Problemen met aanmelden bij accounts in games op Windows 10

Zelfs als u zich aanmeldt bij uw Xbox-game met een gamertag, hebben sommige games een aparte account voor aanmelding wanneer u speelt. In sommige gevallen kunt u zich aanmelden met uw gamertag, maar niet met de account in de game. U kunt een van de volgende oplossingen proberen om u aan te melden.

Oplossing 1: Controleer uw netwerkverbinding

U kunt uw account in de game wellicht niet gebruiken als uw verbinding is verbroken terwijl u zich aanmeldt bij uw game.

1. Druk op de Windows-knop op uw apparaat of toetsenbord, of selecteer het Windows-pictogram linksonder op het hoofdscherm.
  2. Selecteer Instellingen en selecteer Netwerk en internet.
  3. Controleer dat het netwerk waarmee u verbonden bent wordt weergegeven als Verbonden.
  4. Als uw netwerk niet wordt weergegeven als Verbonden of als u verbindingsproblemen hebt, ga dan omlaag op de pagina en selecteer Netwerkcentrum. Selecteer dan Problemen oplossen en volg de instructies.

Oplossing 2: Controleer of er serviceonderbrekingen zijn

Een serviceonderbreking betekent dat u wel een online verbinding hebt, maar dat de service voor aanmelding niet beschikbaar is. Controleer of er servicewaarschuwingen zijn op Xbox Live-status of controleer of er een Xbox Live-servicewaarschuwing boven aan deze pagina staat. Als er momenteel servicewaarschuwingen zijn, wacht dan even en probeer het later opnieuw.

Alleen voor klanten in de VS: Als een specifieke service of app onderbroken is, kunt u vragen via sms of een gesproken bericht een melding te ontvangen wanneer de onderbreking is opgelost. Klik onder de naam van de app of service op Mij melden wanneer deze service of app actief is.

Oplossing 3: Controleer de website van de uitgever van de game

Als er een onderbreking is die geen invloed heeft op de Xbox Live-service, kan deze betrekking hebben op de uitgever van de game die de service voor aanmelden voor uw game beheert.

Ga naar Windows 10-games voor een lijst met gametitels. Voor een game die door Microsoft is uitgegeven, kunt u specifieke informatie over de game raadplegen, evenals een link naar de pagina's van de community, voor bekende serviceonderbrekingen of problemen met aanmelden. Voor games van andere leveranciers (die niet door Microsoft zijn uitgegeven), vindt u links naar de pagina's voor ondersteuning en de community van de uitgever.