Problemen met achievements en uitdagingen op Xbox One

Wanneer u achievements en uitdagingen hebt uitgevoerd op uw Xbox One, kunt u beloningen verdienen en uw gamerscore verhogen. Om achievements en uitdagingen te ontgrendelen, moet u zorgen dat aan de volgende voorwaarden is voldaan:

• U hebt alle vereiste elementen voltooid om de achievement te ontgrendelen.
    Opmerking U moet wellicht een combinatie van achievements ontgrendelen.
  • Uw console moet zijn verbonden met Xbox Live. Als u uitdagingen wilt voltooien en achievements wilt ontgrendelen, kan uw Xbox One-console niet offline zijn.

Uitdagingen moeten worden voltooid binnen een bepaalde tijd. U hebt weken, maanden of slechts uren om een uitdaging te voltooien. Als u een uitdaging niet binnen een bepaalde tijd voltooit, ontvangt u geen beloning.

U kunt app-achievements verdienen door een app gewoon te gebruiken. Zo kunt u bijvoorbeeld achievements verdienen door een film te bekijken op Netflix. De ontwikkelaar van de app beslist over deze achievements. App-achievements hebben geen invloed op uw gamerscore, maar ze kunnen wel andere beloningen in apps opleveren.

Voltooide prestaties die wachten op bevestiging op Xbox Live, worden weergegeven als 'Voltooid. Ontgrendelen.' Dit betekent dat de achievement wordt verwerkt in de volgorde waarin deze is verzonden naar de Xbox Live-service. Het kan even duren voordat de achievement wordt bevestigd.

Probeer de onderstaande oplossingen als u aan de vereisten voldoet om de achievement of uitdaging te voltooien, maar u het pictogram van een "toast" niet ziet of de achievement niet in de lijst staat.

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer of u bent verbonden met Xbox Live

Als een voltooide achievement na 72 uur nog niet online is verschenen, dan is uw console wellicht niet verbonden met Xbox Live. Als u een achievement of uitdaging hebt voltooid terwijl u offline was, ontvangt u gekoppelde berichten of beloningen pas wanneer u verbinding maakt met Xbox Live. Nadat u verbinding hebt gemaakt met Xbox Live, probeert u de achievement nogmaals te ontgrendelen.

Oplossing 2: controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier statuswaarschuwingen van de Xbox Live-service ziet, wacht u totdat de service weer werkt voordat u probeert de achievement opnieuw te ontgrendelen:

Sociaal en gaming: actief en werkend
2017-10-21T04:17:49.0363665+00:00
Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-10-21T04:17:49.0363665+00:00

Oplossing 3: Controleer de voortgang van uw achievements op uw console

Als u een achievement ontgrendelt, krijgt u misschien niet meteen een melding of bijgewerkte gamerscore te zien. De Xbox Live-service valideert uw achievement, wat een korte vertraging kan veroorzaken.

Als uw gamerscore online niet wordt bijgewerkt, moet u controleren dat deze score lokaal op uw Xbox One-console wordt geüpdatet. Wanneer uw gamerscore is geüpdatet op uw console, moet u controleren dat de wijzigingen worden gesynchroniseerd met Xbox Live.

Uw achievements op uw console zien:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Achievements > Mijn achievements tonen.

Kies de game waarin u de achievement hebt ontgrendeld en bekijk de lijst met ontgrendelde achievements.

Als u aan de vereisten hebt voldaan om de achievement te ontgrendelen op uw console maar deze niet wordt weergegeven, is dit wellicht nog niet gesynchroniseerd met Xbox Live. Het kan tot 72 uur duren om deze synchronisatie uit te voeren.

Oplossing 4: Controleer de voortgang van uw achievements online

U kunt de voortgang van uw achievement online controleren om te verifiëren dat uw console is gesynchroniseerd met Xbox Live.

Uw achievements online bekijken:

1. Meld u aan bij xbox.com.
  2. Selecteer uw profielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer vervolgens Profiel.
  3. Selecteer Achievements of tik erop.
  4. Selecteer de titel van de achievement die u probeert te ontgrendelen.
  5. Als de achievement verschijnt onder Achievements, is de achievement al ontgrendeld.

Als de achievement verschijnt onder 'Vergrendelde achievements', is de achievement nog niet ontgrendeld of is de console nog niet gesynchroniseerd met Xbox Live. Het kan tot 72 uur duren om deze synchronisatie uit te voeren. Als de achievement na 72 uur nog niet is verschenen, probeert u de achievement nogmaals te ontgrendelen.

Oplossing 5: Start de console opnieuw op

Als u uw console opnieuw start, garandeert u dat eventuele achievements die nog moeten worden gesynchroniseerd op de console opnieuw worden verzonden naar Xbox Live. Zie Hoe u uw Xbox One-console opnieuw kunt starten of kunt uitzetten en weer aanzetten.

Wanneer u de console opnieuw hebt gestart, kan het tot 72 uur duren voordat de synchronisatie wordt uitgevoerd.

Als u uw voltooide achievement of uitdaging nog steeds niet ziet, ga dan naar de Xbox Support Forums om te zien wat andere gebruikers te zeggen hebben over deze onderwerpen, of om zelf vragen te stellen:

Xbox Support Forums – Achievement Unlocking Issues

Denk eraan dat de inhoud van de Xbox Support Forums alleen beschikbaar is in het Engels. Als u inhoud van de Xbox Support Forums naar een andere taal wilt vertalen, plakt u de URL in een online vertaalprogramma zoals Bing Translator.