Gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen Kinect voor Xbox One

Kinect en kinderen

Voordat kinderen de Kinect-sensor voor Xbox One mogen gebruiken:

• Bepaal hoe elk kind de sensor mag gebruiken (gamen, chatten of videoberichten uitwisselen met andere spelers online) en of ze moeten worden begeleid tijdens deze activiteiten.
  • Leg eerst alle relevante veiligheids- en gezondheidsinformatie en -instructies uit als u van plan bent kinderen zonder toezicht de sensor te laten gebruiken.

Zorg ervoor dat kinderen veilig en binnen hun eigen grenzen spelen met de Kinect voor Xbox One, en zorg dat ze begrijpen hoe ze het systeem moeten gebruiken.

Zorg ervoor dat u genoeg ruimte hebt om vrij te bewegen

Voor het spelen van games met uw Kinect-sensor voor Xbox One zijn verschillende bewegingen nodig, afhankelijk van de game. Zorg ervoor dat u andere spelers, omstanders, huisdieren, meubels of andere voorwerpen tijdens het spelen niet raakt, er niet tegenaan rent of erover struikelt. Als u staat en/of beweegt tijdens het gamen heeft u ook een degelijke ondergrond nodig.

Vóór het spelen:

• Kijk in alle richtingen (rechts, links, vooruit, achteruit, omlaag en omhoog) naar voorwerpen die u kunt raken of waarover u kunt struikelen.
  • Zorg dat uw speelruimte ver genoeg weg is van ramen, muren, trappen, enzovoort.
  • Zorg dat u nergens op kunt trappen, bijvoorbeeld speelgoed, meubels of losse tapijten. Kijk ook uit voor kinderen en huisdieren in uw buurt. Zet indien nodig voorwerpen op een andere plaats.
  • Vergeet niet omhoog te kijken. Let ook op lichtarmaturen, ventilatoren en andere voorwerpen boven u bij de beoordeling van de speelruimte.

Tijdens het spelen:

• Blijf ver genoeg weg van het tv-toestel om te voorkomen dat u er tegenaan botst.
  • Houd voldoende afstand van andere spelers, omstanders en huisdieren. Deze afstand kan variëren per game, dus houd rekening met de wijze waarop u speelt bij het bepalen van de afstand.
  • Blijf steeds letten op voorwerpen of mensen die u kunt raken of waarover u kunt struikelen. Voorwerpen kunnen ergens anders worden neergelegd tijdens het gamen en mensen bewegen zich. Wees dus altijd alert op uw omgeving.

Zorg dat u tijdens het spelen altijd stabiel staat:

• Speel op een vlakke vloer met voldoende wrijving voor spelactiviteiten.
  • Zorg dat u indien nodig de juiste schoenen draagt voor het gamen (geen hoge hakken, slippers, enzovoort) of blote voeten hebt.
Plaats alle kabels en snoeren zo dat mensen en huisdieren er niet over kunnen struikelen of er per ongeluk aan trekken als zij in of door het spelgebied bewegen. Wanneer de sensor en de console niet in gebruik zijn, koppelt u alle kabels en snoeren los van de sensor en de console om deze buiten het bereik van kinderen en huisdieren te houden. Laat kinderen niet met kabels en snoeren spelen.

Verblindend licht vermijden

Probeer het volgende te doen om te voorkomen dat uw ogen vermoeid raken:

• Ga op een comfortabele afstand van uw tv-toestel of beeldscherm en de Kinect-sensor voor Xbox One staan.
  • Plaats uw tv-toestel of beeldscherm en Kinect-sensor voor Xbox One uit de buurt van lichtbronnen die schittering geven, of gebruik jaloezieën om het lichtniveau te beheersen.
  • Kies rustgevend, natuurlijk licht dat zo min mogelijk verblindt, vermoeide ogen beperkt en het contrast en de helderheid verhoogt.
  • Pas de helderheid en het contrast van uw televisie of monitor aan.

Lichtgevoelige epilepsie

Een zeer klein percentage personen kan een aanval krijgen bij blootstelling aan bepaalde visuele beelden, zoals lichtflitsen of patronen die in computerspellen kunnen voorkomen. Zelfs mensen die nooit last hebben gehad van toevallen of epilepsie kunnen tijdens het kijken naar computerspellen een lichte aandoening krijgen die kan leiden tot deze ¨lichtgevoelige epileptische aanvallen¨. Deze aanvallen kunnen gepaard gaan met een verscheidenheid aan symptomen, zoals duizeligheid, verminderd gezichtsvermogen, trillingen van ogen of gezicht, schokkende of trillende armen of benen, desoriëntatie, verwardheid of tijdelijk verlies van bewustzijn. Aanvallen kunnen ook leiden tot bewusteloosheid of stuiptrekkingen, waardoor iemand kan vallen of voorwerpen in de omgeving raken en letsel oplopen. Stop onmiddellijk met spelen en raadpleeg een arts als u een van deze symptomen hebt.

Ouders moeten op deze symptomen letten en hun kinderen ernaar vragen. Kinderen en tieners lopen meer kans op deze aanvallen dan volwassenen. Het risico op fotogevoelige epileptische aanvallen kan worden verminderd door de volgende voorzorgsmaatregelen:

• Ga verder weg zitten van het scherm
  • Gebruik een kleiner scherm
  • Speel in een goed verlichte kamer
  • Speel niet als u slaperig of vermoeid bent

Raadpleeg een arts voordat u gaat spelen als u of een van uw familieleden al eerder aanvallen of epilepsie heeft gehad.

Veiligheid USB-kabel

Schade aan de USB-/voedingskabel voorkomen:

• Voorkom dat er op de kabel kan worden gestapt.
  • Buig of knik de kabel niet, laat de kabel niet in de knoop raken en gebruik de kabel op de juiste wijze.
  • Stel de kabel niet bloot aan warmtebronnen.
  • Houd kinderen en huisdieren weg van de kabel. Laat kinderen of huisdieren niet bijten in of knagen aan de kabel.
  • Als u de kabel uit het stopcontact haalt, moet u aan de stekker trekken. Trek niet aan de kabel.

Als de USB-kabel of de voedingskabel beschadigd raakt, moet u het gebruik onmiddellijk stopzetten en contact opnemen met Xbox Support voor een vervangende voedingskabel.

Haal de Xbox-voedingskabel uit het stopcontact tijdens onweer of langdurige opslag.

Span u niet te zeer in

Voor het spelen van games met de Kinect-sensor voor Xbox One zijn verschillende fysieke activiteiten nodig.

Raadpleeg een arts voordat u de sensor gebruikt als u een medische aandoening of probleem hebt waardoor uw vermogen om veilig fysieke activiteiten uit te voeren wordt beïnvloed, of bij:

• (mogelijke) zwangerschap.
  • aandoeningen aan het hart, de ademhaling, de rug, gewrichten of andere orthopedische aandoeningen.
  • een hoge bloeddruk.
  • moeite met lichamelijke oefeningen.
  • advies om fysieke activiteit te beperken.

Raadpleeg uw arts voordat u start met oefeningsroutines of fitnessregimes waarbij u de sensor gebruikt.

Speel niet onder invloed van drugs of alcohol, en zorg ervoor dat uw evenwicht en lichamelijke vermogens voldoende zijn voor alle bewegingen tijdens het gamen.

Neem op gezette tijden pauze.

• Stop en neem rust als uw spieren, gewrichten of ogen vermoeid of pijnlijk aanvoelen.
  • STOP ONMIDDELLIJK MET SPELEN en raadpleeg een arts bij overmatige vermoeidheid, misselijkheid, kortademigheid, benauwdheid, duizeligheid, ongemak of pijn.

Gebruik geen accessoires zonder licentie bij de Kinect voor Xbox One

Gebruik van niet-goedgekeurde accessoires of voorwerpen kan leiden tot letsel bij uzelf of anderen of schade aan de sensor of andere eigendommen. Het gebruik van niet-goedgekeurde accessoires is in strijd met de softwarelicentie, waardoor uw beperkte garantie kan vervallen.

Opmerking Als de informatie op deze pagina uw vragen niet beantwoordt of als u nog vragen hebt over de veiligheid van Kinect voor Xbox One, kunt u contact opnemen met Xbox Support.