Fout FH204 treedt op wanneer u Forza Horizon 3 probeert te starten in Windows 10

U krijgt de volgende foutcode te zien wanneer u probeert Forza Horizon 3 te starten:

FH204

Dit betekent dat Forza Horizon 3 een niet-ondersteunde GPU (graphics processing unit) heeft gedetecteerd. Een GPU met Tiled Resources Tier 1 is vereist om deze game uit te voeren. Sommige oudere kaarten ondersteunen mogelijk DirectX 12, maar niet de functies die nodig zijn om deze game te spelen.

Oplossing

U lost dit probleem op door uw GPU-kaart te upgraden. Controleer welk type kaart u hebt door de volgende stappen uit te voeren:

1. Ga naar Start > Instellingen > Systeem.
  2. Schuif omlaag op het tabblad Beeldscherm en selecteer Geavanceerde beeldscherminstellingen.
  3. Schuif omlaag en selecteer Eigenschappen van beeldschermadapter. Bij Adaptertype wordt de naam van de GPU weergegeven en bij Toegewezen geheugen wordt het Adaptertype weergegeven.

Voorbeelden van ondersteunde GPU's:

• NVIDIA 980ti
  • NVIDIA 970
  • GeForce GTX 750 TI
  • Radeon R9 290X
  • Radeon R7 250X