Een back-up maken van mediabestanden die u in de Xbox Music Store hebt gekocht en deze herstellen

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten.

Overzicht

Als u muziek of andere media kwijt bent die u hebt gekocht in de Xbox Music Store, kunt u deze terughalen.

Als u uw bestanden niet kunt herstellen, is het belangrijk om er een back-up van te maken zodat u deze kunt terughalen.

Op deze pagina

Opmerking de volgende instructies zijn alleen van toepassing op media die zijn beveiligd met Digital Rights Management (DRM) die u in de Xbox Music Store hebt gekocht.

Verloren of verwijderde muziek en andere media herstellen

1. Meld u aan bij de Zune Muziek- + videosoftware. Klik op Instellingen boven aan het scherm en klik op ACCOUNT.
  2. Afhankelijk van wat u wilt herstellen:
    • Klik op AANKOOPGESCHIEDENIS om media te herstellen die u in het verleden hebt gekocht. U kunt ook op genre selecteren.
    • Klik op GESCHIEDENIS VAN GEHUURDE ITEMS om gehuurde films te herstellen. Als de huurperiode verstreken is, moet u de film opnieuw huren.
    • Klik op GESCHIEDENIS VAN ABONNEMENTEN om media te herstellen die u hebt gedownload met uw Music-pas.
  3. Klik op Downloaden om losse ontbrekende nummers in de lijst te downloaden en deze weer in uw collectie op te nemen. Of klik op Alles herstellen om de hele lijst tegelijk te downloaden.

Opmerking wij zijn momenteel niet in staat MP3-nummers te vervangen die u hebt verwijderd of kwijt bent. Daarom raden wij u sterk aan van uw MP3-bestanden een back-up te maken door deze op een cd te branden. U kunt ook WMA-bestanden op een cd branden, maar u kunt de exacte afspeellijst maar maximaal zeven keer branden.

Als u wilt weten welk type bestand uw nummers zijn, klikt u op Eigenschappen en kijkt u naast Mediatype in het menu.

Podcasts herstellen die u in de Xbox Music Store hebt gekocht

Als u een actief abonnement op een podcast-serie hebt, kunt u de meest recente podcasts uit de serie mogelijk automatisch downloaden. Als u echter afleveringen uit het verleden hebt bewaard, moet u deze verloren afleveringen handmatig opnieuw downloaden om ze weer aan uw collectie te kunnen toevoegen. Zie Abonneren op podcasts en deze afspelen voor meer informatie over podcastabonnementen en -downloads.

Items vanaf uw computer herstellen

Als u per ongeluk muziek- of videobestanden uit uw collectie hebt verwijderd, maar niet van uw computer, kunt u deze als volgt weer in uw collectie opnemen:

1. Open de Zune-software. Klik op INSTELLINGEN boven aan het scherm.
  2. Klik op SOFTWARE in de linkerbovenhoek en klik vervolgens op COLLECTIE in de lijst.
  3. Klik in het hoofdgedeelte van het scherm op HERSTELLEN.

Een back-up van uw mediabestanden maken

Er zijn twee manieren om een back-up van inhoud te maken:

• Inhoud van een Zune-speler of telefoon naar uw Zune-collectie kopiëren via de Zune-software
  • Inhoud branden op een cd of dvd

U kunt de volgende typen inhoud op een cd of dvd branden:

• .wma-muziekbestanden die met DRM zijn beveiligd
  • .mp3-muziekbestanden zonder DRM-beveiliging
  • Muziek- en videopodcastbestanden zonder DRM-beveiliging

Als u de DRM-status van een nummer wilt weten, klikt u met de rechtermuisknop op Eigenschappen en kijkt u naast DRM in het menu.

U kunt de volgende typen inhoud niet op een cd of dvd branden:

• DRM-beveiligde .wmv-videobestanden (tv en muziekvideo's)
  • Inhoud via een abonnement op een Music-pas

Of lees Prepaidcodes en Microsoft Points kopen en inwisselen op uw Xbox Live- of Zune-account op de website van Xbox Support.

Opmerking Persoonlijke video's en afbeeldingen worden op gegevensschijven gebrand. Controleer of uw dvd-speler gegevensschijven kan afspelen.

Een back-up maken van media op een apparaat naar uw Zune-softwarecollectie:

1. Sluit uw Zune op een telefoon of uw computer aan met de meegeleverde USB-kabel.
  2. Controleer of de Zune-software geopend is. Klik op Apparaat of Telefoon boven aan het scherm.
  3. Klik op de inhoudscategorie die u wilt synchroniseren, bijvoorbeeld Muziek.
  4. Zoek nu de muziekbestanden die u van uw apparaat wilt synchroniseren in uw collectie. Klik met de rechtermuisknop op het item of de categorie en klik op Naar mijn collectie kopiëren.
  5. Nadat u de inhoud van uw apparaat met uw collectie hebt gesynchroniseerd, koppelt u de Zune of de telefoon los van de computer. De volgende keer dat u naar uw Zune-collectie gaat, zie u de inhoud daar verschijnen.

Een back-up maken van nummers, albums, podcasts en afspeellijsten op een cd of dvd:

1. Plaats een lege audio-cd of een gegevens-dvd in het cd- of dvd-station van uw computer.
  2. Klik in de Zune-software boven aan het scherm op INSTELLINGEN, klik op SOFTWARE en vervolgens op BRANDEN.
  3. Maak uw selecties onder Schijfindeling en Brandsnelheid en klik op OK in de linkerbenedenhoek van het scherm.
  4. Sleep de items die u wilt branden naar het schijfpictogram in de linkerbenedenhoek van het scherm.
  5. Klik op het schijfpictogram en klik op BRANDEN STARTEN.