Fout "This disc is unreadable" treedt op wanneer u een game van Games on Demand gebruikt

U krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer u een game van Games on Demand probeert te spelen op de Xbox 360:

This disc is unreadable. It may be the wrong region for this console. Match the region of the disc to the console. Clean the disc with a soft cloth. Restart the console. For more help, go to www.xbox.com/support.

Dit probleem kan optreden als u niet het profiel gebruikt waarmee u de game hebt gekocht of de Xbox 360-console gamebestanden op de disc of op de harddisk niet kan lezen.

Oplossingen

Oplossing 1: controleer dat u het Xbox-profiel gebruikt waarmee de game is gekocht

Controleer dat uw Xbox-profiel het profiel is waarmee de game is gekocht. Als dat zo is, ga dan naar Oplossing 2 om te controleren dat de licentie voor de game op uw console staat.

Oplossing 2: breng een gamelicentie over naar uw console

Als u een andere console gebruikt dan de console waarop u de game hebt gekocht, moet u de contentlicentie verplaatsen naar de console waarop u de game wilt spelen.

Opmerking U kunt slechts één licentie om de 4 maanden verplaatsen. Zie Xbox 360 Digital Rights Management voor meer informatie.

Als u een nieuwe console hebt gekocht of uw console is gerepareerd, gebruikt u de licentieoverdrachtsoptie op uw nieuwe console. Dat doet u als volgt:

1. Meld u op uw nieuwe console aan bij uw Microsoft-account met het Xbox-profiel waarmee u de game hebt gekocht.
    Zoekt u uw Microsoft-account of wachtwoord? Zie de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord voor meer suggesties.
  2. Ga naar settings en selecteer Account.
De tegel Account is geselecteerd in het tabblad Instellingen op de Xbox 360-console.
  1. Onder Je factureringsopties selecteert u Licentieoverdracht.
  2. Volg de instructies om de contentlicenties over te dragen.
  3. Nadat u de licenties hebt overgedragen, downloadt u de content opnieuw om de lokale licenties bij te werken. Zie Eerder gedownloade of gekochte content opnieuw downloaden naar uw Xbox 360voor informatie over hoe u dit doet.

Andere profielen kunnen deze content nu op uw console gebruiken. U kunt de content ook gebruiken wanneer u niet verbonden bent met Xbox Live.

Als deze oplossing niet werkt, probeert u gewoon de volgende oplossing.

Oplossing 3: zie de Oplossing voor Xbox 360-disc-station

Als u deze fout te zien krijgt wanneer u een game vanaf een disc probeert te spelen, volg dan de stappen in de Oplossing voor Xbox 360-disc-station.

Oplossing 4: verwijder de game en installeer deze opnieuw

Opmerking Als u de game verwijdert en opnieuw installeert, worden uw opgeslagen gamegegevens niet verwijderd uit uw account.

Dat doet u als volgt:

1. Selecteer Instellingen en selecteer vervolgens Systeem.
  2. Selecteer Opslag en selecteer uw opslagapparaat. Selecteer bijvoorbeeld de Xbox 360 harddisk.
  3. Selecteer Games en apps en selecteer de game van Games on Demand die niet werd afgespeeld. Kijk naar de bestandsgrootte.
  4. Selecteer de game van Games on Demand en selecteer Verwijderen.
  5. Ga naar de Games Store en download een gamedemo of andere content die ongeveer even groot is als de game van Games on Demand.

Opmerking Gamedemo's zijn een gratis manier om content toe te voegen aan uw harddisk.

6. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
  7. Selecteer Instellingen en selecteer daarna Account.
  8. Selecteer Downloadgeschiedenis.
  9. Selecteer de game van Games on Demand en selecteer Opnieuw downloaden.
  10. Als de game van Games on Demand gedownload is, probeer de game dan te spelen.