Problemen met aanmelden bij de Zune-software oplossen

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten. Zie de Veelgestelde vragen over de stopzetting van Zune voor meer informatie.

U krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer u zich probeert aan te melden bij de Zune-software:

That's not a valid email/password combo. Make sure caps lock is off and that you enter your full email address.

Dit kan het volgende betekenen:

• Een onjuiste combinatie van e-mailadres en wachtwoord werd ingevoerd.
  • Verificatie in twee stappen is ingeschakeld voor uw Microsoft-Account.

Oplossingen

Probeer het volgende om dit probleem op te lossen:

Oplossing 1: Probeer een andere combinatie van e-mailadres en wachtwoord

Als u verificatie in twee stappen niet hebt ingeschakeld en dit foutbericht te zien krijgt, zorg dan dat:

• u het juiste e-mailadres en wachtwoord gebruikt.
  • u het wachtwoord juist hebt ingevoerd.

Als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account bent vergeten, gebruik dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.

Oplossing 2: Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Om uw browserinstellingen opnieuw in te stellen:

1. Start Internet Explorer.
  2. Tik of klik op het pictogram van een tandwiel in de rechterbovenhoek van uw scherm.
  3. Tik of klik op Internetopties en vervolgens op Geavanceerd.
  4. Tik of klik op de knop Reset… onder ¨De Internet Explorer-instellingen opnieuw instellen¨. (Start desgevraagd de computer opnieuw op.)
  5. Probeer u opnieuw aan te melden bij de Zune-software.

Oplossing 3: Controleer uw wachtwoord voor verificatie in twee stappen

Het is mogelijk dat u verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld om uw Microsoft-Account te beschermen. Verificatie in twee stappen maakt gebruik van twee manieren om uw identiteit te controleren wanneer u zich aanmeldt bij uw Microsoft-account:

• Uw wachtwoord
  • Een extra beveiligingscode

Via verificatie kunt u uw account beter beschermen, door het moeilijker te maken voor een hacker om zich aan te melden, zelfs als ze uw wachtwoord te weten zijn gekomen. Als u verificatie in twee stappen inschakelt, krijgt u een extra pagina te zien telkens wanneer u zich aanmeldt op een apparaat dat niet "vertrouwd" is. Op de extra pagina wordt u gevraagd een beveiligingscode in te voeren om u aan te melden. We sturen die beveiligingscode naar uw telefoon of uw alternatief e-mailadres of u kunt een code ontvangen via een app voor verificatie op uw smartphone.

Sommige apps (zoals de Zune-software en de apps voor e-mail op sommige smartphones) en apparaten (zoals de Xbox 360) kunnen u niet vragen een beveiligingscode in te voeren wanneer u zich probeert aan te melden. Als u een fout te zien krijgt dat u een verkeerd wachtwoord hebt ingevoerd bij een app of apparaat, moet u een uniek app-wachtwoord maken om u aan te melden. Wanneer u zich met het app-wachtwoord aanmeldt, bent u klaar om die app of dat apparaat te gebruiken. U moet een app-wachtwoord maken en u met dat app-wachtwoord eenmalig aanmelden bij elke app of elk apparaat dat u geen beveiligingscode kan vragen.

Om een app-wachtwoord te maken:

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.
  2. Tik of klik onder Beveiliging en privacy op Geavanceerde beveiliging beheren. Tik of klik op Verzenden als er hier een beveiligingscode gevraagd wordt.
  3. Tik of klik onder Verificatie in twee stappen op Verificatie in twee stappen instellen.
  4. Tik of klik op de pagina "Verificatie in twee stappen instellen" op Volgende om verificatie in twee stappen in te schakelen. U kunt dan app-wachtwoorden instellen.

Zie voor meer informatie Over verificatie in twee stappen.