De fout “Het bestand kan niet worden gekocht of gedownload” bij downloaden van Zune Marketplace

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten. Zie de Veelgestelde vragen over de stopzetting van Zune voor meer informatie.

Symptoom

Wanneer u gegevens wilt downloaden van Zune Marketplace, verschijnt het informatiepictogram. Wanneer u op het pictogram klikt, ziet u het volgende foutbericht:

Het bestand kan niet worden gekocht of gedownload. Het bestand is mogelijk niet beschikbaar in Zune Marketplace.

Oorzaak

Dit is gewoonlijk een fout met betrekking tot gebruiksrechten. Of het kan betekenen dat er geen ruimte meer is op uw computer.

Wat u kunt doen

Probeer een of meer van de volgende oplossingen:

• Controleer de status van de Zune-service op Status van Xbox Live-service. Als de service niet beschikbaar is, probeert u het later opnieuw.
  • Zorg ervoor dat u verbonden bent met internet. Mogelijk is de Wi-Fi-verbinding uitgevallen, is de service uit de lucht of is de router offline en moet deze opnieuw worden opgestart.
  • Controleer de verbinding op de computer met het probleem en klik op de Start-knop en vervolgens op Configuratiescherm.

Of, als u Windows 8 gebruikt: Typ op het Startscherm configuratiescherm en open Configuratiescherm in de resultaten. Tik of klik op Netwerk en internet en tik of klik op Netwerkstatus en -taken weergeven. In dit scherm wordt gemeld of u verbinding hebt met een netwerk.

• Als er geen verbinding is, klikt u tikt u in het statusvenster op Verbinding met een netwerk maken en selecteert u een beschikbaar netwerk.
    • Als u verbinding hebt met het verkeerde netwerk, selecteert u het juiste netwerk en voert u desgevraagd uw wachtwoord in.
  • Als u nog steeds geen verbinding met internet kunt maken, kan er een probleem zijn met uw internetservice. Wacht even en probeer u later nog eens aan te melden of neem contact op met uw internetserviceprovider.
  • Controleer of de datum en tijd correct zijn ingesteld op de computer. Als u deze instellingen wilt wijzigen, klikt u op de tijd in het systeemvak uiterst rechts op de taakbalk. Klik vervolgens op Instellingen voor datum en tijd wijzigen en breng de gewenste wijzigingen aan.
  • Verwijder de geschiedenis, cache en tijdelijke bestanden van uw webbrowser.

Als u Internet Explorer gebruikt:

1. Open de browser. Als u Windows 8 gebruikt, opent u Internet Explorer op uw bureaublad. Druk of tik op de Alt-toets op het toetsenbord om de menubalk weer te geven.
    2. Klik of tik op Extra en klik of tik vervolgens op Internetopties.
    3. Open het tabblad Algemeen, zoek de Browsegeschiedenis en klik of tik op de knop Verwijderen. Het venster Browsegeschiedenis verwijderen wordt geopend.
    4. Schakel het selectievakje Tijdelijke internetbestanden in en schakel alle overige opties uit.
    5. Klik of tik op de knop Verwijderen.
    6. Start de Zune-software opnieuw en kijk of u nu wel toegang tot uw items hebt.

Als u een van de volgende browsers gebruikt, zie “Oplossing 1: wis de internetcache en verwijder cookies” op de desbetreffende webpagina:

Mozilla Firefox help

Apple Safari help

Google Chrome help

• Stel de webbrowser in om LAN-instellingen automatisch te detecteren.

Als u Internet Explorer gebruikt:

1. Open Internet Explorer. Als u Windows 8 gebruikt, opent u Internet Explorer op uw bureaublad. Druk of tik op de Alt-toets op het toetsenbord om de menubalk weer te geven.
    2. Klik of tik op Extra en klik of tik vervolgens op Internetopties.
    3. Open het tabblad Verbindingen en tik of klik op LAN-instellingen.
    4. Zorg dat Instellingen automatisch detecteren is ingeschakeld.

Als u niet Internet Explorer gebruikt, lees dan in de documentatie bij uw browser of neem contact op met de fabrikant voor meer informatie over het configureren van de LAN-instellingen.

• Als geen van de voorgaande stappen het probleem heeft opgelost, is er misschien geen ruimte meer op uw computer. Maak ruimte vrij op uw harddisk met Schijfruimte opschonen. Dat doet u als volgt:

In Windows 8

1. Begin op het Startscherm disk cleanup te typen. Wanneer de zoekbalk wordt weergegeven, zorgt u dat Instellingen is geselecteerd voordat u verder gaat met zoeken.
    2. Klik of tik in het hoofddeel van het scherm op het symbool naast Schijfruimte vrijmaken door onnodige bestanden te verwijderen.
    3. Selecteer in het pop-upvenster het station dat u wilt opruimen (meestal station C) en klik op OK.
    4. Selecteer in het dialoogvenster Schijfopruiming de bestanden die u wilt verwijderen en verwijder deze.

Opmerking klik voor meer informatie op Hoe werkt Schijfopruiming? in het dialoogvenster Schijfopruiming.

In Windows 7, Windows Vista of Windows XP

1. Klik op Starten, klik op Alle programma´s, klik op Bureau-accessoires, klik op Systeemwerkset en vervolgens op Schijfopruiming.
    2. Selecteer in het pop-upvenster het station dat u wilt opruimen (meestal station C) en klik op OK.
    3. Selecteer in het dialoogvenster Schijfopruiming de bestanden die u wilt verwijderen en verwijder deze.

Opmerking klik voor meer informatie op Hoe werkt Schijfopruiming? in het dialoogvenster Schijfopruiming.