Uw Xbox Live-gamertag wijzigen

Overzicht

U kunt uw Xbox Live-gamertag gemakkelijk wijzigen. Als uw gamertag tijdens uw eerste aanmelding bij Xbox Live voor u is gemaakt (als u deze met andere woorden niet zelf hebt gekozen), kunt u de gamertag eenmalig gratis wijzigen. Extra wijzigingen van de Xbox Live-gamertag kosten extra.

Als u uw eigen gamertag kiest bij registratie en deze later wilt wijzigen, wordt dit aangerekend in uw Xbox Live-account (tarief varieert per regio en valuta).

Oplossingen

Uw gamertag wijzigen via een webbrowser

Dat doet u als volgt:

1. Ga naar Gamertag wijzigen op account.xbox.com.
  2. Meld u aan met het e-mailadres en wachtwoord van de Microsoft-account die is gekoppeld aan uw gamertag.
  3. Voer uw nieuwe gamertag in en selecteer Beschikbaarheid controleren.
Het scherm "Gamertag wijzigen" wordt weergegeven en de knop "Beschikbaarheid controleren" is gemarkeerd.
  1. Wanneer u een beschikbare gamertag vindt, klikt u op Claimen!
    Opmerking U kunt uw gamertag één keer gratis wijzigen. Extra wijzigingen van de Xbox Live-gamertag kosten extra.

Uw gamertag op Xbox One wijzigen

Opmerking Xbox One is wellicht niet in alle regio's beschikbaar.

1. Scrol naar links vanaf Home om de gids te openen.
  2. Schuif naar boven in de gids en selecteer Profiel weergeven.
  3. Selecteer Profiel aanpassen.
  4. Selecteer uw gamertag.
  5. Selecteer een gesuggereerde beschikbare gamertag of selecteer Mijn eigen maken om uw eigen gamertag aan te maken.
  6. Selecteer Claimen als u klaar bent en selecteer vervolgens Klinkt goed.
  7. Wanneer u uw gamertag ziet, selecteert u Sluiten.

Nadat u uw nieuwe gamertag hebt bevestigd, wordt de wijziging overal op Xbox Live weerspiegeld en als er extra kosten zijn, worden deze aangerekend via de betalingsoptie die aan uw Xbox Live-account is gekoppeld. U hoeft uw vrienden niet te vertellen dat u uw gamertag hebt gewijzigd: hun vriendenlijsten worden automatisch geüpdatet.

Uw gamertag op Xbox 360 wijzigen

Dat doet u als volgt:

1. Ga op uw Xbox 360-console naar social en selecteer Sign In or Out.
De hub Sociaal wordt weergegeven en de knop "Aan- of afmelden" is gemarkeerd.
  1. Selecteer uw profiel om u aan te melden.
Op het scherm "Aan- of afmelden" worden profielen weergegeven die u kunt kiezen.
  1. Ga naar rechts naar settings en selecteer Profile.
Het hoofdscherm met instellingen wordt weergegeven en de tegel "Profiel" is gemarkeerd.
  1. Selecteer Edit Profile.
Het scherm Profiel wordt weergegeven en de optie "Profiel bewerken" is gemarkeerd.
  1. Selecteer Gamertag.
Het scherm Profiel bewerken wordt weergegeven en de optie "Gamertag" is gemarkeerd.
  1. Selecteer Enter New Gamertag.
Op het scherm Gamertag wijzigen staan de opties "Suggesties vragen" en "Nieuwe gamertag opgeven", wat gemarkeerd is.
  1. Voer een nieuwe gamertag in (max. 15 tekens lang) en selecteer Done.
Op het scherm wordt een toetsenbord weergegeven, waarmee u uw nieuwe gamertag kunt invoeren, en de knop "Klaar".

Als de ingevoerde gamertag al in gebruik is, wordt u gevraagd een andere gamertag te proberen.

1. Nadat u een nieuwe gamertag hebt ingevoerd of gekozen, selecteert u Yes, use this gamertag.
Op het scherm staat "Gamertag is beschikbaar" en krijgt u twee opties: "Nee, deze bewerken" en "Ja, deze gamertag gebruiken", wat gemarkeerd is.

Nadat u uw nieuwe gamertag hebt bevestigd, wordt de wijziging overal op Xbox Live weerspiegeld en als er extra kosten zijn, worden deze aangerekend via de betalingsoptie die aan uw Xbox Live-account is gekoppeld. U hoeft uw vrienden niet te vertellen dat u uw gamertag hebt gewijzigd: hun vriendenlijsten worden automatisch geüpdatet.

Uw gamertag wijzigen in de Xbox-app op Windows 10

U kunt uw gamertag één keer gratis wijzigen. Extra wijzigingen kosten extra.

Als u uw gamertag nog niet hebt gewijzigd, kunt u deze wijzigen in de Xbox-app op Windows 10. Als u uw gamertag wel al eens hebt gewijzigd, gaat u naar account.xbox.com om uw gamertag te wijzigen. Dit wordt aangerekend in uw account. Zie Uw gamertag wijzigen via een webbrowser.

1. Ga naar de Xbox-app in Windows 10 en meld u aan met de Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) die aan uw gamertag is gekoppeld.
  2. Selecteer uw gamerafbeelding in de linkerbovenhoek van het startscherm van de app.
Een voorbeeld van een scherm Home met apps en met een gamerafbeelding linksboven.
  1. Selecteer Aanpassen in de banner bovenaan op het profielscherm.
Een voorbeeld van een scherm met een banner over het app-scherm met drie opties: "Aanpassen", "Offlinestatus weergeven" en "meer".
  1. Selecteer Gamertag wijzigen.
Een groot venster wordt geopend over het app-scherm, met twee opties: "Gamertag wijzigen" en "Echte naam delen".
  1. Voer uw gewenste gamertag in en selecteer Beschikbaarheid controleren.
Een scherm geeft een tekstvak weer, waarin u uw nieuwe gamertag kunt invoeren, een knop "Beschikbaarheid controleren", een lijst met suggesties voor gamertags en een knop "Annuleren".
  1. Wanneer u een beschikbare gamertag vindt, selecteert u Claimen.

Nadat u uw nieuwe gamertag hebt bevestigd, wordt de wijziging automatisch overal op Xbox overgenomen. U hoeft uw vrienden niet te vertellen dat u uw gamertag hebt gewijzigd: hun vriendenlijsten worden automatisch geüpdatet.