U kunt de Zune-software op uw pc niet bijwerken of installeren of u kunt de software van de Zune-speler niet bijwerken

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten. Zie de Veelgestelde vragen over de stopzetting van Zune voor meer informatie.

Overzicht

Als de Zune-software op uw speler niet vanzelf wordt bijgewerkt of als u problemen hebt om de Zune Muziek- + videosoftware bij te werken, kunt u het volgende proberen om het probleem op te lossen.

Kan de Zune-software niet bijwerken of installeren op uw pc

Hier zijn een aantal algemene foutberichten die u mogelijk te zien krijgt wanneer u de Zune Muziek- + videosoftware probeert bij te werken en oplossingen die u kunt gebruiken om het probleem te verhelpen.

Als een vereist onderdeel ontbreekt

Wanneer u de Zune Muziek- + videosoftware probeert te installeren, kunt u één van de volgende foutberichten te zien krijgen:

• "Het medium voor het installatiepakket kan niet worden gevonden. Het medium is mogelijk onvolledig of beschadigd."
  • "Setup moet worden beëindigd omdat het vereiste pakket niet is geïnstalleerd."
  • "Er kan geen verbinding met Microsoft Update worden gemaakt. Probeer het later opnieuw."
  • "De vereiste onderdelen kunnen niet van Microsoft Update worden gedownload. Probeer het later opnieuw."
  • "De vereiste onderdelen kunnen niet van Microsoft Update worden geïnstalleerd. Probeer het later opnieuw."
  • "Het gekozen pad is ongeldig."
  • "Installatie mislukt, Zune-pakket niet geïnstalleerd"
  • "Geen installatiemedium"
  • "Het medium voor het installatiepakket ".NET framework Runtime 2.0" kan niet worden gevonden. Het medium is mogelijk onvolledig of beschadigd."
  • Foutcode 0x80070002

Wanneer u één van deze foutberichten te zien krijgt, wordt de Zune-software niet geïnstalleerd. Deze fouten kunnen optreden wanneer softwareonderdelen of -updates vereist zijn voor de installatie van de Zune-software, maar deze niet beschikbaar zijn op uw computer of niet in de basisdownload zitten. Probeer deze oplossingen om het probleem te verhelpen:

• Zorg ervoor dat één van de volgende besturingssystemen op uw computer draait:
    • Windows 7 en Windows 8 (alle versies)
    • Windows Vista (alle versies)
    • Windows XP met Service Pack 3 (Home, Professional, Tablet PC of Media Center Edition 2005 met Rollup Update 2)

Opmerking De Zune Muziek- + videosoftware werkt niet op versies van Windows ouder dan Windows XP SP3, een 64-bits versie van Windows XP of elke versie van Windows Server.

• Mac OSX met Boot Camp die draait op Windows 7 of Windows Vista
  • Zorg ervoor dat uw computer voldoet aan de volgende minimale systeemvereisten:
    • 256 MB RAM
    • Videokaart met 64 MB RAM (video RAM of VRAM) en DirectX 9.0b
    • Microsoft Internet Explorer 6 of recenter

Zie Computervereisten voor Zune Muziek + video voor een volledige lijst met systeemvereisten.

• Controleer op updates. Ga hiervoor naar de Microsoft Update-site en klik op Controleren op updates.
  • Installeer de Zune-software opnieuw via een Microsoft Fix It-oplossing. Controleer dat u administratorrechten hebt om software te installeren en voer daarna de Fix It-oplossing uit.

Klik op de koppeling Los dit probleem op. Klik vervolgens op Uitvoeren in het dialoogvenster Bestand downloaden en volg de stappen in deze wizard.

Los dit probleem op
Microsoft Fix it 50577

Opmerkingen:

• Deze wizard is mogelijk alleen in het Engels. De automatische fix werkt echter ook voor andere taalversies van Windows.
  • Als u niet op de computer met het probleem werkt, kunt u de automatische fix opslaan op een flashstation of een cd, zodat u deze kunt uitvoeren op de computer met het probleem.

Fout: "Systeemupdates vereist"

Wanneer u de Zune-software probeert te installeren, kunt u één van de volgende foutberichten te zien krijgen:

Systeemupdates vereist

De installatie van de Zune-software kan pas worden voortgezet wanneer je een of meer vereiste updates hebt geïnstalleerd.

Windows Update moet worden bijgewerkt om dit programma te kunnen uitvoeren.

Systeemupdates vereist

De installatie van de Zune-software kan pas worden voortgezet wanneer je een of meer vereiste updates hebt geïnstalleerd.

Versie 3.1 van Windows Installer is vereist om dit programma uit te kunnen voeren.

http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=101231

Dit probleem treedt op wanneer Windows Update niet is ingeschakeld. U kunt de volgende oplossingenwizard gebruiken om dit automatisch op te lossen. Klik op de onderstaande koppeling om de wizard te starten.

Online oplossingenwizard
Online oplossingenwizard
Er is een stapsgewijze oplossing beschikbaar om dit probleem op te lossen.

Als de wizard niet werkt, probeer dan systeemupdates van Microsoft Update te installeren.

• Windows 8, Windows 7 en Windows Vista

Ga naar artikel 949104 in de Microsoft Knowledge Base voor de recentste updates voor Windows 8, Windows 7 of Windows Vista en installeer de Windows Update Agent.

Opmerking: Als u een voorlopige versie van Windows 7 (build 7600 of ouder) gebruikt, moet u bijwerken naar de uitgegeven versie van het besturingssysteem. Hier kunt u uw versie van Windows controleren.

• Windows XP

Ga naar de Microsoft Update-site om de recentste updates voor Windows XP op te halen.

Als Windows Update is uitgeschakeld, moet u Windows Update handmatig installeren. Ga hiervoor naar artikel 949104 in de Microsoft Knowledge Base.

Fout: "Microsoft Update is vereist"

Wanneer u de Zune-software probeert te installeren, kunt u één van de volgende foutberichten te zien krijgen:

• Microsoft Update is vereist
  • Microsoft Update is vereist om te kunnen controleren of er updates zijn. Klik op de volgende koppeling voor meer informatie over Microsoft Update en hoe je dit onderdeel aan je systeem kunt toevoegen.
  • Foutcode: 0x80248015

Volg deze stappen om dit probleem op te lossen:

1. Ga naar de Microsoft Update-site.
  2. Controleer op updates. Installeer eventuele dringende updates die u hebt gevonden.
  3. Download of installeer de Zune Muziek- + videosoftware en software van de Zune-speler.

Error: 0x80070656

Wanneer u de Zune Muziek- + videosoftware probeert te installeren, kunt u het volgende foutbericht te zien krijgen:

DE INSTALLATIE IS MISLUKT

Setup moet worden beëindigd omdat het vereiste pakket 'Zune' niet is geïnstalleerd.

Fout bij openen logbestand installatie. Controleer dat de opgegeven locatie van het logbestand bestaat en dat u ernaar kunt schrijven.

Foutcode: 0x80070656

Volg deze stappen om dit probleem op te lossen:

1. In Windows 8: Typ Uitvoeren op het Startscherm, klik of tik op Uitvoeren in de categorie Apps in het menu aan de rechterkant, typ C:\Program Files\Zune in het vak Zoekopdracht starten en druk op Enter op het toetsenbord.

In Windows 7 of Windows Vista: Klik op Start, typ C:\Program Files\Zune in het vak Zoekopdracht starten en druk op Enter op uw toetsenbord.

In Windows XP: Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ C:\Program Files\Zune in het vak Zoekopdracht starten en klik op OK.

Opmerking: "C:\Program Files" is de standaardlocatie voor de Zune Muziek- + videosoftware. Als u de Zune-software op een andere plaats hebt geïnstalleerd, typt u die locatie in.

2. Zoek het bestand ZuneReboot.bin in het Zune-venster en verwijder het.
  3. Download de Zune-software en installeer de Zune-software opnieuw.

Kan de software van de Zune-speler niet bijwerken