Problemen met achievements en uitdagingen op Xbox One

Wanneer u achievements en uitdagingen hebt uitgevoerd op uw Xbox One, kunt u beloningen verdienen en uw gamerscore verhogen. Om achievements en uitdagingen te ontgrendelen, moet u zorgen dat aan de volgende voorwaarden is voldaan:

• U hebt alle vereiste elementen voltooid om de achievement te ontgrendelen.
    Opmerking U moet wellicht een combinatie van achievements ontgrendelen.
  • Uw console is verbonden met Xbox Live.

Uitdagingen moeten worden voltooid binnen een bepaalde tijd. U hebt weken, maanden of slechts uren om een uitdaging te voltooien. Als u een uitdaging niet binnen een bepaalde tijd voltooit, ontvangt u geen beloning.

U kunt app-achievements verdienen door een app gewoon te gebruiken. Zo kunt u bijvoorbeeld achievements verdienen door een film te bekijken op Netflix. De ontwikkelaar van de app beslist over deze achievements. App-achievements hebben geen invloed op uw gamerscore, maar ze kunnen wel andere beloningen in apps opleveren.

Probeer de onderstaande oplossingen als u aan de vereisten voldoet om de achievement of uitdaging te voltooien, maar u het pictogram van een "toast" niet ziet of de achievement niet in de lijst staat.

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer de voortgang van uw achievements op uw console

U wordt wellicht niet verwittigd of krijgt wellicht niet meteen een bijgewerkte gamerscore te zien wanneer u een achievement ontgrendelt. De Xbox Live-service valideert uw achievement, wat een korte vertraging kan veroorzaken.

Als uw gamerscore online niet wordt bijgewerkt, moet u controleren dat deze score lokaal op uw Xbox One-console wordt geüpdatet. Wanneer uw gamerscore is geüpdatet op uw console, moet u controleren dat de wijzigingen worden gesynchroniseerd met Xbox Live.

Uw achievements op uw console zien:

1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.

Opmerking
    Dubbeltik op de Xbox-knop om de gids vanuit elk ander scherm op de console te openen.
  2. Schuif omhoog en selecteer Profiel weergeven.
  3. Schuif nu naar rechts naar het tabblad Achievements.
  4. Selecteer de game of app waarin u de achievement wilt ontgrendelen.
  5. Als de achievement verschijnt onder 'Je achievements', dan is de achievement al ontgrendeld.
  6. Selecteer de vergrendelde achievement om te zien hoeveel procent deze is voltooid. De achievement is ontgrendeld wanneer het percentage 100% is.

Als u aan de vereisten hebt voldaan om de achievement te ontgrendelen op uw console maar deze niet wordt weergegeven, is dit wellicht nog niet gesynchroniseerd met Xbox Live. Het kan tot 72 uur duren om deze synchronisatie uit te voeren.

Oplossing 2: Controleer de voortgang van uw achievements online

U kunt de voortgang van uw achievement online controleren om te verifiëren dat uw console is gesynchroniseerd met Xbox Live.

Uw achievements online bekijken:

1. Meld u aan bij xbox.com en selecteer Achievements.
  2. Selecteer de titel van de achievement die u probeert te ontgrendelen.
  3. Als de achievement verschijnt onder "Achievements", dan is de achievement al ontgrendeld.

Als de achievement verschijnt onder "Vergrendelde achievements", dan is de console nog niet gesynchroniseerd met Xbox Live of is de achievement niet ontgrendeld.

Oplossing 3: Zorg dat u verbonden bent met Xbox Live

Als een voltooide achievement na 72 uur nog niet online is verschenen, dan is uw console wellicht niet verbonden met Xbox Live. Als u een achievement of uitdaging hebt voltooid terwijl u offline was, ontvangt u gekoppelde berichten of beloningen pas wanneer u verbinding maakt met Xbox Live.

Controleren dat u verbonden bent:

1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.

Opmerking
    Dubbeltik op de Xbox-knop om de gids vanuit elk ander scherm op de console te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Schuif naar Netwerk en selecteer Netwerkinstellingen.
  5. Selecteer Test mijn netwerkverbinding.

Als u geen bericht ziet met de bevestiging dat uw console is verbonden met het internet, kunt u de stappen volgen in Oplossing voor netwerkverbindingsfout Xbox One om uw probleem op te lossen.

Oplossing 4: Start uw console opnieuw

Als u uw console opnieuw start, garandeert u dat eventuele achievements die nog moeten worden gesynchroniseerd op de console opnieuw worden verzonden naar Xbox Live.

Uw console opnieuw starten:

1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.

Opmerking
    Dubbeltik op de Xbox-knop om de gids vanuit elk ander scherm op de console te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  4. Selecteer Ja om te bevestigen.

Opmerking Als u de gids niet kunt openen of als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd dan de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Wanneer de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop op de console weer aan om opnieuw te starten.

Wanneer u de console opnieuw hebt gestart, kan het tot 72 uur duren voordat de synchronisatie wordt uitgevoerd.

Oplossing 5: Verwijder uw account en download uw account opnieuw

De accountgegevens die op uw console zijn opgeslagen, kunnen verouderd zijn. Om uw accountgegevens bij te werken, moet u uw account verwijderen en opnieuw downloaden. Dat doet u als volgt:

1. Uw account verwijderen van de console.
  2. Start uw console opnieuw volgens de stappen in Oplossing 4.
  3. Uw account opnieuw downloaden naar uw console.

Opmerking Met deze stappen worden er geen games of apps verwijderd.

Als u uw voltooide achievement of uitdaging nog steeds niet ziet, ga dan naar de Xbox Support Forums om te zien wat andere gebruikers te zeggen hebben over deze onderwerpen, of om zelf vragen te stellen:

Xbox Support Forums – Achievement Unlocking Issues

Denk eraan dat de inhoud van de Xbox Support Forums alleen beschikbaar is in het Engels. Als u inhoud van de Xbox Support Forums naar een andere taal wilt vertalen, plakt u de URL in een online vertaalprogramma zoals Bing Translator.