Een Microsoft-account op Xbox One toevoegen of verwijderen

U kunt uw Microsoft-account eenvoudig toevoegen aan een andere Xbox One-console of opnieuw toevoegen aan uw eigen console als de account per ongeluk is verwijderd. U kunt deze ook verwijderen van een andere Xbox One. Voer de stappen op deze pagina uit om een Microsoft-account op Xbox One toe te voegen of te verwijderen.

Opmerking Uw Microsoft-account is dezelfde voor zowel de Xbox 360- als de Xbox One-console.

Op deze pagina

Uw Microsoft-account toevoegen aan een Xbox One-console

U kunt uw Microsoft-account toevoegen aan elke gewenste Xbox One-console. Dat gaat als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer uw gamerafbeelding in de linkerbovenhoek van het scherm, ga helemaal omlaag en selecteer Nieuwe toevoegen.
  3. Voer het e-mailadres in van de Microsoft-account die u wilt toevoegen en selecteer Invoeren.
    Belangrijk Kies niet Een nieuw account maken, tenzij dat is wat u wilt doen. Als u deze optie selecteert, maakt u een nieuwe Microsoft-account.
    Zie de Oplossing voor verloren account als u vergeten bent welk e-mailadres is gekoppeld aan uw Microsoft-account.
  4. Voer het wachtwoord in van de Microsoft-account die u wilt toevoegen, en selecteer Invoeren.
  5. Lees de Serviceovereenkomst en de Privacyverklaring van Microsoft en selecteer Ik ga akkoord.
  6. Volg de stappen om uw voorkeuren voor Aanmelding en beveiliging in te stellen en uw Microsoft-account toe te voegen aan uw Xbox One-console.

Een Microsoft-account verwijderen van uw Xbox One-console

U kunt een Microsoft-account eenvoudig verwijderen van een Xbox One-console omdat u zich hiervoor niet hoeft aan te melden bij de account. Dat gaat als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Account > Accounts verwijderen.
  3. Selecteer de account die u wilt verwijderen en selecteer vervolgens Verwijderen om te bevestigen.
  4. Selecteer Sluiten als u klaar bent.

Kan ik een Microsoft-account op afstand verwijderen?

Als u geen toegang meer hebt tot de Xbox One-console waarop u uw Microsoft-account hebt opgeslagen, kunt u de account niet op afstand verwijderen. Als u het wachtwoord van uw account echter wijzigt, is er geen toegang meer tot uw Microsoft-account op de andere console. Dat gaat als volgt:

1. Ga in een browser naar Mijn account.
  2. Meld u indien nodig aan bij uw Microsoft-account.
  3. Selecteer Beveiliging en privacy.
  4. Selecteer Wachtwoord wijzigen en volg de stappen.