Problemen bij het spelen van Xbox 360-games op uw Xbox One oplossen

Wanneer u een Xbox 360-game op uw Xbox One-console speelt, kunnen er problemen optreden wanneer u die game probeert te starten of te spelen. Op deze pagina staan enkele mogelijke problemen die kunnen optreden.

Op deze pagina

Wachtwoord werkt niet met uw account wanneer u zich probeert aan te melden

Als u verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld voor uw Microsoft-account, moet u zorgen dat u een nieuw app-wachtwoord aanmaakt om te gebruiken met uw account. Zie Over verificatie in twee stappen.

Zorg ook dat het vak Wachtwoord onthouden is aangevinkt wanneer u zich aanmeldt bij uw account in een Xbox 360-game.

U moet ruimte vrijmaken op de interne harddisk van de Xbox One voor Xbox 360-games op een extern opslagapparaat

U kunt Xbox 360-games op een extern opslagapparaat installeren, maar om deze games op uw Xbox One-console te spelen, moet u 4 GB ruimte vrijmaken op de interne harddisk van de Xbox One, met 256 MB extra vrije ruimte per Xbox 360-game die u wilt gebruiken.

Volg deze stappen om alle Xbox 360-games en -profielen die zijn opgeslagen op de interne harddisk te verwijderen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    Opmerking Dubbeltik op de Xbox-knop om de guide vanuit elk ander scherm op de console te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Systeem en selecteer daarna Opslag.
  5. Selecteer Lokale opslag op Xbox 360 wissen.
  6. Selecteer Ja en start de console opnieuw. Dit heeft geen invloed op uw in de cloud opgeslagen games of Xbox One-games en -profielen.

Een digitale licentie zoeken voor een Xbox 360-game die u hebt gekocht

Als u de digitale licentie voor de Xbox 360-game hebt en deze game beschikbaar is om op de Xbox One te spelen, verschijnt de game in het deel Klaar om te installeren van Mijn games en apps.

Ga naar uw Aankoopgeschiedenis om te controleren of u de digitale licentie voor een Xbox 360-game hebt. Zie Xbox 360-games op Xbox One spelen om te zien of een Xbox 360-game beschikbaar is om te spelen op de Xbox One.