internet om te spelen?

Als u weet dat u zich langere tijd zult bevinden in een gebied zonder onlinedekking, zoals tijdens een langeafstandsvlucht of een zeiltocht, kunt u uw Windows 10-apparaat zo voorbereiden dat u Ori and the Blind Forest: Definitive Edition offline kunt spelen.

Voor meer informatie over hoe u uw Windows 10-apparaat voorbereidt op offline spelen, raadpleegt u Games offline spelen in Windows 10 met de Offline-modus.

Als u offline speelt, zijn sommige functies, zoals de mogelijkheid om extra items te kopen in de Windows Store, niet beschikbaar. Ook klassementen zijn niet beschikbaar wanneer u offline bent.

Als u achievements verdient terwijl u offline speelt, worden deze met uw account gesynchroniseerd wanneer u zich de volgende keer bij Xbox Live aanmeldt op uw apparaat. De opgeslagen voortgang in de game wordt ook gesynchroniseerd wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live.

U kunt ook niet gebruikmaken van de voordelen van Xbox Live wanneer u offline bent. Zie hieronder Waarom moet ik me aanmelden bij Xbox Live met een Microsoft-account? voor meer informatie.

Ik heb de versie van Ori and the Blind Forest: Definitive Edition voor Xbox One al. Zijn de twee versies van de game gekoppeld?

Ori and the Blind Forest: Definitive Edition op Xbox One en Windows 10 zijn dezelfde versie van de game. Dit betekent dat u op beide platformen achievements verdient en dat deze worden overgedragen tussen platformen. Opgeslagen games werken ook op andere platformen, wat betekent dat u kunt beginnen te spelen op Xbox One en dan verder spelen op Windows 10, of omgekeerd. U moet hiervoor aangemeld zijn met dezelfde Microsoft-account op zowel Xbox One als Windows 10.

Als u van platform wisselt, kan er een vertraging van enkele minuten optreden terwijl de opgeslagen voortgang van uw game wordt gesynchroniseerd. Zie Cross play op Windows 10 en Xbox One voor meer informatie en stappen voor probleemoplossing.

Hoeveel keer kan ik de game downloaden en installeren?

U kunt Ori and the Blind Forest: Definitive Edition op 10 verschillende apparaten met Windows 10 downloaden en installeren met behulp van dezelfde Microsoft-account.

Waarom moet ik me aanmelden bij Xbox Live met een Microsoft-account?

Wanneer u via Ori and the Blind Forest: Definitive Edition verbinding maakt met de Xbox Live-service, krijgt u de volgende voordelen terwijl u op uw apparaat met Windows 10 speelt.

Opmerking U moet via de Xbox-app verbinding maken met Xbox Live om Ori and the Blind Forest: Definitive Edition te starten. Zie hierboven Moet ik online zijn of verbonden zijn met internet om te spelen?.

• In contact blijven met de Xbox Live-community, achievements zien, gameclips bekijken en nog veel meer.
  • Uw opgeslagen games in de cloud opslaan en blijven spelen op een ander apparaat met Windows 10, te beginnen van waar u gestopt bent.
  • Spelen met uw Xbox draadloze controller in Windows 10 met behulp van de Xbox draadloze adapter.
  • Uw meest memorabele momenten in de game opnemen, van commentaar voorzien en delen met de ingebouwde Game DVR.
    • Als u Game DVR wilt starten tijdens het spelen, drukt u op de toets met het Windows-logo + G.
    • Om uw Game DVR-instellingen te beheren, start u de Xbox-app, gaat u naar Instellingen en selecteert u Game DVR.
    • Alle gameclips die u opneemt terwijl u Ori and the Blind Forest: Definitive Edition speelt, zijn toegankelijk via de Xbox-app. Zie Voordelen van het gebruik van de Xbox-app wanneer u een game speelt in Windows 10 voor meer informatie.