De regio van uw Xbox Live-account wijzigen

Overzicht

Als u naar een ander land of een andere regio verhuist, moet u misschien de regio gekoppeld aan uw Xbox Live-account wijzigen. Ga hiervoor naar de pagina Account overzetten (aanmelden vereist). Wanneer u de regio van uw Xbox Live-account wijzigt, blijven sommige zaken ongewijzigd, zoals uw profiel. Andere zaken kunnen wijzigen, zoals:

• Abonnementen en lidmaatschappen
  • Digitale content met licentie (zoals games, video's en muziek) die u hebt gekocht
  • Services die u krijgt via uw Xbox-console
  • Bedragen in uw Microsoft-account

Opmerking Als er bepaalde voorwaarden van toepassing zijn, is het mogelijk dat u de regio van uw account niet kunt wijzigen.

Op deze pagina wordt beschreven wat er gebeurt wanneer u de regio van uw Xbox Live-account wijzigt en de redenen waarom u deze misschien niet kunt wijzigen.

Onderwerpen

Voorwaarden waardoor u uw regio niet kunt wijzigen

U kunt uw regio niet wijzigen als de volgende voorwaarden van toepassing zijn:

• U hebt uw regio de voorbije drie maanden reeds gewijzigd.
  • Uw account is momenteel geblokkeerd (bijvoorbeeld als de creditcard voor één van uw lidmaatschappen is vervallen).
  • U hebt een Xbox 360 Entertainment For All-contract.
  • U bent minderjarig (zoals gedefinieerd in de toepasselijke wetgeving) in uw huidige regio en u zal niet minderjarig zijn in de regio waar u naartoe wilt.
  • U bent momenteel niet minderjarig (zoals gedefinieerd in de toepasselijke wetgeving) in uw huidige regio en u wordt minderjarig in de regio waar u naartoe wilt.

Profiel

U kunt naar een andere regio gaan zonder dat uw gamerscore, prestaties, vrienden of andere delen van uw Xbox-profiel worden gewijzigd.

Content die u reeds hebt gekocht

Voor u uw account verplaatst, moet u ervoor zorgen dat u eventuele avataritems, games, game-uitbreidingen en videocontent die u hebt gekocht downloadt. Na de migratie is er geen garantie dat digitale content zal werken en er zijn geen teruggaven als items niet meer werken omdat u uw account naar een andere regio hebt verplaatst.

Content die u hebt gekocht kan blijven werken op een Xbox 360-apparaat als de content een geldige licentie heeft. Als die content wordt verwijderd of u een andere console gebruikt, is het mogelijk dat u de content opnieuw moet downloaden en opnieuw een licentie voor de nieuwe regio moet aanschaffen, maar sommige content (vooral videocontent) is alleen toegestaan in bepaalde landen en regio's. Deze content wordt mogelijk geblokkeerd in uw nieuwe regio omwille van licenties of regionale beperkingen.

Bedragen in uw Microsoft-account

De bedragen in uw Microsoft-account verhuizen niet met u mee. Zorg er dus voor dat u het geld spendeert vooraleer u uw accountlocatie wijzigt.

Tv en andere services

Bepaalde services die u momenteel gebruikt, zijn mogelijk niet beschikbaar in uw nieuwe regio. Voor informatie over services, zoals tv-providers, die beschikbaar zijn in een bepaalde regio, gaat u naar de Xbox.com-website voor die regio.

Zo vindt u de website voor een specifieke regio:

1. Klik onderaan op een willekeurige pagina van Xbox.com op de naam van uw huidige regio (linksonder).
  2. Klik op de gewenste regio op de pagina Je standaardland of -regio instellen. U gaat dan naar de Xbox-website voor die regio.

Xbox Live Gold-lidmaatschap

Als er resterende tijd op uw Xbox Live Gold-lidmaatschap overblijft, wordt deze samen met uw account naar de nieuwe regio verplaatst.

Als Xbox Live Gold-lidmaatschappen niet beschikbaar zijn in uw nieuwe regio, blijft uw huidige Xbox Live Gold-lidmaatschap actief, maar werkt dit wellicht niet meer.

Annuleer het lidmaatschap op uw pagina Mijn account om de facturering voor het lidmaatschap stop te zetten als u merkt dat dit niet kan worden gebruikt in uw nieuwe regio.

Als u het wel kunt gebruiken in uw nieuwe regio, ga dan naar uw pagina Mijn account en werk uw lidmaatschap bij met een betalingsoptie die werkt in uw nieuwe regio. Als u deze update niet uitvoert, wordt uw Xbox Live Gold-lidmaatschap geannuleerd nadat de resterende betaalde tijd is opgebruikt.

Neem contact op met Xbox Support als u problemen hebt om uw lidmaatschap online te annuleren.

Xbox Music-pas

Wanneer u uw account verplaatst, wordt uw Xbox Music-pas als volgt beïnvloed:

• Uw Music-pas wordt onmiddellijk en automatisch geannuleerd.
  • U zal muziek die u hebt gedownload niet meer kunnen beluisteren, u zal geen muziek meer kunnen streamen of de andere functies van de pas gebruiken nadat de huidige licentie is vervallen.
  • U zal de andere functies van de Music-pas niet meer kunnen gebruiken.

Wat u echter wel kan doen:

• Een nieuwe Xbox Music-pas aanschaffen. Ga daarvoor naar uw pagina Mijn account. Daarvoor is er een betalingsoptie nodig die werkt in uw nieuwe regio.
  • Neem opnieuw een abonnement op deze services in de nieuwe regio (als deze services daar beschikbaar zijn).

Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe pas goed werkt, raden we ten stelligste aan dat u alle eerder gedownloade content handmatig van uw apparaten (telefoons, computers, Xbox-consoles) verwijdert voor u een pas in de nieuwe regio koopt.

Verdere opmerkingen over verhuizen naar een nieuwe regio:

• Na de verhuizing wordt uw verzameling in de cloud maximum acht uur nadat u zich hebt aangemeld bijgewerkt met de nieuwe rechten.
  • Ongebruikte "blijvers" (de 10 nummers die u mag downloaden) voor de huidige maand, en eventuele resterende nummers, gaan verloren.
  • Alle apparaten gekoppeld aan de Music-pas worden verwijderd en u moet elk apparaat opnieuw toevoegen.
  • Het is mogelijk dat u voorbije aankopen niet opnieuw kunt downloaden omwille van rechten die niet gelden in het nieuwe land of de nieuwe regio. (Een nummer aangekocht in de ene regio kan bijvoorbeeld niet beschikbaar zijn in de nieuwe regio.)
  • Als u naar een andere regio verhuist waar er geen Xbox Music-pas beschikbaar is, zal u geen Music-pas kunnen verkrijgen (zelfs niet voor de oude regio).
  • Het is mogelijk dat u op Windows Phone 8 geen content voor abonnees meer zal kunnen lezen in de nieuwe regio, tot de licentie in de oude regio vervalt.
  • Klanten met Windows Phone 8 en Windows Phone 7 moeten de oorspronkelijke fabrieksinstellingen van hun telefoons wellicht herstellen om eventuele DRM-licenties van de oude regio te verwijderen.

Belangrijk Bij een reset worden alle persoonlijke gegevens verwijderd en wordt uw telefoon teruggezet naar de oorspronkelijke toestand.

Zie de volgende artikels in de Microsoft Knowledge Base voor meer informatie over hoe u een back-up van uw gegevens maakt en deze herstelt en hoe u een "harde reset" van uw telefoon uitvoert.

• 2606900 Uw Windows Phone 7 werkt of reageert niet zoals verwacht
    • 2749480 Uw Windows Phone 8 werkt of reageert niet zoals verwacht

Neem contact op met Xbox Support als u problemen hebt om uw Music-pas online te annuleren.

Overige abonnementen

Als u een ander abonnement (zoals XNA Creator's Club, Call of Duty Elite of Monster Hunter) hebt, blijven uw abonnementen actief in de nieuwe regio, maar werken ze misschien niet meer. Als u hebt gekozen voor terugkerende facturering, wordt uw abonnement aangerekend tot u het annuleert. Ga daarvoor naar de pagina Mijn account.

Neem contact op met Xbox Support als u problemen hebt om uw lidmaatschap online te annuleren.

Kinderaccounts

Een Xbox Live-kinderaccount kan naar een nieuwe regio worden verplaatst, zelfs als de account van de ouder in de oorspronkelijke regio blijft. Maar de ouder moet wel de Gebruiksvoorwaarden in de nieuwe regio accepteren namens het kind.

Als het kind minderjarig is (zoals gedefinieerd in de toepasselijke wetgeving) in een bepaalde regio maar niet minderjarig is in de andere regio, dan kan de account niet naar de andere regio worden verplaatst.

Een account van een ouder kan naar een nieuwe regio worden verplaatst, zelfs als de kinderaccount in de oorspronkelijke regio blijft.

Aanmelden in een niet-ondersteunde regio

Als u zich aanmeldt bij de Xbox Music-app in Windows 8 met een account gekoppeld aan een niet-ondersteunde regio, kunt u misschien niet meer terugkeren naar uw account. Bijvoorbeeld, als een vriend met een account in el-GR zich aanmeldt om u haar content te tonen, is de optie om u af te melden en terug te keren naar uw eigen account misschien niet beschikbaar omdat el-GR een niet-ondersteunde regio is.

Om dit op te lossen, verwijdert u de Xbox Music-app installeert u de app opnieuw.

De Xbox Music-app verwijderen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de Xbox Music-app op het Startscherm.
  2. Tik of klik op Verwijderen onderaan op het scherm.
  3. Er zal een berichtvenster verschijnen, waarin u moet bevestigen. Tik of klik op Verwijderen.

De Xbox Music-app opnieuw installeren:

1. Tik of klik op Store op het Startscherm.
  2. Typ "Music".
  3. De Music-app zou in de zoekresultaten moeten verschijnen, waarschijnlijk onder "Aanbevelingen". Klik of tik erop.
  4. Tik of klik op Installeren.