Foutbericht "Can’t complete the operation because there is no Internet access" in Zune-software

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten. Zie de Veelgestelde vragen over de stopzetting van Zune voor meer informatie.

Overzicht

Wanneer u de Zune-software probeert te gebruiken, wordt misschien het volgende foutbericht weergegeven:

Can’t complete the operation because there is no Internet access. Zorg ervoor dat u verbonden bent met internet, en probeer het nog eens.

Probeer de oplossingen in dit artikel om dit probleem op te lossen.

Op deze pagina

Probeer een webpagina te openen

Test of u een webpagina kunt openen op de computer. Probeer naar een webpagina te gaan die u al een tijd niet hebt bezocht of waar u nog nooit bent geweest.

Controleer alle hardwareapparaten

Als u niet naar webpagina´s kunt gaan, controleert u of alle hardwareapparaten correct zijn aangesloten en ingeschakeld.

Controleer de lampjes van de modem

Controleer of de lampjes op de kabelmodem of router branden of activiteit vertonen. Sommige lampjes die mogelijk relevant zijn, hebben de volgende labels:

• WLAN
  • WAN
  • Data
  • Synchronisatie
  • Power
  • Status

Controleer de Winsock2-sleutel

Ga na of de Winsock2-sleutel beschadigd is:

1. Klik in Windows XP op Starten, klik op Uitvoeren, typ msinfo32 en klik op OK.
    Klik in Windows 7 of Windows Vista op Starten, typ uitvoeren in het vak Zoekopdracht starten en klik op Uitvoeren onder Programma´s. Typ Msinfo32 en klik op OK.
  2. Vouw Onderdelen uit, vouw Netwerk uit en klik op Protocol.
    Normaal gesproken zijn er 10 secties onder Protocol. Als de Winsock2-sleutel niet beschadigd is, hebben de secties de volgende koppen:
    • MSAFD Tcpip [TCP/IP]
    • MSAFD Tcpip [UDP/IP]
    • RSVP UDP-serviceprovider
    • RSVP TCP-serviceprovider
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip

Als de namen anders zijn dan in deze lijst, is de Winsock2-sleutel beschadigd of is er een invoegtoepassing, bijvoorbeeld proxysoftware, van een andere fabrikant geïnstalleerd.

Als er een invoegtoepassing van een andere fabrikant is geïnstalleerd, staat de naam van de invoegtoepassing op de plaats van de letters ¨MSAFD¨ in de lijst.
Als er meer dan 10 secties in de lijst staan, zijn er invoegtoepassingen van een andere fabrikant geïnstalleerd. Als er minder dan 10 secties zijn, ontbreekt er informatie.
Als u hebt vastgesteld dat er een beschadiging is van Winsock, repareert u de Winsock2-sleutel. Voer de volgende stappen uit.

Windows XP

1. Klik op Starten, klik op Uitvoeren, typ cmd en druk op Enter.
  2. Typ de volgende opdracht op de opdrachtregel en druk op Enter:
    netsh winsock reset
  3. Start de computer opnieuw op.

Windows 7 of Windows Vista

1. Klik op Starten, typ cmd in het vak Zoekopdracht starten en klik met de rechtermuisknop op cmd onder Programma´s.
  2. Klik op Als administrator uitvoeren.
  3. Typ de volgende opdracht op de opdrachtregel en druk op Enter:
    netsh winsock reset
  1. Start de computer opnieuw op.

Voor computers met Windows XP SP2 is er een nieuwe opdracht netsh waarmee de Winsock-sleutel opnieuw kan worden gebouwd. Zie dit TechNet-artikel voor meer informatie.

Waarschuwing Programma´s die toegang verkrijgen tot internet of het volgen, zoals antivirus-, firewall- of proxyclients, kunnen nadelig worden beïnvloed wanneer u de opdracht netsh winsock reset uitvoert. Als er na het volgen van deze stappen een programma is dat niet meer goed functioneert, moet u het programma opnieuw installeren.

Controleer uw internetverbinding

Windows XP

1. Klik op Start en klik op Configuratiescherm.
  2. Open Netwerkverbindingen.
  3. Klik met de rechtermuisknop op verbindingen die niet worden gebruikt en klik op Uitschakelen.

Windows 7 of Windows Vista

1. Klik op Starten, typ netwerkcentrum in het vak Zoekopdracht starten en klik op Netwerkcentrum onder Programma´s.
  2. Klik met de rechtermuisknop op verbindingen die niet worden gebruikt en klik op Uitschakelen.

Controleer of er problemen zijn met de firewall van een andere fabrikant

Voer een schone startprocedure uit om eventuele problemen met firewalls van andere fabrikanten te vinden. Dat doet u als volgt:

1. Klik in Windows XP op Start, klik op Uitvoeren, typ msconfig en klik op OK.
    Klik in Windows 7 of Windows Vista op Start, typ msconfig in het vak Zoekopdracht starten en klik op msconfig.exe onder Programma´s.
  2. Open het tabblad Algemeen en klik op Selectief opstarten.
  3. Schakel onder Selectief opstarten de volgende selectievakjes uit:
    • Het SYSTEM.INI-bestand verwerken
    • Het WIN.INI-bestand verwerken
    • Opstartonderdelen laden
  4. Klik op het tabblad Services en klik om het selectievakje Alle Microsoft-services verbergen in te schakelen en klik vervolgens op Alles uitschakelen.
  5. Klik op OK en vervolgens op Opnieuw opstarten.
  6. Start de Zune-software.

Als het foutbericht in dit artikel niet meer wordt weergegeven, neemt u contact op met de fabrikant van de firewall om te vragen hoe u de firewall moet instellen om met de Zune-software te werken.

Voeg Zune toe aan de uitzonderingen van Windows Firewall

Windows XP

1. Klik op Starten, klik op Uitvoeren, typ firewall.cpl en klik op OK.
  2. Klik op de tab Uitzonderingen.
  3. Klik op Programma toevoegen.
  4. Klik op Bladeren.
  5. Zoek en selecteer Zune.exe en klik op Openen.
  6. Opmerking Standaard is Zune op de volgende locatie geïnstalleerd:
    C:\Program Files\Zune
  7. Klik tweemaal op OK.

Windows Vista

1. Klik op Starten, typ firewall.cpl in het vak Zoekopdracht starten en druk op Enter.
  2. Klik op Een programma via Windows Firewall toestaan.
    Als u om een beheerderswachtwoord of om bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of klikt u op Doorgaan.
  3. Klik op Programma toevoegen.
  4. Klik op Bladeren.
  5. Zoek Zune en klik op Openen.
  6. Opmerking Standaard is Zune op de volgende locatie geïnstalleerd:
    C:\Program Files\Zune
  7. Klik tweemaal op OK.

Windows 7

1. Klik op Starten, typ firewall.cpl in het vak Zoekopdracht starten en druk op Enter.
  2. Klik op Een programma via Windows Firewall toestaan.
  3. Klik op Een ander programma toestaan.
  4. Klik op Bladeren naar Zune.
  5. Selecteer Zune en klik op Toevoegen.
  6. Klik tweemaal op OK.

Als geen van deze stappen het probleem hebben opgelost, kunt u contact opnemen met uw internetserviceprovider (ISP) voor hulp.