Het wachtwoord van uw Microsoft-account verwijderen van uw Xbox-console

U kunt het wachtwoord van uw Microsoft-account opslaan op uw Xbox 360- of Xbox One-console om u snel aan te melden bij uw Xbox-account. U kunt het opgeslagen wachtwoord echter ook op elk moment verwijderen.

Opmerking Uw Microsoft-account opslaan op uw console is niet hetzelfde als u aanmelden bij uw Xbox-profiel. Als u het wachtwoord van uw Microsoft-account verwijdert van de console, wordt u gevraagd het telkens in te voeren wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live via de console.

Zie Uw aanmeldingsvoorkeuren op uw Xbox 360-console beheren of Uw aanmeldingsvoorkeuren op uw Xbox One-console beheren voor informatie over hoe u het wachtwoord van uw Microsoft-account vereist maakt om u aan te melden bij uw profiel.

Xbox 360-console

Zo kunt u het wachtwoord van uw Microsoft-account verwijderen van uw Xbox 360:

1. Selecteer uw gamertag om u aan te melden bij uw Xbox 360-console.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Account.
De optie Account is gemarkeerd op het hoofdscherm Instellingen.
  1. Ga naar rechts naar Je gegevens en selecteer Accountbeveiliging.
  2. Selecteer Wachtwoord bij aanmelding.
  3. Selecteer Hier wachtwoord invoeren.
    Opmerking U krijgt rechts een bericht te zien dat het wachtwoord voor uw Microsoft-account vereist is wanneer u zich aanmeldt op deze console.
  4. Meld u af bij uw Xbox-account.
  5. Selecteer uw gamertag en meld u weer aan bij uw Xbox-account.
  6. Laat het keuzevakje Wachtwoord onthouden afgevinkt, zodat het wachtwoord van uw Microsoft-account vereist is telkens wanneer u zich aanmeldt.

Xbox One-console

Zo kunt u het wachtwoord van uw Microsoft-account verwijderen van uw Xbox One:

1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.
  2. Selecteer Aanmelden.
  3. Schuif omlaag en selecteer uw gamertag om u aan te melden.
  4. Wanneer u bent aangemeld, gaat u terug naar Home om de gids te openen.
  5. Selecteer Instellingen.
  6. Selecteer Alle instellingen.
  7. SelecteerAccount en vervolgens Aanmelden, beveiliging en wachtwoordcode.
  8. Selecteer Aanmeldingsvoorkeuren wijzigen.
  9. Scrol naar rechts en selecteer vervolgens Vergrendelen.