Verbindingsproblemen met Games for Windows Live oplossen

Belangrijk Dit artikel bevat informatie waarmee u de beveiligingsinstellingen op een computer kunt verlagen of uitschakelen. U kunt deze wijzigingen aanbrengen om een bepaald probleem te omzeilen. Voordat u dat doet, is het echter raadzaam de risico's in ogenschouw te nemen die verbonden zijn aan deze procedure in uw specifieke omgeving. Als u deze maatregelen neemt, moet u uw computer op een andere manier extra beveiligen.

Op deze pagina

Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Sociaal en gaming: actief en werkend
2017-09-25T06:30:03.2428651+00:00

Opmerking Neem contact op met uw internetserviceprovider (ISP) voor hulp als u geen verbinding kunt maken met de website om de status van de Xbox Live-service te bekijken.

Controleer dat u landinstellingen gebruikt die Games for Windows Live ondersteunen

Om verbinding te maken met Games for Windows Live moet u ondersteunde landinstellingen gebruiken voor Games for Windows Live. Games for Windows Live is niet beschikbaar in alle landen. Zie Landen en regio's Xbox Live voor meer informatie.

Installeer de recentste Games for Windows Live-software

Om u aan te melden bij Games for Windows Live moet de recentste update voor het programma geïnstalleerd zijn. Download en installeer de recentste installatiebestanden van Games for Windows Live om dit probleem op te lossen.

Opmerking Microsoft heeft dit bestand op virussen gescand. Microsoft heeft de meest recente antivirussoftware gebruikt die beschikbaar was op het moment dat het bestand werd geplaatst. Het bestand wordt opgeslagen op sterk beveiligde servers om eventuele ongeoorloofde wijzigingen aan het bestand te voorkomen.

Schakel UPnP in

Om verbinding te maken met Xbox Live moet u UPnP inschakelen. De meeste beschikbare routers en firewalls ondersteunen UPnP IGD-protocollen (Internet Gateway Device). De router zal deze instellingen echter niet standaard inschakelen. Zie de handleiding of de Help-bestanden van uw router of neem contact op met uw netwerkbeheerder als u hulp nodig hebt.

Commerciële firewalls, die bijvoorbeeld worden gebruikt door universiteiten, bibliotheken en ondernemingen, ondersteunen de UPnP IGD-specificaties meestal niet. Spelers die proberen te spelen vanuit hun school of studentenkamer, kunnen mogelijk geen verbinding maken met Xbox Live. Als dit het geval is, neemt u contact op met de IT-beheerder om te zien of deze Xbox Live kan inschakelen voor het netwerk.

De internetcache wissen

Zorg ervoor dat u de recentste versie bekijkt door de internetcache te wissen. Zo doet u dat op een computer met Windows 7:

1. Sluit alle openstaande vensters van de browser Internet Explorer.
  2. Selecteer Start en vervolgens Configuratiescherm. Als het venster van het Configuratiescherm leeg is, selecteert u Alle opties van het Configuratiescherm weergeven aan de linkerkant van het navigatievenster om alle pictogrammen weer te geven.
  3. Selecteer Netwerk en internet en vervolgens Internetopties.
  4. In het gedeelte Browsegeschiedenis op het tabblad Algemeen, klikt u op Verwijderen.
  5. Selecteer de selectievakjes naast Tijdelijke internetbestanden en Cookies en selecteer vervolgens Verwijderen.

Open de poorten voor Games for Windows Live

Waarschuwing De computer of het netwerk kan door deze maatregelen kwetsbaarder worden voor kwaadwillige gebruikers of kwaadaardige software, zoals virussen. Wij raden deze maatregelen niet aan, maar geven u deze informatie zodat u dit naar eigen keuze kunt uitvoeren. Het gebruik van deze maatregelen is voor eigen risico.

De volgende poorten moeten open zijn voor inkomende en uitgaande verbindingen voor Games for Windows Live:

• TCP-poort 3074
  • UDP-poort 88
  • UDP-poort 3074

Informatie over hoe u de poortinstellingen van een firewall, router of gateway moet configureren, vindt u in de documentatie bij het apparaat of neem contact op met de netwerkbeheerder of de lokale technische dienst voor hulp.

Zie Windows Media Center Extender instellen voor meer informatie over hoe u een firewall kunt instellen om te werken met Games for Windows Live voor Windows-computers.

Als u nog steeds problemen hebt om verbinding te maken met Windows Live, moet u uw router of gateway configureren om UPnP of port forwarding in te schakelen. Als uw router UPnP ondersteunt, moet u deze functie inschakelen. Deze functie voert netwerkvertalingen uit, zodat port forwarding niet nodig is.

Zie Een nieuw netwerkapparaat kiezen of configureren voor meer informatie over hoe u compatibele netwerkapparaten kunt controleren.

Opmerkingen

• Dit artikel bevat een kopje naar een lijst met routers die Xbox Live ondersteunen en UPnP-functie hebben. Helaas ondersteunen niet alle routers UPnP. Als uw router UPnP niet ondersteunt, moet u deze poorten openen en ze koppelen aan het IP-adres van de computer waarop Games for Windows Live wordt uitgevoerd.
  • Als u vragen hebt over hoe u UPnP of port forwarding kunt inschakelen op uw router of gateway, neemt u contact op met de hardwarefabrikant voor hulp.
  • Als uw netwerk is ingesteld om IPv6 te gebruiken, zie de aanbevelingen voor IPv6-functies voor routers die compatibel zijn met de besturingssystemen van Microsoft Windows.

Om de aanbevelingen te bekijken gaat u naar Network and Access Technologies: TCP/IP v4 en v6.

Laat Games for Windows Live toe door een firewall

Waarschuwing De computer of het netwerk kan door deze maatregelen kwetsbaarder worden voor kwaadwillige gebruikers of kwaadaardige software, zoals virussen. Wij raden deze maatregelen niet aan, maar geven u deze informatie zodat u dit naar eigen keuze kunt uitvoeren. Het gebruik van deze maatregelen is voor eigen risico.

Opmerking Open geen poort voor een programma dat u niet herkent.

Het is mogelijk dat u een uitzondering moet instellen in uw firewall, proxy of software voor internetbeveiliging opdat de Games for Windows Live-software (GFWLClient.exe) zou werken. Standaard staat dit bestand in de volgende locatie:

C:\Program Files\Microsoft Games for Windows Live\Client

Als u Windows Firewall gebruikt, krijgt u bij de recentste installatie van de Games for Windows Live-update de optie om de software toe te voegen aan uw lijst met uitzonderingen. Lees anders de documentatie bij uw firewall of neem contact op met de netwerkbeheerder of de lokale technische ondersteuning voor hulp.

Zie Xbox 360 netwerkpoorten en routerconfiguraties voor Xbox Live voor meer informatie.

Het recentste service pack voor Windows installeren

Voor Games for Windows Live moet u het recentste servicepack voor Windows installeren op uw computer. Ga naar het Service Pack en Update Center om het meest recente servicepack te downloaden.

Problemen met uw internetverbinding oplossen

Het is mogelijk dat er verbindingsproblemen met internet zijn op uw computer. Ga naar Problemen met netwerkverbinding oplossen voor hulp om deze problemen op te lossen.

Zie Verbindingsproblemen met internet oplossen als u Windows Vista of Windows 7 gebruikt.

Bovendien kan de Background Intelligent Transfer Service (BITS) uitgeschakeld zijn of u kunt onvoldoende machtigingen hebben in uw gebruikersprofiel om de service te gebruiken. Volg deze stappen om dit probleem op te lossen:

1. Meld u bij uw computer aan als administrator.
  2. Open de module Microsoft Management Console Services.

Voor Windows 8 en Windows RT:

1. Wijs naar de rechterbenedenhoek van het scherm en selecteer Zoeken.
    2. Typ services.msc en selecteer Services in de zoekresultaten.

Voor Windows 7 en Windows Vista:

1. Selecteer Start.
    2. Typ services in het vak Programma's en bestanden zoeken en selecteer het pictogram Services wanneer het verschijnt.
  3. Klik in het venster Services met de rechtermuisknop op Background Intelligent Transfer Service onder Services (Lokaal).
  4. Selecteer Eigenschappen.
  5. Stel in het tabblad Algemeen het Opstarttype in op Automatisch.
  6. Als de service niet werkt, selecteert u Starten om de service te starten.
  7. Selecteer OK om het dialoogvenster Eigenschappen te sluiten.

Als de fout nog steeds optreedt, moet u bepalen of BITS correct is geconfigureerd. Dat doet u als volgt:

1. Open de module Microsoft Management Console Services.

Voor Windows 8 en Windows RT:

1. Wijs naar de rechterbenedenhoek van het scherm en selecteer Zoeken.
    2. Typ services.msc en selecteer Services in de zoekresultaten.

Voor Windows 7 en Windows Vista:

1. Selecteer Start.
    2. Typ services in het vak Programma's en bestanden zoeken en selecteer het pictogram Services wanneer het verschijnt.
  2. Klik in het venster Services met de rechtermuisknop op Background Intelligent Transfer Service onder Services (Lokaal).
  3. Selecteer het tabblad Aanmelden.
  4. Onder Aanmelden als selecteert u het keuzevakje Lokaal systeemaccount.
  5. In de lijst Hardwareprofielen onderzoekt u alle profielen in de lijst en zorgt u dat ze allemaal zijn ingesteld op "Ingeschakeld". Als er profielen "Uitgeschakeld" zijn, selecteert u het profiel en selecteert u Inschakelen.

Neem contact op met uw internetserviceprovider

Als de vorige stappen het probleem niet hebben opgelost, kunt u contact opnemen met uw internetserviceprovider voor meer hulp.