Uw Microsoft-account sluiten

Uw Microsoft-account sluiten Meld u aan bij uw Microsoft-account om het account te sluiten.

Dit moet u weten over het sluiten van uw Microsoft-account

We zien u niet graag vertrekken en we willen ervoor zorgen dat u alles weet wat u moet weten voordat u uw Microsoft-account sluit.

• U hebt 60 dagen de tijd om van gedachten te veranderen nadat u uw account hebt gesloten. Microsoft verwijdert het account na 60 dagen en dan hebt u geen toegang meer tot alle services waarvoor u zich moet aanmelden met het e-mailadres en wachtwoord van uw Microsoft-account. Dit omvat eventuele content, games, apps of content op OneDrive waarvoor u moet zijn aangemeld bij Xbox Live om die te openen.
  • Als u uw Microsoft-account sluit, worden eventuele abonnementen die eraan zijn gekoppeld, niet geannuleerd.
  • Als u uw Microsoft-account sluit, kunt u zich niet meer aanmelden op de Xbox-console, zelfs niet als u uw e-mailadres en wachtwoord eerder had opgeslagen op de console.
  • Als u uw Microsoft-account sluit, kunt u de instellingen voor ouderlijk toezicht van het account van uw kind niet meer beheren.
    U kunt één van deze opties kiezen:

Annuleer alle abonnementen en gebruik het resterende saldo voor u uw account sluit

Als u ze niet annuleert, worden ze verder gefactureerd. Zo kunt u ze annuleren:

1. Meld u aan op account.microsoft.com. Voer desgevraagd uw wachtwoord in.
  2. Selecteer Service en abonnementen.
  3. Selecteer Annuleren onder Abonnementen naast de abonnementen die u annuleert en volg de instructies om de annulering van uw abonnementen te voltooien.
  4. Selecteer Annuleren.
    Opmerking Alle aankopen zijn definitief en kunnen niet worden terugbetaald, zoals beschreven staat in de Gebruiksvoorwaarden van Xbox Live. Wanneer u automatische betalingen annuleert, blijft eventuele resterende tijd in uw abonnement lopen tot dag 60. Het abonnement stopt op dag 61.

Gebruik uw accountsaldo helemaal op. Eventueel saldo van een Microsoft- of Xbox-geschenkkaart gaat verloren wanneer u uw account sluit. Controleer uw saldo.

Uw account sluiten

Volg deze stappen wanneer u uw abonnementen en saldo hebt afgehandeld:

1. Meld u aan op account.microsoft.com. Voer desgevraagd uw wachtwoord in.
  2. Selecteer Beveiliging en vervolgens Meer beveiligingsinstellingen. U ontvangt wellicht een beveiligingscode op uw telefoon of via e-mail om te bevestigen dat u de accounthouder bent. Als dat gebeurt, voer dan de code in op de webpagina van de account.
  3. Selecteer Meer beveiligingsinstellingen.
  4. Scroll omlaag op de pagina en selecteer Mijn account sluiten.
  5. Lees de aanbevolen acties voordat u uw account sluit en selecteer dan Volgende.
  6. Selecteer elk keuzevakje om te bevestigen dat u elk item hebt gelezen en begrijpt.
  7. Selecteer onder aan de pagina Account markeren om te sluiten. Zo bevestigt u dat u begrijpt dat u de toegang tot alle sites, services en gegevens gekoppeld aan uw Microsoft-account zult verliezen binnen 60 dagen.

Van gedachten veranderd over het sluiten van uw Microsoft-account?

Als u binnen 60 dagen van gedachten verandert, gaat u gewoon terug naar account.microsoft.com en meldt u zich aan met uw e-mailadres en wachtwoord. U wordt gevraagd een beveiligingscode in te voeren, die we u toesturen per telefoon of e-mail. Op die manier weten we zeker dat u het account opent voor uzelf.

Let op het volgende:

• Eventuele resterende tijd in uw abonnement is beschikbaar voor u, maar u kunt de tijd die is verstreken terwijl uw account was gesloten, niet terugkrijgen.
  • Als u automatisch vernieuwen had uitgeschakeld voor uw Xbox Live- of Xbox Groove Muziek-abonnement, moet u dit weer inschakelen.
  • Als u eventuele abonnementen gewoon had geannuleerd of als uw abonnement was afgelopen, moet u het abonnement opnieuw kopen.
  • Uw Xbox-profiel, samen met alle games, muziek en video's gekoppeld aan uw profiel, zullen beschikbaar zijn wanneer u zich de volgende keer aanmeldt op uw console.

Opmerking Na 60 dagen wordt uw Microsoft-account permanent verwijderd en kunt u uw account niet meer opnieuw openen.