Uw Xbox Live-profiel downloaden, verplaatsen of verwijderen

Overzicht

Als u meer dan een Xbox 360-console hebt of u wilt gamen bij een vriend thuis, wilt u misschien uw Xbox Live-profiel downloaden naar verschillende consoles.

Uw Xbox Live-profiel downloaden

In de volgende situaties wilt u mogelijk uw Xbox Live-gamerprofiel downloaden:

• U wilt uw Xbox Live-gamertag gebruiken op een andere console.
  • U hebt een Zune-account, Games for Windows-account of Windows 8 Microsoft-account (download uw bestaande account in plaats van een nieuwe account aan te maken).
  • U hebt uw Xbox Live-gamertag per ongeluk verwijderd van uw console.

U kunt uw Xbox Live-gamertag downloaden naar elke console. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de controller op de Xbox Guide-knop (grote X-knop in het midden van uw controller).
  2. Selecteer Download Profile.
  3. Opmerking Ziet u Download Profile niet? Druk op X om u af te melden bij uw profiel.

4. Voer de Microsoft-account die is gekoppeld aan uw Xbox Live-gamertag in. Als u uw Microsoft-account of het wachtwoord niet weet, zie Uw Microsoft-account of wachtwoord zoeken.

Opmerking "Microsoft-account" is de nieuwe naam voor wat voorheen "Windows Live ID" werd genoemd. Het is het e-mailadres en wachtwoord waarmee u zich aanmeldt bij diverse services van Microsoft (inclusief Xbox Live). Meer info.

5. Voer nu het wachtwoord van uw Microsoft-account in.

Opmerking Als uw account een Xbox Live-kinderaccount is, zijn de Microsoft-accountgegevens van een volwassene nodig om het profiel te downloaden.

6. Selecteer het opslagapparaat voor uw profiel (bijvoorbeeld de harddisk).
  7. Uw profiel wordt gedownload. Wanneer uw profiel gedownload is, kunt u kiezen of u al dan niet wilt dat het wachtwoord van uw Microsoft-account vereist is om u aan te melden bij uw profiel.

Optie wachtwoord onthouden
picture

De optie Remember Password is standaard uitgeschakeld, wat betekent dat het wachtwoord van uw Microsoft-account wordt gevraagd wanneer u zich aanmeldt bij uw Xbox Live-profiel.

1. Laat het keuzevakje Remember Password afgevinkt (uit) als u wilt dat het wachtwoord van uw Microsoft-account wordt gevraagd wanneer u zich aanmeldt bij uw profiel op deze console.
  2. Opmerking Als u uw profiel naar uw eigen console downloadt, kunt u de optie Remember Password selecteren zodat het wachtwoord van uw Microsoft-account niet wordt gevraagd wanneer u zich aanmeldt bij uw profiel op deze console.

U kunt u nu aanmelden op deze console met uw Xbox Live-gamertag.

Belangrijk Als u uw profiel naar een andere console hebt gedownload en u hebt de optie Remember Password geselecteerd, kunt u het wachtwoord op afstand verwijderen zodat via deze console geen toegang kan worden verkregen tot uw profiel. Zie Uw Xbox Live-profiel beveiligen met een wachtwoord voor meer informatie over hoe u dit kunt doen.

Uw gamerprofiel naar een andere console verplaatsen

Als u uw profiel niet wilt downloaden naar een andere console met de bovenstaande stappen, dan kunt u uw profiel naar een andere console verplaatsen via een USB-flashstation of Xbox 360 geheugenkaart. Dat doet u als volgt:

1. Sluit een USB-flashstation of een Xbox 360 geheugenkaart (alleen voor de originele Xbox 360-console) aan op de console.
  2. Ga naar Settings en selecteer Storage.
  3. Selecteer All Devices.
  4. Selecteer Gamer Profiles en selecteer uw gamerprofiel.
  5. Selecteer Move.
  6. Selecteer het USB-opslagapparaat of de geheugenkaart waarnaar u uw profiel wilt verplaatsen.
  7. Verwijder het USB-flashstation of de geheugenkaart uit de console en verplaats deze naar een andere console.

Wanneer u het profiel voor het eerst gebruikt op een console, wordt u gevraagd het wachtwoord van uw Microsoft-account in te voeren om u aan te melden.

Belangrijk Wanneer u uw profiel naar een andere console verplaatst, wordt u gevraagd het wachtwoord van uw Microsoft-account in te voeren. Dit wachtwoord is vereist om de veiligheid van uw account te beschermen als u uw opslagapparaat niet meer vindt of het gestolen is. Zie Uw Xbox Live-profiel beveiligen met een wachtwoord voor meer informatie over hoe u uw profiel kunt beveiligen.

Wanneer u uitgespeeld bent op de andere console, neemt u het USB-flashstation of de geheugenkaart weer mee naar huis en steekt u deze in uw eigen console. Als u uw profiel terug naar uw harddisk wilt verplaatsen, gaat u terug naar Settings, Storage.

Een gamerprofiel verwijderen

Profielen die u niet meer gebruikt, kunt u verwijderen van uw console. Dat doet u als volgt:

1. Ga naar Settings en selecteer System.
  2. Selecteer Storage.
  3. Selecteer All Devices.
  4. Selecteer Gamer Profiles.
  5. Selecteer de gamertag die u wilt verwijderen.
  6. Selecteer Delete.
  7. Voer één van de volgende handelingen uit:
    • Selecteer Delete Profile Only. Hiermee wordt het profiel verwijderd maar blijven opgeslagen games en prestaties bewaard.
    • Selecteer Delete Profile and Items als u het profiel en de bijbehorende opgeslagen games en prestaties wilt verwijderen.