Games-app installeren op Windows 8

Windows 8 omvat een nieuwe Games-app waarmee u uw Xbox Live-gameactiviteiten en vrienden kunt beoordelen en games en content voor uw Xbox 360-console en uw pc kunt doorbladeren.

Toegang tot de Games-app

De Games-app is reeds vooraf geïnstalleerd op de meeste pc's met Windows 8. Zoek de groene tegel met het witte pictogram van een Xbox controller erop (zie het voorbeeld hieronder) en u bent klaar om te beginnen. Als de app niet vooraf is geïnstalleerd, kunt u deze gratis verkrijgen in de Windows Store:

1. Selecteer de tegel Windows Store op uw Startscherm.
  2. Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en selecteer het emoticon Zoeken.
  3. Typ Games.
  4. Zoek en selecteer de groene tegel Games met het witte pictogram van een Xbox controller erop in de zoekresultaten.
  5. Selecteer Install.

De Games-app gebruiken

Bekijk de volgende video voor informatie om de Games-app te gebruiken.

Bekijk de video "Games op Windows 8"

Probleem bij het aanmelden?

De Games-app zal u automatisch aanmelden bij de Microsoft-account die is gekoppeld aan uw Windows-profiel. Als u meerdere Microsoft-accounts hebt, moet u controleren dat u de account gebruikt die is gekoppeld aan uw Xbox Live-gamertag. Zie Uw Microsoft-account beheren voor meer informatie.