Abonneren op podcasts en podcasts afspelen

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten.

Overzicht

Podcasts zijn audio- of videobestanden waarop u zich online kunt abonneren. Typische podcasts zijn bijvoorbeeld radio- en tv-programma's, nieuwsberichten, muziekoptredens en technologische reviews. Ze worden vaak periodiek of als regelmatige serie verdeeld.

Hoe u zich kunt abonneren op podcasts

U kunt podcasts toevoegen aan uw Zune-collectie door u erop te abonneren in de Zune Marketplace. Telkens wanneer er een nieuwe aflevering van de podcast is, zal de Zune Muziek- + videosoftware deze aflevering automatisch voor u downloaden en opslaan in uw collectie, onder Podcasts. Als u zich wilt abonneren op een podcast die niet in de Zune Marketplace staat, dan kunt u zich erop abonneren vanaf de website van de podcast.

Abonneren op een podcast vanaf de Zune Marketplace

1. Open de Zune Muziek- + videosoftware, klik op Marketplace bovenaan op het scherm en klik vervolgens op Podcasts.
  2. Kies een podcast en klik op Abonneren. Herhaal dit voor elke podcast waarop u zich wilt abonneren.
  3. Klik op Collectie boven aan het scherm en klik op Podcasts om de recentste podcast, en andere podcasts waarop u bent geabonneerd, te bekijken.

Abonneren op een podcast vanaf een andere website

1. Ga naar de webpagina van de podcast die u wilt. Klik op de knop voor de RSS-feed op die pagina en kopieer de URL die u te zien krijgt om u op de podcast te abonneren.
  2. Open de Zune-software, klik op Collectie boven aan het scherm en klik op Podcasts.
  3. Klik op Podcast toevoegen onder de lijst met Podcasts links op het scherm.
  4. Plak de URL in het tekstvak en klik op Abonneren.

Een enkele aflevering van een podcast downloaden

U hoeft zich niet te abonneren op een hele serie als u slechts één aflevering wilt beluisteren. Zo kunt u een aparte aflevering downloaden:

1. Open de Zune Muziek- + videosoftware, klik op Marketplace bovenaan op het scherm en klik vervolgens op Podcasts.
  2. Kies een podcast en klik op Downloaden naast de aflevering die beschikbaar is om te downloaden.

Abonnement op een podcast opzeggen

Als u beslist dat u een podcast niet meer wilt, dan kunt u uw abonnement opzeggen. Dat doet u als volgt:

1. Open de Zune Muziek- + videosoftware, klik op Collectie bovenaan op het scherm en klik vervolgens op Podcasts.
  2. Klik op de podcastserie die u niet meer wilt en klik op Opzeggen in de rechterkolom op uw scherm.

Podcasts afspelen

Podcasts afspelen op uw computer

1. Open de Zune Muziek- + videosoftware, klik op Collectie bovenaan op het scherm en klik vervolgens op Podcasts.
  2. Zoek een aflevering die u wilt beluisteren. Als er een knop Downloaden naast de aflevering staat, dan moet u de aflevering eerst downloaden, klik er daarna op om de aflevering af te spelen.

Podcasts afspelen op uw Windows Phone 7 of Zune-speler

1. Open de Zune Muziek- + videosoftware, klik op Collectie bovenaan op het scherm en klik vervolgens op Podcasts.
  2. Sluit uw apparaat aan op uw computer met de USB-kabel die bij uw apparaat werd geleverd.
  3. Klik en sleep de podcastserie of de aflevering naar het apparaatpictogram in de linkerbenedenhoek van de pagina.
Ga op uw apparaat naar Podcasts, waar de nieuwe afleveringen te zien zouden moeten zijn.

Automatisch bladwijzers aanmaken

Wanneer u een podcast halverwege stopt, registreert de Zune-software de plaats waar u bent gestopt en zet de software er een bladwijzer. U kunt de aflevering later hervatten vanaf die plaats. Als u de aflevering synchroniseert naar een apparaat, wordt de bladwijzer ook gesynchroniseerd. De volgende keer dat u die podcast afspeelt na het synchroniseren, kunt u gewoon verder gaan waar u was gestopt.

Afspeelvolgorde

U kunt kiezen om afleveringen in elke volgorde te downloaden, van de recentste tot de oudste. Als u bijvoorbeeld nieuwspodcasts downloadt, wilt u waarschijnlijk eerst de recentste beluisteren. Als u echter naar een podcast met een taalcursus luistert, wilt u waarschijnlijk vanaf het begin starten en de oudste aflevering eerst downloaden.

Als u de recentste aflevering eerst kiest, zal Zune nieuwe afleveringen downloaden en de oude verwijderen, zelfs als u ze niet hebt afgespeeld. Als u ervoor kiest om de oudste afleveringen af te spelen, zal Zune de volgende aflevering pas downloaden wanneer u de bestaande hebt afgespeeld.

U kunt de afspeelvolgorde afzonderlijk wijzigen voor elke serie podcasts.

1. Klik in de Zune Muziek- + videosoftware op Collectie linksboven op het scherm en klik op Podcasts.
  2. Selecteer een bestaand abonnement op een podcast en klik op Instellingen voor serie in de rechterbenedenhoek van de pagina.
  1. In het menu Instellingen voor series kiest u uw voorkeur onder Afspeelvolgorde.

Een nieuwe podcast aanvragen

Windows Phone 7, Windows Phone 8.0 of Zune

Bedankt voor uw interesse in Podcasts. Wij ondersteunen geen actieve database met podcastfeeds meer voor Windows Phone 7, Windows Phone 8.0 of Zune. Zie de onderstaande instructies om podcasts te ontdekken in Bing.

Windows Phone 8.1

Windows Phone 8.1 maakt gebruik van een zoekmechanisme via Bing om podcasts te vinden. Om de zoekresultaten van uw podcast te verbeteren, voegt u "feed:podcast" toe aan uw trefwoordtag in de RSS-podcastfeed. U kunt podcasts ook zoeken door de RSS-feed direct in te voeren in het zoekvenster in de podcast-app.

Zoekresultaten podcast met Bing verbeteren

Via Bing Webmaster Tools kunt u Bing vertellen over uw website. Bing Webmaster Tools zal u dan vertellen hoe goed uw website presteert in Bing en zoekopdrachten via Bing (inclusief Yahoo!) en u up-to-date houden over problemen die we op uw website zien.

Volg deze stappen om ons op de hoogte te houden van sitemaps of RSS-feeds, inclusief feeds met podcasts:

1. Als u dat nog niet hebt gedaan, meldt u zich aan bij Bing Webmaster Tools.
  2. Voeg de site toe waarop de Podcast RSS/feed staat en bevestig dat u de eigenaar bent van de website.
  3. Gebruik de tool Submit Sitemap en verzend de volledige URL van de RSS-feed met de koppelingen naar uw podcasts.

Binnen een paar uur ziet u of Bing uw sitemap of feed goed heeft gedownload zodat deze kan worden geïndexeerd.