Uw gamertag wijzigen op de Xbox One- of Xbox 360-console

Overzicht

U kunt uw gamertag één keer gratis wijzigen binnen 30 dagen nadat u deze hebt aangemaakt. Meld u hiervoor aan bij uw account op live.xbox.com, klik op Mijn profiel bekijken, klik op MIJN PROFIEL BEWERKEN en klik op Gamertag wijzigen.

Als het meer dan 30 dagen geleden is sinds u uw gamertag hebt aangemaakt, dan moet u uw gamertag op de Xbox-console wijzigen en moet u daarvoor betalen. Volg hiervoor de stappen op deze pagina.

Oplossingen

Uw gamertag op Xbox One wijzigen

Opmerking Xbox One is wellicht niet in alle regio's beschikbaar.

1. Druk op de Xbox One draadloze controller op de Xbox-knop om terug naar Home te gaan.
picture
  1. Selecteer uw profiel op het scherm Home.
  2. Selecteer My profile.
picture
  1. Selecteer Set gamertag.
picture
  1. Selecteer een beschikbare gamertag of selecteer Make my own om uw eigen gamertag aan te maken.
picture
picture
  1. Klik op Sounds good als u klaar bent.
picture
  1. Wanneer u uw gamertag ziet, selecteert u Close.
picture

Nadat u uw nieuwe gamertag hebt bevestigd, wordt de wijziging overal op Xbox Live weerspiegeld en wordt dit aangerekend via de betalingsoptie die aan uw Xbox Live-account is gekoppeld. U hoeft uw vrienden niet te vertellen dat u uw gamertag hebt gewijzigd: hun vriendenlijsten worden automatisch bijgewerkt.

Uw gamertag op Xbox 360 wijzigen

1. Ga op de Xbox 360-console naar social en selecteer Sign In or Out.
picture
  1. Selecteer uw profiel om u aan te melden.
picture
  1. Ga naar rechts naar settings en selecteer Profile.
picture
  1. Selecteer Edit Profile.
picture
  1. Selecteer Gamertag.
picture
  1. Selecteer Enter New Gamertag.
picture
  1. Voer een nieuwe gamertag in (max. 15 tekens lang) en selecteer Done.
picture

Als de ingevoerde gamertag al in gebruik is, wordt u gevraagd een andere gamertag te proberen.

1. Nadat u een nieuwe gamertag hebt ingevoerd of gekozen, selecteert u Yes, use this gamertag.
picture

Nadat u uw nieuwe gamertag hebt bevestigd, wordt de wijziging overal op Xbox Live weerspiegeld en wordt dit aangerekend via de betalingsoptie die aan uw Xbox Live-account is gekoppeld. U hoeft uw vrienden niet te vertellen dat u uw gamertag hebt gewijzigd: hun vriendenlijsten worden automatisch bijgewerkt.