Problemen met games op Windows 10 oplossen

Probeer de volgende stappen om problemen op te lossen met het spelen van een game op Windows 10.

Op deze pagina

Mijn game start niet, loopt vast of wordt afgesloten

Als uw game niet start (wanneer u de game start, komt u niet voorbij het laadscherm van de game), blijft vastlopen (niet meer reageert, vaak met een stilstaand beeld op het scherm) of wordt afgesloten (u gaat onverwacht terug naar het bureaublad), dan moet u wellicht problemen met uw apparaat oplossen.

Zie Game loopt vast of reageert niet meer op een apparaat met Windows 10 voor hulp met deze problemen.

Ik krijg een foutbericht te zien

Terwijl u een game probeert te spelen, krijgt u wellicht een foutbericht te zien. U kunt bijvoorbeeld een fout te zien krijgen wanneer de netwerkverbinding is verbroken of wanneer de service voor online gamen niet beschikbaar is. U kunt ook foutberichten te zien krijgen wanneer u uw game probeert op te slaan of als de gamebestanden zijn beschadigd.

Ga naar de pagina Fout- en statuscode zoeken en voer de foutcode in voor meer informatie over het foutbericht dat u te zien hebt gekregen.

Ik heb een probleem met de weergave van mijn game

Wanneer u een game speelt en onverwachte beelden op uw scherm of pixillatie (waarbij een beeld niet correct weergegeven lijkt te worden) te zien krijgt, kan er een probleem zijn met het stuurprogramma van uw beeldscherm.

Zie Problemen met audio of video in games op Windows 10 oplossen voor hulp om weergaveproblemen op te lossen.

Ik heb een probleem met audio in de game

Als uw geluid is vervormd of helemaal niet werkt, kan er een probleem zijn met uw stuurprogramma voor audio.

Zie Problemen met audio of video in games op Windows 10 oplossen voor hulp om problemen met geluid op te lossen.

Ik heb problemen met mijn account in de game

Voor sommige games is een aparte account voor aanmelding nodig wanneer u speelt, zelfs als u bent aangemeld met uw Xbox-gamertag. Als u bijvoorbeeld problemen hebt om u aan te melden bij uw account in de game wanneer u online met anderen probeert te spelen, kan er een probleem zijn met uw account of de service waarbij u zich probeert aan te melden.

Zie Problemen met aanmelden bij accounts in games op Windows 10 voor hulp om problemen met uw account in een game op te lossen.

Mijn controller of headset werkt niet goed

Zie de onderstaande links voor hulp met probleemoplossing als u problemen hebt met uw controller die geen verbinding maakt met uw apparaat, of als uw accessoires niet naar behoren werken, of als u problemen hebt zoals vervormd geluid.

Zie Hoe u een Xbox One draadloze controller kunt aansluiten op een pc voor hulp om problemen met uw Xbox One-controller op te lossen.

Zie Een bekabelde Xbox 360-controller aansluiten op uw pc voor hulp om problemen met uw Xbox 360-controller op te lossen.

Zie Uw Xbox One Stereo Headset instellen en problemen oplossen voor hulp om problemen met uw Xbox One-headset op te lossen.

Zie Probleemoplossing met bekabelde Xbox 360-headset voor Windows 10 voor hulp om problemen met uw Xbox 360-headset op te lossen.