Fout 0x80000013 doet zich voor wanneer u Halo 5: Forge probeert te starten

U krijgt de volgende foutcode te zien wanneer u Halo 5: Forge probeert te starten:

0x80000013

Dit betekent dat een incompatibele GPU is gedetecteerd.

Controleer of uw GPU DirectX 12 ondersteunt en geen SLI of Crossfire gebruikt.

Oplossing

U lost dit probleem op door uw GPU-kaart te upgraden of opnieuw te configureren. Voer de volgende stappen uit om te kijken welk type GPU-kaart u hebt:

1. Ga naar Start, selecteer Instellingen en selecteer Systeem.
  2. Schuif omlaag op het tabblad Beeldscherm en selecteer Geavanceerde beeldscherminstellingen.
  3. Schuif omlaag en selecteer Eigenschappen van beeldschermadapter. Bij Adaptertype wordt de naam van de GPU weergegeven en bij Toegewezen geheugen wordt het Adaptertype weergegeven.

Nadat u de fabrikant van de grafische kaart hebt geïdentificeerd, gaat u naar de website van die fabrikant om te controleren of uw GPU DirectX 12 ondersteunt.