Aanmelden
Deze pagina delen

Uw Xbox Live-gamertag wijzigen

Overzicht

U kunt uw Xbox Live-gamertag gemakkelijk wijzigen. Als uw gamertag tijdens uw eerste aanmelding bij Xbox Live voor u is gemaakt (als u met andere woorden uw gamertag niet zelf hebt gekozen), kunt u deze gamertag eenmalig gratis wijzigen. Extra wijzigingen van de Xbox Live-gamertag kosten extra.

Oplossingen

Uw gamertag wijzigen via een webbrowser

1. Ga in een webbrowser naar Gamertag wijzigen op account.xbox.com.
  2. Meld u aan met het e-mailadres en wachtwoord van de Microsoft-account die is gekoppeld aan uw gamertag.
  3. Voer uw nieuwe gamertag in en klik of tik op Beschikbaarheid controleren.
picture
  1. Wanneer u een beschikbare gamertag vindt, klikt u op Claimen!
    Opmerking U kunt uw gamertag één keer gratis wijzigen. Extra wijzigingen van de Xbox Live-gamertag kosten extra.

Uw gamertag op Xbox One wijzigen

Opmerking Xbox One is wellicht niet in alle regio's beschikbaar.

1. Druk op de Xbox One draadloze controller op de Xbox-knop om terug naar Home te gaan.
picture
  1. Selecteer uw profiel bovenaan op uw scherm Home, naast Aanmelden.
  2. Selecteer Deze persoon kiezen als u nog niet bent aangemeld.
  3. Druk op de Menuknop en selecteer vervolgens Instellingen.
picture
  1. Selecteer Over mijzelf.
picture
  1. Selecteer Profiel aanpassen en selecteer vervolgens Gamertag wijzigen.
picture
  1. Selecteer een beschikbare gamertag of selecteer Make my own om uw eigen gamertag aan te maken.
picture
picture
  1. Selecteer Invoeren als u klaar bent en selecteer vervolgens Klinkt goed.
picture
  1. Wanneer u uw gamertag ziet, selecteert u Sluiten.

Nadat u uw nieuwe gamertag hebt bevestigd, wordt de wijziging overal op Xbox Live weerspiegeld en wordt dit aangerekend via de betalingsoptie die aan uw Xbox Live-account is gekoppeld. U hoeft uw vrienden niet te vertellen dat u uw gamertag hebt gewijzigd: hun vriendenlijsten worden automatisch geüpdatet.

Uw gamertag op Xbox 360 wijzigen

1. Ga op de Xbox 360-console naar social en selecteer Sign In or Out.
picture
  1. Selecteer uw profiel om u aan te melden.
picture
  1. Ga naar rechts naar settings en selecteer Profile.
picture
  1. Selecteer Edit Profile.
picture
  1. Selecteer Gamertag.
picture
  1. Selecteer Enter New Gamertag.
picture
  1. Voer een nieuwe gamertag in (max. 15 tekens lang) en selecteer Done.
picture

Als de ingevoerde gamertag al in gebruik is, wordt u gevraagd een andere gamertag te proberen.

1. Nadat u een nieuwe gamertag hebt ingevoerd of gekozen, selecteert u Yes, use this gamertag.
picture

Nadat u uw nieuwe gamertag hebt bevestigd, wordt de wijziging overal op Xbox Live weerspiegeld en wordt dit aangerekend via de betalingsoptie die aan uw Xbox Live-account is gekoppeld. U hoeft uw vrienden niet te vertellen dat u uw gamertag hebt gewijzigd: hun vriendenlijsten worden automatisch geüpdatet.

Uw gamertag wijzigen in de Xbox-app op Windows 10

U kunt uw gamertag één keer gratis wijzigen. Als u uw gamertag nog niet hebt gewijzigd, kunt u deze wijzigen in de Xbox-app op Windows 10. Als u uw gamertag wel al eens hebt gewijzigd, kunt u naar account.xbox.com gaan om te betalen en uw gamertag te wijzigen. Zie Uw gamertag wijzigen via een webbrowser.

1. Ga naar de Xbox-app in Windows 10 en meld u aan met de Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) die aan uw gamertag is gekoppeld.
  2. Selecteer uw gamerafbeelding in de linkerbovenhoek van het startscherm van de app.
picture
  1. Selecteer Aanpassen in de banner bovenaan op het profielscherm.
picture
  1. Selecteer Gamertag wijzigen.
picture
  1. Voer uw gewenste gamertag in en selecteer Beschikbaarheid controleren.
picture
  1. Wanneer u een beschikbare gamertag vindt, selecteert u Claimen.
    Nadat u uw nieuwe gamertag hebt bevestigd, wordt de wijziging automatisch overal op Xbox overgenomen. U hoeft uw vrienden niet te vertellen dat u uw gamertag hebt gewijzigd: hun vriendenlijsten worden automatisch geüpdatet.