Problemen met Rise of Nations: Extended Edition oplossen

Overzicht

Hebt u problemen met Rise of Nations: Extended Edition? Hier vindt u oplossingen voor algemene problemen.

Op deze pagina

Fout MSVCR110.dll

Als u een fout met MSVCR110.dll te zien krijgt wanneer u Rise of Nations speelt, dan heeft dit te maken met een ontbrekend .dll-bestand van Microsoft Visual C++ Redistributable. Om deze fout op te lossen, downloadt u de recentste versie van het .dll-bestand vanaf hier naar uw pc. Volg de instructies op het scherm om het bestand te installeren, start uw computer opnieuw op en probeer de game opnieuw te spelen.

Geen geluid in game

Om deze fout op te lossen, moet u uw GS-audio/EAX-audio uitschakelen (inclusief Direct 3D audio acceleration). Uw geluid zou nu moeten werken.

Instelling volledig scherm blijft niet in volledig scherm

Als u de resolutie van de game instelt op hetzelfde formaat als uw beeldscherm, dan gaat deze automatisch terug naar volledig scherm. Als u in venstermodus wilt spelen, moet u een kleinere resolutie dan het formaat van uw huidige beeldscherm gebruiken.

Aanzienlijke lager aantal FPS bij spelen in waterkaarten

Als u een aanzienlijke lager aantal FPS (frames per seconde) merkt wanneer u in waterkaarten speelt, probeer dan de functie waterreflecties uit te schakelen. U vindt dit onder Options en vervolgens Graphic Settings.

Kan geen dieptebuffer aanmaken, D3D11CreateDevice mislukt of game crasht na introvideo

Als u fouten met betrekking tot dieptebuffers te zien krijgt, D3D11CreateDevice mislukt of de game crasht na de introductievideo, probeer dan DirectX 11 op uw apparaat te installeren. Download dit programma hier:

Als de installatie mislukt, controleer dan hier of uw kaart compatibel is met DirectX 11:

Probeer de stappen hier als u nog steeds problemen hebt.

Geen lobby's op de gamebrowser of kan de lobby van een vriend niet vinden

Als u problemen hebt om een lobby te vinden, kan uw firewall de vereiste Steam-poorten voor P2P-spel blokkeren. Open de poorten volgens de instructies hier.

U kunt ook proberen om uw filterinstelling voor lobby's te veranderen naar Worldwide.

Problemen met vertraging of verbinding verbroken

Als u problemen met vertraging ervaart of de verbinding met de game vaak wordt verbroken, dan hebt u of heeft iemand waarmee u speelt een trage internetverbinding (wat een nadeel is van peer-to-peer multiplayersystemen). Op dit moment is er geen manier om pings van spelers te controleren. Als u echter de scoreweergave in de game opent, krijgt u een pictogram van een rode slak te zien naast de speler die de game vertraagt en een pictogram van een witte slak naast een wat tragere speler.

ELO wordt weergegeven als 0

Als uw ELO wordt weergegeven als 0, volg dan de instructies hier.