Problemen met detectie van externe opslag op Xbox One oplossen

In dit artikel worden de systeemvereisten van de Xbox One voor externe opslagstations beschreven en wat u kunt doen als uw console een aangesloten extern station niet kan detecteren.

Belangrijk Zorg dat er geen belangrijke informatie is opgeslagen op uw harddisk voor u deze instelt bij uw Xbox One. De Xbox One zal uw harddisk opnieuw formatteren.

Vereisten

Om een extern opslagstation te gebruiken om games en apps van Xbox One op te slaan, moet het aan de volgende vereisten voldoen:

• Maakt gebruik van een USB 3.0-verbinding. Als u een USB-hub gebruikt, moet de hub ook USB 3.0 of recenter zijn.
  • Heeft minstens 256 GB opslagcapaciteit.
  • Heeft een partitie. Meestal hebben stations een vooraf geformatteerde partitie. Raadpleeg de instructies van de fabrikant voor meer informatie over partitioneren van een externe harddisk.

Apparaten die niet aan deze vereisten voldoen, worden als mediaopslag behandeld, zoals voor muziek of video's. Zie Opslag op Xbox One beheren voor meer informatie.

Bovendien kunnen er niet meer dan drie externe stations tegelijk op de console worden aangesloten.

Uw externe opslag detecteren

Wanneer u een compatibel extern opslagapparaat voor het eerst aansluit op uw Xbox One, zal de console het apparaat detecteren u door de instellingen leiden.

Als dit niet gebeurt of als u later wilt bevestigen dat uw console het opslagapparaat detecteert, kunt u dat als volgt doen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Systeem.
  5. Selecteer Opslag.
  6. Selecteer Opslag beheren. Als uw opslagapparaat in de lijst staat, heeft uw console het gedetecteerd. Als uw apparaat niet in de lijst staat, probeer dan de stappen voor probleemoplossing op deze pagina.

Wat u kunt doen als uw console een extern opslagstation niet detecteert

Oplossing 1: Zorg dat u eventuele recente updates op Xbox One hebt geïnstalleerd

Het is mogelijk dat er recente updates voor Xbox One waren en dat u uw systeem handmatig moet updaten zodat het uw externe opslag kan detecteren. Dit doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Systeem.
  5. Zoek in Consolegegevens en updates. Als u Update beschikbaar ziet, is er een update die u moet installeren.
  6. Wanneer u klaar bent met installatie van de update, gaat u terug naar Instellingen en selecteert u Systeem en vervolgens Opslag. Controleer of uw apparaat in de lijst verschijnt.

Probeer de volgende oplossing als het probleem hiermee niet is opgelost of als er geen recente updates voor Xbox One waren.

Oplossing 2: Pas het energiebeheer aan voor opslag als u in de Stand-by-modus zit

Controleer of de energiemodus Stand-by is ingeschakeld. Zie Hoe u de instellingen voor energiebeheer op de Xbox One-console kunt wijzigen voor meer informatie.

Als de modus Stand-by is ingeschakeld, volgt u deze stappen om het energiebeheer voor opslag aan te passen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Aan/uit.
  5. Ga naar Energiemodus.
  6. Schakel het selectievakje naast 'Als Xbox uit staat, opslag uitschakelen' uit.

Probeer de oplossingen in het volgende deel als het probleem niet is opgelost met deze oplossing.

Oplossing 3: Wat u verder nog kunt proberen

Hier zijn enkele oplossingen die u kunt proberen als uw Xbox One uw extern opslagapparaat nog steeds niet detecteert.

• Verwijder het station en sluit het weer aan.
  • Sluit het station aan op een andere USB-poort op de console.
  • Schakel de console helemaal uit en zet de console weer aan:
    1. Houd de aan/uit-knop aan de voorzijde van de console ongeveer 10 seconden ingedrukt.
    2. Zet de console weer aan en controleer of het externe station wordt gedetecteerd.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.