Mediagegevens in uw Zune-collectie bijwerken

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten. Zie de Veelgestelde vragen over de stopzetting van Zune voor meer informatie.

Overzicht

Als in uw Zune-collectie muziek- of videobestanden zijn waaraan gegevens ontbreken of onjuist zijn, kunt u dit herstellen met de Zune Muziek- + videosoftware. U kunt de software ook instellen om de mediagegevens automatisch bij te werken. Dat doet u als volgt.

Ontbrekende of onjuiste mediagegevens voor geïmporteerde muziek bijwerken

Wanneer u muziek importeert of cd´s ript in de Zune Muziek- + videosoftware, worden de mediagegevens gewoonlijk automatisch ingevuld. Het kan soms echter gebeuren dat er onjuiste of ontbrekende songtitels, tracknummers, artiestennamen of albumtitels zijn. Misschien wilt u het genre ook in een andere categorie onderbrengen. Er zijn verschillende manieren om de mediagegevens in uw collectie bij te werken en te corrigeren.

Albumgegevens zoeken en bijwerken

Als u de complete metagegevens van een album (jaar van uitbrengen, albumhoes, genre, enzovoort) automatisch wilt laten invullen, kunt u deze informatie online zoeken:

1. Open de Zune-software. Klik in uw muziekcollectie met de rechtermuisknop op het album dat u hebt geïmporteerd en klik op Albumgegevens zoeken.
  2. Typ de naam van een artiest of album en klik op Zoeken.
  3. Selecteer het gewenste album in de resultaten en klik op Volgende. Hiermee kunt u de songtitels overeen laten komen met de tracks op uw album.
  4. Als u uw album niet kunt vinden, kunt u teruggaan naar het venster Albumgegevens zoeken in stap 1. Klik vervolgens op Gegevens bewerken om de cd-gegevens handmatig in te vullen.

Muziek- en videogegevens bijwerken

Als u de informatie voor muziek en video´s wilt bijwerken, zoekt u het nummer, het album of de video in uw collectie, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Bewerken. In het bewerkvenster kunt u alles invoeren, van genre tot titel, releasedatum, tracknummer en componist.

Albumhoes toevoegen of bijwerken

Als u de albumhoes wilt toevoegen of bijwerken, kunt u dit handmatig toevoegen door het bestand op uw computer te zoeken.

1. Klik met de rechtermuisknop op een album in uw muziekcollectie en klik op Albumhoes bijwerken.
  2. Zoek en selecteer een afbeelding op uw computer en klik op Openen. U ziet de nieuwe albumhoes direct.

Uw media naar de juiste mappen slepen

Een van de handigste manieren om uw muziekcollectie op te ruimen is om artiesten, nummers, albums en genres naar de juiste plek te slepen. U kunt bijvoorbeeld "Dave Matthews" en "The Dave Matthews Band" dezelfde naam geven, zodat u alle albums in één artiestenoverzicht ziet. U kunt ook albums naar artiesten slepen, nummers naar albums, albums naar genres, genres naar genres, enzovoort, om uw gegevens bij te werken.

Uw foto's

Foto´s worden bij elkaar gegroepeerd in Afbeeldingen, en worden van uw computer geïmporteerd en in de mappen geplaatst die u een naam hebt gegeven op uw computer.

• Als u een map een andere naam wilt geven, klikt u er met de rechtermuisknop op, selecteert u Naam wijzigen en typt u de nieuwe naam.
  • Als afbeeldingen en mappen anders wilt organiseren, opent u een map en sleept u een afbeeldingsbestand naar een andere map in uw albumlijst.

Zune instellen om mediagegevens automatisch bij te werken

Wanneer u muziek importeert of cd´s ript in de Zune Muziek- + videosoftware, worden de mediagegevens gewoonlijk automatisch ingevuld door gegevens van internet op te halen. U kunt ervoor kiezen dit toe te staan en aangeven hoe bestaande mediagegevens moeten worden behandeld. Zo kunt u dit instellen:

1. Klik op Instellingen boven aan het scherm, klik op Software links bovenaan
  2. Onder Metagegevens kunt u beslissen hoe Zune Muziek + video de informatie over nummers moet behandelen.
  3. Als u de informatie over nummers in de Zune-software wilt bijwerken met gegevens van internet, selecteert u Albumhoezen en metagegevens automatisch downloaden en bijwerken. Daarna selecteert u een van de volgende opties:
    • Alleen ontbrekende gegevens toevoegen. Alleen voor onderdelen waarvoor gegevens ontbreken, wordt informatie toegevoegd.
    • Alle mediagegevens vervangen. Bestaande gegevens worden vervangen door nieuwe gegevens van internet.

Als er geen gegevens beschikbaar zijn, ziet u algemene trackgegevens (track 1, track 2, enzovoort). Als de gegevens ontbreken omdat uw computer geen verbinding had met internet toen u de cd ripte, moeten voor nieuwe nummers snel na verbinding met internet verschijnen. Als de gegevens nog steeds niet verschijnen, kunt u ontbrekende of onjuiste mediagegevens handmatig bijwerken.

Mediagegevens voor video´s bijwerken

Zo kunt u categorie, titel, genre, beschrijving en datum van uitbrengen voor uw videobestanden toevoegen of bijwerken.

1. Open de Zune-software. Klik met de rechtermuisknop op een item in uw videocollectie en klik op Bewerken.
  2. Breng de wijzigingen aan en klik op OK om deze op te slaan.