Foutbericht "Microsoft Zune werkt niet meer" wanneer u probeert te downloaden van Zune Marketplace

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten.

Wanneer u muziek, video's of podcasts probeert te downloaden van Zune Marketplace, krijgt u de volgende fout en het volgende bericht te zien:

Microsoft Zune werkt niet meer

Dit kan betekenen dat uw antivirussoftware niet meer werkte op het moment dat de Zune-software een mediabestand dat u downloadde, wilde scannen. U kunt krijgt deze fout ook te zien krijgen als uw gebruikersprofiel beschadigd is.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem:

Oplossing 1: Installeer de Zune-software opnieuw

Verwijder de Zune-software op uw computer en download de Zune-software opnieuw. Zie Zune Muziek- + videosoftware downloaden voor meer informatie.

Probeer de volgende stappen als u deze fout nog steeds te zien krijgt wanneer u probeert te downloaden van Zune Marketplace nadat u de Zune-software opnieuw hebt gestart.

Oplossing 2: Schakel uw antivirussoftware tijdelijk uit, werk deze bij en verander het controlemechanisme van uw antivirussoftware

Waarschuwing De computer of het netwerk kan door een aantal van deze stappen kwetsbaarder worden voor kwaadwillige gebruikers of kwaadaardige software, zoals virussen. Wij raden deze stappen niet aan, maar geven u deze informatie zodat u een oplossing naar eigen keuze kunt uitvoeren. Voer de volgende stappen op eigen risico uit.

1. Schakel uw antivirussoftware tijdelijk uit.
    Om te controleren dat uw antivirussoftware de fout veroorzaakt, schakelt u uw antivirussoftware tijdelijk uit, net voor u gegevens van de Zune Marketplace streamt of downloadt. Als u kunt downloaden van de Marketplace zonder dat u het foutbericht te zien krijgt, schakelt u uw antivirussoftware weer in en gaat u verder met stap 2. Misschien kunt u op het internet proberen te zoeken hoe u uw antivirussoftware moet uitschakelen.
  2. Upgrade uw antivirussoftware naar de recentste versie. Ga naar de website van de fabrikant van uw software om te zien of er een update of upgrade naar een recentere versie is. Ga naar stap 3 als u uw software niet kunt upgraden.
  3. Als u uw antivirussoftware niet kunt upgraden, probeer dan een ander controlemechanisme om inkomende bestanden te scannen. Voer de volgende stappen uit:

Voor Windows 8, Windows 7 of Windows Vista
    1. Klik op op Start, typ opdracht in het vak Start zoekopdracht, klik met de rechtermuisknop op Opdrachtregel bovenaan de lijst met Programma's en klik op Als administrator uitvoeren.
      In Windows 8: Begin op het Startscherm "opdracht" te typen en klik met de rechtermuisknop op het pictogram Opdrachtregel wanneer dit verschijnt. Klik vervolgens op Als administrator uitvoeren in het menu onderaan op uw scherm.
    2. Typ de volgende opdracht op de opdrachtregel:
      1. regsvr32 %WINDIR% \system32\shdocvw.dll en druk op de toets Enter op uw toetsenbord.
        Opmerking Er is een spatie na de eerste "32" en na de tweede "%".
    3. Typ Exit op de opdrachtregel en druk op de toets Enter om het Opdrachtvenster te sluiten.

Windows XP

1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ CMD in het vak Openen en klik op OK.
  2. Typ de volgende opdracht op de opdrachtregel:
    regsvr32 %WINDIR% \system32\shdocvw.dll en druk op de toets Enter op uw toetsenbord.
    Opmerking Er is een spatie na de eerste "32" en na de tweede "%".
  3. Typ Exit op de opdrachtregel en druk op de toets Enter om het Opdrachtvenster te sluiten.

Oplossing 3: Herstel een beschadigd gebruikersprofiel