Fout "De Zune-software ondersteunt Windows Service Pack 2 niet"

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten.

Overzicht

Wanneer u de Zune Muziek- + videosoftware probeert te installeren op een computer die draait op Windows 8, Windows 7 of Windows Vista, krijgt u het volgende foutbericht te zien:

SYSTEEMUPDATES VEREIST
De Zune-software ondersteunt Windows Service Pack 2 niet. Als je wilt doorgaan, klik je op de volgende koppeling om naar Windows Update te gaan en je besturingssysteem op te waarderen tot Service Pack 3 of hoger.

U ontvangt deze fout wanneer de Zune-software uw besturingssysteem verkeerd detecteert als Windows XP.

Oplossing

Download de Zune-software, werk de compatibiliteitsmodus van uw computer bij en installeer de Zune-software opnieuw om dit probleem op te lossen.

1. Download de Zune-software op de computer.
  2. Klik of tik in het dialoogvenster onderaan het scherm op de pijl omlaag naast Opslaan, klik of tik op Opslaan als en sla het bestand op uw bureaublad op.
  3. Klik met de rechtermuisknop of veeg over het bestand ZunePackage.exe op uw bureaublad.
  4. Klik of tik op Eigenschappen in de vervolgkeuzelijst.
  5. Klik of tik op het tabblad Compatibiliteit.
  6. Klik of tik onder Compatibiliteitsmodus op het vakje Dit programma in compatibiliteitsmodus uitvoeren voor om dit te selecteren.
  7. Klik of tik op de pijl omlaag en selecteer uw besturingssysteem.
  8. Vink het vakje af naast Dit programma in compatibiliteitsmodus uitvoeren voor.
  9. Klik of tik op Toepassen en vervolgens op OK.
  10. Nu kunt u de Zune-software installeren. Dubbelklik of veeg om te beginnen over het bestand ZunePackage.exe op uw bureaublad.
  11. Er verschijnt een reeks dialoogvensters. Klik of tik op Uitvoeren, klik of tik op Ja, klik of tik op Accepteren en klik of tik op Installeren.
  12. Wanneer u het dialoogvenster Installatie software voltooid in het dialoogvenster van Zune te zien krijgt, is de software geïnstalleerd.