Fouten bij het afspelen van met DRM beveiligde muziek of video in de Zune-software

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten. Zie de Veelgestelde vragen over de stopzetting van Zune voor meer informatie.

Overzicht

Meestal is media die u downloadt van een online service beveiligd met DRM-technologie (Digital Rights Management). Beveiligde media heeft een licentie met mediagebruiksrechten die aangeven hoe u de inhoud mag gebruiken. Met de mediagebruiksrechten van een nummer kunt u het nummer bijvoorbeeld afspelen op één computer en synchroniseren naar een bepaald aantal apparaten, maar kunt u het nummer niet op een cd branden of afspelen op een andere computer.

Probeer een van de onderstaande oplossingen als u een fout te zien krijgt wanneer u met DRM beveiligde media afspeelt.

Oplossingen

Foutbericht: Content no longer available in Zune Marketplace

Opmerking De Music-pas en Zune Marketplace zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar.

U krijgt wellicht het foutbericht "Usage rights are unavailable, please try again later" te zien nadat u:

• Probeert om muziekcontent die u hebt gedownload van de Zune Marketplace te synchroniseren naar uw Zune-speler of Windows Phone.
  • Probeert om eerder gedownloade content te downloaden via een Xbox Music-pas.
  • Probeert om gekochte content te downloaden.

Dit kan betekenen dat u probeerde muziekcontent te openen die niet meer beschikbaar is in de Zune Marketplace. U kunt dus ook geen aanvullende rechten meer kopen om de content naar een computer of naar een apparaat te downloaden, af te spelen of te synchroniseren.

Andere scenario's waarbij content die voorheen beschikbaar was in de Zune Marketplace met een Music-pas (of die u hebt gekocht) niet meer beschikbaar is voor u:

• U hebt een nieuw, aangepast of hersteld apparaat.
  • U hebt het DRM-systeem op uw computer opnieuw ingesteld.
  • U hebt de content verwijderd.

Wat u kunt doen

Als de content niet meer beschikbaar is voor download via een Music-pasabonnement, maar wel beschikbaar is voor aankoop, moet u de content kopen om er weer toegang toe te krijgen. Als u beslist om de content niet te kopen, bevelen we aan dat u de content uit uw collectie verwijdert om te voorkomen dat deze fout telkens opnieuw verschijnt wanneer u de content probeert te synchroniseren.

Foutberichten wanneer u content van de Zune Marketplace opnieuw probeert te downloaden of te herstellen

Opmerking De Music-pas en Zune Marketplace zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Als u een van de volgende foutberichten te zien krijgt wanneer u probeert om content van de Zune Marketplace opnieuw te downloaden, is er wellicht een probleem met de digitale rechten:

C00D12EA [Zune Muziek- + Videosoftware]

Er is een fout opgetreden tijdens de communicatie met de Zune Marketplace. Controleer of de instellingen voor datum en tijd op uw computer niet zijn ingesteld op een datum in de toekomst en probeer het opnieuw.

U kunt MP3-nummers die reeds werden gekocht op de Zune Marketplace niet opnieuw downloaden of herstellen, zelfs als u ze verwijderd hebt of kwijt bent. Deze fout treedt ook op als de instellingen voor datum en tijd op uw computer zijn ingesteld op een datum in de toekomst.

Opmerking Het is een goed idee om een back-up van alle gekochte MP3's op een cd, dvd, USB-flashstation of externe harddisk te maken.

Controleer dat de instellingen voor datum en tijd correct zijn op uw computer. Als dat niet zo is, klikt u op het datum-/tijdgebied in de taakbalk en voert u de nodige wijzigingen uit.

C00D135C [Zune Muziek- + Videosoftware]

Je hebt het maximum aantal keren bereikt dat je dit item mag herstellen.

Je hebt het maximum aantal downloads voor dit item bereikt.

Zune kan uw mediagebruiksrechten tijdelijk niet controleren omwille van een communicatiefout.

• Wacht even en start vervolgens uw computer opnieuw op en probeer het opnieuw.
  • Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij de Zune-software, zodat deze uw Zune-account kan controleren.

Zune Marketplace is tijdelijk niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw.

U probeert iets te downloaden dat niet beschikbaar is of helemaal niet kan worden gedownload, of de Zune-service werkt niet. Controleer de Xbox Live-statuspagina voor meer informatie.

Foutberichten wanneer u een nummer in uw Zune-collectie probeert af te spelen

Opmerking De Music-pas en Zune Marketplace zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Mogelijk krijgt u een van de volgende foutberichten te zien:

C00D0BBE [Zune Muziek- + videosoftware]

KAN NIET AFSPELEN

Deze bewerking kan niet worden uitgevoerd omdat de rechten voor mediagebruik in Zune niet kunnen worden gecontroleerd.

Uw Zune Music-pasinfo moet worden vernieuwd. Meld u aan op uw pc en synchroniseer met uw speler. [Windows Phone]

Deze muziek kan niet worden afgespeeld omdat uw Zune Music-pas is verlopen. Om deze te vernieuwen gaat u naar Store > Muziek > Beluisteren met Zune Music-pas. [Zune HD-speler]

Gebruiksrechten voor dit item zijn vervallen. Synchroniseer met uw pc. [Zune-speler zonder aanraakscherm]

Dit probleem treedt op nadat u nummers van de Xbox Music Store hebt gedownload met uw Xbox Music-pas (of Zune Music-pas) en daarna uw Music-pas opzegt. Wanneer uw Music-pas inactief wordt, hebt u geen toegang meer tot de nummers die u eerder hebt gedownload met de Music-pas.

Vernieuw uw Music-pas als u deze nummers wilt blijven afspelen:

1. Ga naar de pagina Mijn account en meld u desgevraagd aan. Opmerking Gebruik de Microsoft-account gekoppeld aan uw Music-pas.
  2. Op de pagina Selecteer een lidmaatschap kunt u uw abonnement wijzigen of annuleren.
    • Selecteer een ander abonnement en klik op Volgende als u uw Music-pas wilt wijzigen.
    • Klik op Automatische betaling annuleren om uw Music-pas op te zeggen.
  3. Klik op Aankoop bevestigen om de wijziging door te voeren.

Als u deze nummers niet meer wilt afspelen met uw Music-pas, dan kunt u de nummers van uw computer of apparaat verwijderen. Zie voor informatie om nummers te verwijderen en uw apparaten te synchroniseren:

Andere DRM-fouten

Opmerking Zune Marketplace is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Als u een van de volgende fouten te zien krijgt wanneer u probeert om content af te spelen terwijl u bent aangemeld bij de Zune Marketplace op uw computer, is er wellicht een probleem met de digitale rechten:

• Foutcode C00D12F5: Downloaden is niet mogelijk. Er is een fout opgetreden met de rechten voor mediagebruik.
  • Een onderdeel van Windows Digital Rights Management is beschadigd.
  • Er is een fout opgetreden in het systeem voor mediarechten op je computer. Je moet het systeem handmatig op de beginwaarden instellen.
  • Een vereist onderdeel van Windows Media Digital Rights Management kan niet worden gevalideerd. Het is mogelijk dat je de Zune-software opnieuw moet installeren.
  • De DRM-versie op deze computer is niet up-to-date.
  • Foutcode C00D12F6: Je rechten voor mediagebruik kunnen op dit moment niet worden geverifieerd.
  • Foutcode C00D12F9: Er is een fout opgetreden met de rechten voor mediagebruik.

Als u een van deze foutberichten te zien krijgt, is het DRM-systeem op uw computer beschadigd en moet het opnieuw worden ingesteld. Dat doet u als volgt:

1. Meld u bij uw computer aan als administrator.
  2. Ga naar het upgraden van beveiligingsonderdelen.
  3. Klik op de knop Upgraden op de pagina die wordt geopend en volg de instructies.
  4. Opmerking Als de knop Upgraden niet actief is, gaat u hieronder naar Uw beveiligingsonderdeel handmatig upgraden.

5. Probeer u aan te melden bij de Zune Marketplace of de content opnieuw af te spelen om te zien of het probleem is opgelost.

Wanneer deze upgrade is voltooid, probeert u zich aan te melden bij de Zune Marketplace of de content opnieuw af te spelen om te zien of het probleem is opgelost. Als dat niet zo is, gaat u hieronder naar DRM opnieuw instellen .

Uw beveiligingsonderdeel handmatig upgraden

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik op Extra en klik op Internetopties.
  3. Klik op het tabblad Algemeen op Verwijderen onder Browsegeschiedenis.
  4. Klik op alle selectievakjes in het venster en klik op Verwijderen.
  5. Klik op het tabblad Beveiliging, klik op Vertrouwde websites en klik op de knop Websites.
  6. Typ in het vak Zoeken de tekst *.microsoft.com, klik op Toevoegen en klik op Sluiten.
  7. Open het tabblad Beveiliging en klik op Aangepast niveau.
  8. Onder Aangepaste instellingen opnieuw instellen selecteert u Laag en klik op Opnieuw instellen.
  9. Klik op OK.
  10. Klik op het tabblad Privacy.
  11. Klik op de knop Websites.
  12. Typ in de adresbalk de tekst *.microsoft.com en klik op Toestaan.
  13. Klik op OK.
  14. Sluit alle vensters van de browser.
  15. Probeer u aan te melden bij de Zune Marketplace of de content opnieuw af te spelen om te zien of het probleem is opgelost. Als dat niet zo is, gaat u verder met de volgende stap, DRM opnieuw instellen.

DRM opnieuw instellen

Opmerking U hoeft deze stap niet uit te voeren als het probleem is opgelost met de bovenstaande instructies voor handmatig upgraden.

Het is mogelijk dat u dit probleem automatisch kunt oplossen. Klik op de koppeling Los dit probleem op hieronder. Klik vervolgens op Uitvoeren in het dialoogvenster Bestand downloaden en volg de stappen.

Los dit probleem op
Microsoft Fix It 50765