Toegankelijkheidsfuncties in de Zune Music + Video-software

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten. Zie de Veelgestelde vragen over de stopzetting van Zune voor meer informatie.

Basisfuncties van Toegankelijkheid

De Zune-software is voorzien van functies die de software toegankelijk maken voor personen met motorische beperkingen, slechtziendheid of andere beperkingen. De volgende functies maken de Zune-software toegankelijker:

• Het Vergrootglas. Het Vergrootglas, een functie van Windows, vergroot de onderdelen op het scherm, zodat u de Zune-software beter kunt zien en gebruiken. Meer informatie over het Vergrootglas vindt u op de pagina Tutorials op de website Microsoft Toegankelijk.
  • Het toetsenbord. Zune is zo gemaakt dat u gemakkelijk het toetsenbord in plaats van een muis of andere apparaten kunt gebruiken om met de Zune-software te werken. Als u meer informatie wilt over hoe u het toetsenbord gebruikt, gaat u naar Sneltoetsen voor Zune in de volgende paragraaf van dit artikel.
  • De Tab-toets. Wanneer u op Tab op het toetsenbord drukt, loopt u door de belangrijkste opdrachtopties op het Zune-scherm. Met de Tab-toets loopt u bijvoorbeeld de opties voor Zoeken en Instellingen af, evenals het volume, afspeellijsten, uw tracklijst en andere knoppen en onderdelen.

Actieve knop. Wanneer u met de Tab-toets door de pagina bladert, ziet u een onderbroken kader om een onderdeel dat u kunt openen. Dit is de “actieve knop.” Wanneer het onderdeel dat u wilt openen is geselecteerd, gebruikt u de juiste toetsen om die knop te activeren (typ in een tekstvak, gebruik de spatiebalk om een selectievakje of optieknop in of uit te schakelen of druk op de Enter-toets om een knop te activeren).

Opmerking de informatie in deze paragraaf is mogelijk alleen van toepassing op gebruikers met een licentie voor Microsoft-producten in de Verenigde Staten. Als u het product buiten de Verenigde Staten hebt verkregen, kunt u de gegevens van dochteronderneming gebruiken op de kaart die bij de software is meegeleverd. U kunt ook naar de website Microsoft Toegankelijk gaan voor een lijst met telefoonnummers en adressen voor Microsoft Support. U kunt het plaatselijke dochterbedrijf benaderen om te vragen of het type producten en services dat in deze paragraaf wordt beschreven, in uw regio beschikbaar is. Informatie over toegankelijkheid is beschikbaar in andere talen, waaronder Japans en Frans.

Sneltoetsen voor Zune

Hier is een lijst met sneltoetsen voor toegankelijkheid die u in Zune kunt gebruiken.

Dat doet u als volgt: Gebruik deze sneltoets:
Vorig onderdeel of hoofdstuk Ctrl + B
Ga naar het zoekvak Ctrl + E
Volgend onderdeel of hoofdstuk Ctrl + F
Willekeurige volgorde aan- of uitzetten Ctrl + H
Cd uitwerpen (dit werkt niet op computers met meer dan één cd-station) Ctrl + J
Afspelen of afspelen onderbreken Ctrl + P
Afspelen stoppen Ctrl + S
Herhalen bij audio afspelen aan- of uitzetten Ctrl + T
Videoformaat in- of uitzoomen Ctrl + Z
Video terugspoelen bij video afspelen

Afspelen na snel vooruit spoelen weer terugzetten op normale snelheid bij audio afspelen
Ctrl + Shift + B
Snel vooruit spoelen in muziek of video Ctrl + Shift + F
Zune Help weergeven F1
Geluid dempen F7
Geluidsvolume verlagen F8
Geluidsvolume verhogen F9