Hoe u uw Xbox Live-gamertag op de Xbox 360 of Xbox One kunt wijzigen

Overzicht

U kunt uw Xbox Live-gamertag gemakkelijk wijzigen. Als uw gamertag tijdens uw eerste aanmelding bij Xbox Live voor u is gemaakt (als u met andere woorden uw gamertag niet zelf hebt gekozen), kunt u deze gamertag eenmalig gratis wijzigen. Extra wijzigingen van de Xbox Live-gamertag kosten extra.

De gratis wijziging van uw automatisch gegenereerde gamertag wijzigen. Meld u aan bij uw account op live.xbox.com, klik op Mijn profiel bekijken, klik op MIJN PROFIEL BEWERKEN en klik op Gamertag wijzigen.

Oplossingen

Uw gamertag op Xbox One wijzigen

Opmerking Xbox One is wellicht niet in alle regio's beschikbaar.

1. Druk op de Xbox One draadloze controller op de Xbox-knop om terug naar Home te gaan.
picture
  1. Selecteer uw profiel bovenaan op uw scherm Home, naast Aanmelden.
  2. Selecteer Deze persoon kiezen als u nog niet bent aangemeld.
  3. Druk op de Menuknop en selecteer vervolgens Instellingen.
picture
  1. Selecteer Over mijzelf.
picture
  1. Selecteer Profiel aanpassen en selecteer vervolgens Gamertag wijzigen.
picture
  1. Selecteer een beschikbare gamertag of selecteer Make my own om uw eigen gamertag aan te maken.
picture
picture
  1. Selecteer Invoeren als u klaar bent en selecteer vervolgens Klinkt goed.
picture
  1. Wanneer u uw gamertag ziet, selecteert u Sluiten.

Nadat u uw nieuwe gamertag hebt bevestigd, wordt de wijziging overal op Xbox Live weerspiegeld en wordt dit aangerekend via de betalingsoptie die aan uw Xbox Live-account is gekoppeld. U hoeft uw vrienden niet te vertellen dat u uw gamertag hebt gewijzigd: hun vriendenlijsten worden automatisch bijgewerkt.

Uw gamertag op Xbox 360 wijzigen

1. Ga op de Xbox 360-console naar social en selecteer Sign In or Out.
picture
  1. Selecteer uw profiel om u aan te melden.
picture
  1. Ga naar rechts naar settings en selecteer Profile.
picture
  1. Selecteer Edit Profile.
picture
  1. Selecteer Gamertag.
picture
  1. Selecteer Enter New Gamertag.
picture
  1. Voer een nieuwe gamertag in (max. 15 tekens lang) en selecteer Done.
picture

Als de ingevoerde gamertag al in gebruik is, wordt u gevraagd een andere gamertag te proberen.

1. Nadat u een nieuwe gamertag hebt ingevoerd of gekozen, selecteert u Yes, use this gamertag.
picture

Nadat u uw nieuwe gamertag hebt bevestigd, wordt de wijziging overal op Xbox Live weerspiegeld en wordt dit aangerekend via de betalingsoptie die aan uw Xbox Live-account is gekoppeld. U hoeft uw vrienden niet te vertellen dat u uw gamertag hebt gewijzigd: hun vriendenlijsten worden automatisch bijgewerkt.