Xbox One-games vooraf bestellen in de Xbox Store

Op deze pagina

Uw vooraf bestelde games kopen en beheren

Als u niet kunt wachten om een bepaalde game in handen te krijgen, kunt u de game misschien wel vooraf bestellen via de Microsoft Store of de Xbox Store, net zoals bij elke andere aankoop. Zo kunt u de game meteen op uw apparaat of console downloaden en beginnen met spelen zodra de game beschikbaar is.

Video: Digitale voorbestellingen voor Xbox One beheren

Bekijk de video Digitale voorbestellingen voor Xbox One beheren. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Bestellingen vooraf kopen op Xbox One en Windows 10

U kunt games kopen die beschikbaar zijn voor bestelling vooraf via het saldo in uw Microsoft-account, via creditcard of beide. Afhankelijk van hoe u betaalt, wordt de prijs u op een ander moment aangerekend:

• Saldo in uw Microsoft-account. Als u uw bestelling vooraf volledig met het saldo in uw Microsoft-account betaalt, wordt het saldo meteen afgetrokken.
  • Creditcard. Bestellingen vooraf die alleen via creditcard worden betaald, worden pas aangerekend net voor de release van de game.
  • Een combinatie van saldo in uw account en een creditcard. Als het saldo in uw account niet voldoende is om de bestelling vooraf volledig te betalen, kunt u beide betaalopties combineren. Het saldo in uw account en het saldo op uw creditcard worden pas aangerekend net voor de release van de game.

Wanneer een bestelling vooraf is geplaatst, ontvangt u via e-mail een melding met informatie over uw bestelling en de datum waarop uw creditcard wordt gefactureerd.

Uw bestellingen vooraf vinden en beheren

U kunt vooraf bestelde games - en alles wat u via de Microsoft Store of Xbox Store hebt gekocht - opvolgen door u aan te melden bij uw Microsoft-account. Selecteer vervolgens het tabblad Betaling en facturering en selecteer Bestelgeschiedenis.

Op de pagina Bestelgeschiedenis kunt u uw bestellingen vooraf gemakkelijk op één plaats bekijken en beheren.

Bonussen bij uw bestellingen vooraf ophalen

Ongeacht wanneer uw bestelling vooraf wordt aangerekend, komt u nog steeds in aanmerking voor eventuele bonussen bij bestellingen vooraf die bij de game zijn inbegrepen. Raadpleeg de beschrijving van de game in de Microsoft Store of Xbox Store om te zien of er bonussen bij de bestelling vooraf zijn.

Sommige games bieden bonussen die onmiddellijk beschikbaar zijn, terwijl u op andere bonussen moet wachten tot de release van de game. Als u een bonus niet meteen ziet nadat u uw bestelling hebt geplaatst, mag u deze verwachten op de dag dat uw bestelling vooraf beschikbaar is.

Probleemoplossing

Dit gedeelte bevat stappen voor probleemoplossing die u helpen bij eventuele problemen met de installatie van uw game op de achtergrond.

U moet een update uitvoeren om een game vooraf te kunnen bestellen

Als een bericht wordt weergegeven met de melding dat uw titel werkt met de nieuwste Windows-update, betekent dit dat u een eerdere versie van Windows 10 gebruikt.

U controleert welke versie van Windows 10 u moet gebruiken door omlaag te schuiven naar het gedeelte Systeemvereisten op de pagina met gamedetails en te kijken naar de versie naast Besturingssysteem. Hier kan bijvoorbeeld 'Windows 10 versie 14393.102 of hoger vereist' worden weergegeven.

Als u wilt zien welke versie u momenteel gebruikt, gaat u naar Instellingen en naar Info en zoekt u naar Build van besturingssysteem.

Als u een update wilt uitvoeren naar de nieuwste versie, gaat u naar Instellingen, Windows Update en Naar updates zoeken.

Als u de game start, gaat u terug naar het Home-scherm

Dit probleem treedt op als de game niet is bijgewerkt, wat kan gebeuren om de volgende redenen:

• U hebt geen verbinding gemaakt met Xbox Live sinds u de game vooraf hebt besteld, zodat u slechts een tijdelijk bestand hebt voor de game, niet de volledige download.
  • U hebt automatisch updaten uitgeschakeld.

Om dit probleem op te lossen maakt u met de console verbinding met Xbox Live, zodat de installatie wordt gestart. Als u verbinding hebt gemaakt met Xbox Live maar de automatische download niet is gebeurd, kunt u het tijdelijke bestand voor uw game verwijderen en de game dan opnieuw installeren.

Verwijderen en opnieuw installeren:

1. Druk op de Xbox-knop  op uw controller om naar het scherm Home te gaan en schuif dan omlaag en selecteer Mijn games en apps.
  2. Selecteer onder Games de tegel van de vooraf bestelde game en druk op de Menuknop  op uw controller.
  3. Selecteer Game beheren.
  4. Controleer de grootte van de game na "Alles beheren". Als dit wordt weergegeven in KB, is het een tijdelijk bestand dat u gerust kunt verwijderen.
  5. Druk nogmaals op de Menuknop  op uw controller en selecteer dan Verwijderen.

Wanneer het verwijderen is voltooid, kunt u de game zoeken in de Store en de game opnieuw installeren. Zie de stappen in het volgende deel voor opnieuw installeren.

Uw game verschijnt niet in Mijn games en apps

Als uw game niet in uw lijst met Mijn games en apps staat en u uw bestelling vooraf hebt voltooid, moet u de game wellicht zoeken in de Store. Als de originele aankoop is voltooid, kunt u de game downloaden en hoeft u niet opnieuw te betalen.

De game zoeken in de Store:

1. Druk op de Xbox-knop  op uw controller om naar het scherm Home te gaan.
  2. Scrol naar rechts naar Store en selecteer Games bovenaan op het scherm.
  3. Schuif omlaag en selecteer Zoeken in alle games.
  4. Voer de titel van de game in en selecteer Zoeken.
  5. Selecteer de editie om vooraf te bestellen in de lijst met beschikbare games.
  6. Selecteer Installeren om installatie te starten.

Als de optie Installeren niet beschikbaar is of als u een prijs ziet voor de aankoop, koop de game dan niet, aangezien u misschien opnieuw zal moeten betalen.

Om te verifiëren of de originele aankoop geslaagd is:

1. Meld u in een webbrowser aan bij uw Microsoft-account.
  2. Selecteer Betaling en facturering en selecteer vervolgens Bestelgeschiedenis om uw aankoopgeschiedenis te bekijken.

Als uw originele aankoop is voltooid, staat de transactie in de lijst als "Voltooid". Als u een voltooide transactie voor de game ziet, maar niet de optie ziet om de game op uw console te installeren, neem dan contact op met Xbox Support.

Games die beschikbaar zijn om vooraf te bestellen

Ga naar de pagina Verwachte Xbox One-games voor een volledige lijst met games die vandaag beschikbaar zijn voor bestelling vooraf. Schuif omlaag naar de gamedetails of bundeldetails onder aan de pagina met informatie over de game om informatie over beschikbare bonusaanbiedingen bij bestellingen vooraf te bekijken.

Of ga naar de pagina Xbox Play Anywhere voor een lijst van de Xbox Play Anywhere-games die u vooraf kunt bestellen.

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik mijn game spelen?

U kunt de game spelen van zodra de game wordt uitgegeven in uw regio, meestal kort na 12:00 a.m. lokale tijd op de uitgavedatum.

Opmerking Als u in een land woont met meerdere tijdzones, kan er een vertraging zijn in sommige zones.

Kan ik elke game vooraf bestellen?

Nee. Slechts bepaalde games zijn beschikbaar om vooraf te bestellen.

Wanneer wordt een vooraf bestelde game aangerekend?

Wanneer het bedrag wordt aangerekend, is afhankelijk van uw betalingsmethode. Zie Bestellingen vooraf kopen op Xbox One en Windows 10 hierboven.

Kan ik een bestelling vooraf annuleren?

Ja, u kunt uw bestelling vooraf annuleren voordat de game wordt uitgebracht. Neem daarvoor contact op met Xbox Support.