Veelgestelde vragen over Rise of the Tomb Raider op Windows 10

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over Rise of the Tomb Raider op Windows 10.

Veelgestelde vragen

Ik heb een bericht ontvangen om mijn besturingssysteem te upgraden om Rise of the Tomb Raider te spelen. Welke versie van Windows heb ik nodig?

U moet Windows 10 versie 1511 of hoger gebruiken om Rise of the Tomb Raider te downloaden.

Zie Ontdekken of een game werkt op uw Windows-apparaat om te controleren of u de juiste versie van Windows op uw apparaat hebt.

Heb ik extra software nodig om de game te spelen?

Ja, DirectX 11 of hoger moet geïnstalleerd zijn om Rise of the Tomb Raider te kunnen spelen. Zie Ontdekken of een game werkt op uw Windows-apparaat om te controleren welke versie van DirectX op uw apparaat is geïnstalleerd.

Wat zijn de hardwarevereisten?

In de volgende tabel staan de minimale en aanbevolen vereisten om Rise of the Tomb Raider te kunnen spelen. De minimale vereisten tonen de laagste specificaties voor hardware waarbij de game kan worden gespeeld, en met de aanbevolen vereisten krijgt u de beste ervaring tijdens het spelen van de game.

Minimum

Aanbevolen

Besturingssysteem

Windows 10 64-bit

Windows 10 64-bit

Processor

Intel Core i3-2100, 3,10 GHz of AMD Phenom II X4 945, 3,0 GHz

Intel Core i7-3770, 3,40 GHz of AMD XF 8350, 4,0 GHz

GPU (grafische kaart)

NVIDIA GeForce GTX 550 TI of AMD Radeon HD 7790

NVIDIA GeForce GTX 970 of AMD Radeon R9 290x

HD-ruimte

35 GB

35 GB

RAM (geheugen)

6 GB

8 GB

VRAM (videogeheugen)

NVIDIA 1024 MB

AMD 3046 MB

4096 MB

DirectX

DirectX 11

DirectX 11

Invoer

Toetsenbord + muis

Xbox-controller

Zie Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10 om te controleren of er voldoende vrije ruimte beschikbaar is op uw apparaat met Windows 10, om te weten te komen welke grafische kaart is geïnstalleerd en andere belangrijke informatie over uw apparaat te bekijken.

Wat gebeurt er als ik de game download op een apparaat dat niet voldoet aan de vereisten voor hardware?

We raden aan dat u eerst controleert of de specificaties van uw apparaat voldoen aan de minimale vereisten. Zie Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10 voor meer informatie.

Als u de game al hebt aangeschaft, kunt u de grafische opties in de game als volgt proberen aan te passen:

1. Ga terwijl u Rise of the Tomb Raider speelt naar Opties.
  2. Selecteer Display and Options en selecteer Graphics.
  3. Selecteer Preset en stel de grafische instellingen in op Laagst. Deze instelling kan worden verhoogd naar een hogere kwaliteit als uw apparaat dat ondersteunt.

Als uw probleem hiermee niet is opgelost en de game nog steeds niet correct wordt uitgevoerd op uw apparaat, kunt u binnen 5 dagen na de aankoop een terugbetaling vragen. Ga hiervoor naar Accounts en facturering op de pagina Microsoft Support.

Hoe groot is de game?

Om Rise of the Tomb Raider te downloaden is minstens 35 GB vrije ruimte op de harddisk nodig. Als u meer aanvullende downloadable content koopt, kan er meer ruimte nodig zijn.

Zie Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10 om te controleren of er voldoende vrije ruimte beschikbaar is op uw apparaat.

Hoe lang duurt het om de game te downloaden?

De downloadtijd kan variëren op basis van de snelheid van uw internetverbinding. Gemiddeld duurt het ongeveer 3,5 uur om 35 GB te downloaden via een verbinding van 20 Mbps.

Terwijl u de game downloadt, mag u het downloaden niet onderbreken of de computer uitschakelen. Wanneer de download is voltooid, verschijnt het pictogram Rise of the Tomb Raider op uw scherm Home.

Opmerking In sommige landen kunnen extra internetkosten worden aangerekend.

Als de game langzaam wordt gedownload, kunt u de volgende oplossingen proberen:

1. Zorg dat u niet meer dan één game, app of update tegelijk downloadt.
  2. Als er andere apparaten op uw netwerk zitten die bandbreedte kunnen gebruiken (bijvoorbeeld een film streamen), moet u deze pauzeren totdat uw download is voltooid.
  3. Controleer of er updates van Windows 10 beschikbaar zijn voor uw apparaat. Ga naar Instellingen, en selecteer Update en beveiliging om te zien of er updates in behandeling zijn.
  4. Ga naar de pagina Problemen met netwerkverbinding oplossen om potentiële verbindingsproblemen op te lossen.

Wat kan ik gebruiken om de game te spelen?

U kunt een muis en toetsenbord of een Xbox One-controller gebruiken. Als u een controller gebruikt, hebt u een USB-kabel nodig om deze aan te sluiten op uw apparaat of een Xbox draadloze adapter voor Windows.

Heb ik een account op Xbox Live nodig om de game te spelen?

U hebt een Microsoft-account op Xbox Live nodig om Rise of the Tomb Raider te spelen. Als u reeds games speelt op Xbox 360 of Xbox One, kunt u dezelfde account gebruiken.

Als u geen account op Xbox Live hebt, kunt u de Microsoft-account gebruiken die u hebt gebruikt om de game te kopen. Meer informatie is te vinden op de pagina Veelgestelde vragen over Microsoft-account.

Moet ik online zijn of verbonden zijn met internet om te spelen?

Als u weet dat u zich langere tijd zult bevinden in een gebied zonder onlinedekking, zoals tijdens een langeafstandsvlucht of een zeiltocht, kunt u uw Windows 10-apparaat zo voorbereiden dat u Rise of the Tomb Raider offline kunt spelen.

Voor meer informatie over hoe u uw Windows 10-apparaat voorbereidt op offline spelen, raadpleegt u Games offline spelen in Windows 10 met de Offline-modus.

Als u offline speelt, zijn sommige functies, zoals de mogelijkheid om extra items te kopen in de Windows Store, niet beschikbaar. Ook klassementen zijn niet beschikbaar wanneer u offline bent.

Als u achievements verdient terwijl u offline speelt, worden deze met uw account gesynchroniseerd wanneer u zich de volgende keer bij Xbox Live aanmeldt op uw apparaat. De opgeslagen voortgang in de game wordt ook gesynchroniseerd wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live.

Ik heb de versie van Rise of the Tomb Raider voor Xbox One al. Zijn de twee versies van de game gekoppeld?

De versies van Rise of the Tomb Raider voor Xbox One en Windows 10 zijn verschillende versies. Er is dus geen link of verbinding tussen de games.

Aangezien u een account op Xbox Live nodig hebt om te spelen, kunt u in beide games achievements en gamerscore verdienen. Alle voortgang die u maakt in de Xbox One-versie, wordt echter niet overgedragen naar de Windows 10-versie en vice versa.

Hoeveel keer kan ik de game downloaden en installeren?

U kunt Rise of the Tomb Raider op 10 verschillende apparaten met Windows 10 installeren met behulp van dezelfde Microsoft-account.

Wat zijn de verschillen tussen de versies van de game in Windows 10 en Steam?

De versie van Rise of the Tomb Raider voor Windows 10 en de versie voor Steam kosten evenveel bij de lancering en hebben ook dezelfde downloadable content. Dat heet een aankoop in de app of IAP (In-App Purchase) in de Windows Store.

De versie van de game voor Windows 10 zal echter verbinding maken met Xbox Live, wat u de volgende voordelen oplevert. U kunt:

• In contact blijven met de Xbox Live-community, achievements zien, gameclips bekijken en nog veel meer.
  • Uw meest memorabele momenten in de game opnemen, van commentaar voorzien en delen met de ingebouwde Game DVR.
  • Uw opgeslagen games in de cloud opslaan en blijven spelen op een andere pc, te beginnen van waar u gestopt bent.
  • Spelen met uw Xbox draadloze controller in Windows 10 met behulp van de Xbox draadloze adapter.

Als u Game DVR wilt starten tijdens het spelen, drukt u op de toets met het Windows-logo + G.

Om uw Game DVR-instellingen te beheren, start u de Xbox-app, gaat u naar Instellingen en daarna naar Game DVR.

Alle gameclips die u opneemt terwijl u Rise of the Tomb Raider speelt, zijn toegankelijk via de Xbox-app. Zie Voordelen van het gebruik van de Xbox-app wanneer u een game speelt in Windows 10 voor meer informatie.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Veelgestelde vragen over Rise of the Tomb Raider op Windows 10" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?