Een Xbox-profiel op Xbox 360 toevoegen of verwijderen

Een Xbox-profiel toevoegen of verwijderen op elke Xbox 360-console is erg eenvoudig. Zie de onderstaande stappen om te weten te komen hoe dat moet.

Opmerking Uw Xbox-profiel is hetzelfde voor zowel de Xbox 360- als de Xbox One-console.

Uw Xbox-profiel toevoegen aan een Xbox 360

U kunt uw Xbox-profiel op de Xbox 360-console van een vriend gebruiken voor multiplayergames of het profiel opnieuw toevoegen omdat het per ongeluk werd verwijderd van uw eigen console. U kunt het ook verwijderen van een andere Xbox 360.

Zo kunt u uw Xbox-profiel toevoegen op elke Xbox 360-console:

1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  2. Selecteer Profiel downloaden.

Opmerking Ziet u Profiel downloaden niet? Dit betekent dat u bent aangemeld met een ander profiel. Druk op de X-knop op uw controller om u af te melden, bevestig en selecteer Profiel downloaden.

3. Selecteer Profiel downloaden onder aan het scherm Profiel downloaden.
Het scherm 'Profiel downloaden' op Xbox 360 met de optie 'Profiel downloaden' gemarkeerd.
  1. Voer het e-mailadres in van de Microsoft-account die is gekoppeld aan uw Xbox-profiel. Als u het niet weet, raadpleeg dan de Oplossing voor verloren account.
  2. Voer het wachtwoord van uw Microsoft-account in. Als u het bent vergeten, moet u uw wachtwoord opnieuw instellen.
  3. Opmerking Als u een kinderaccount hebt, zijn de Microsoft-accountgegevens van uw ouder nodig om uw Xbox-profiel te downloaden op de Xbox 360.

4. Als u externe opslag op uw console gebruikt, selecteert u het opslagapparaat waarop u uw Xbox-profiel wilt opslaan. Als u geen externe opslag gebruikt, wordt uw Xbox-profiel gedownload.
  5. Nadat u uw Xbox-profiel hebt gedownload, wordt u gevraagd of u wilt dat het wachtwoord wordt onthouden op de console.
Het scherm 'Profiel downloaden' op Xbox 360 met de optie 'Wachtwoord onthouden' gemarkeerd.
  • Selecteer de optie Wachtwoord onthouden als u zich wilt aanmelden zonder dat het wachtwoord telkens wordt gevraagd.

Denk eraan dat wanneer u deze optie kiest, iedereen die uw console gebruikt zich met uw gegevens kan aanmelden en uw accountgegevens kan gebruiken. Dit omvat alle creditcardgegevens die u eventueel hebt opgeslagen.

• Laat de optie Wachtwoord onthouden afgevinkt als u wilt dat de console een wachtwoord vraagt om aan te melden bij uw account. Dit is een goed idee als anderen bij u thuis makkelijk toegang kunnen krijgen tot uw console of als u uw Xbox-profiel bij een vriend thuis hebt gedownload.

Belangrijk Als u uw Xbox-profiel naar een andere console hebt gedownload en u hebt de optie Wachtwoord onthouden geselecteerd, dan kunt u het wachtwoord op afstand verwijderen zodat niemand anders via deze console toegang kan krijgen tot uw Xbox-profiel. Zie Uw aanmeldingsvoorkeuren op uw Xbox 360-console beheren om te weten te komen hoe dat moet.

Uw Xbox-profiel van Xbox 360 verwijderen

Zo kunt u elk Xbox-profiel van uw Xbox 360-console verwijderen:

1. Ga naar Instellingen en selecteer Systeem.
  2. Selecteer Opslag.

Opmerking Als u geen externe opslagapparaten aansluit op uw console, selecteert u Harddisk. Als u externe opslag gebruikt, selecteert u All Devices.

3. Selecteer Profiles.
De optie Profielen is gemarkeerd op het scherm Alle apparaten.
  1. Selecteer het Xbox-profiel dat u wilt verwijderen.
  2. Selecteer Verwijderen.
  3. Selecteer één van de volgende mogelijkheden:
    • Alleen profiel verwijderen - hiermee wordt het Xbox-profiel verwijderd maar blijven opgeslagen games en achievements bewaard.
    • Profiel en items verwijderen - hiermee worden het profiel en de bijbehorende opgeslagen games en achievements verwijderd.