Hoe u het e-mailadres gekoppeld aan uw Microsoft-account kunt wijzigen

E-mailadres van uw Microsoft-account wijzigen Meld u aan bij uw Microsoft-account om het e-mailadres te wijzigen dat is gekoppeld aan uw Microsoft-account.

U wilt het e-mailadres (ook wel de accountalias genoemd) dat u gebruikt om u aan te melden bij uw Microsoft-account, wellicht om de volgende redenen wijzigen:

• U hebt een andere e-mailprovider.
  • U hebt uw naam of de manier waarop u wilt worden aangesproken, gewijzigd.
  • U wilt een e-mailadres gebruiken, dat u gemakkelijker kunt onthouden.
  • U verkiest uw telefoonnummer te gebruiken om u aan te melden (beschikbaar voor gebruik op Xbox One, Xbox.com of account.microsoft.com).

Volg de stappen op deze pagina als u het e-mailadres of telefoonnummer dat u gebruikt om u aan te melden bij uw Microsoft-account wilt wijzigen.

Belangrijk Voordat u begint, moet u het e-mailadres en wachtwoord kennen waarmee u uw Microsoft-account hebt ingesteld. Als u deze niet meer weet, raadpleegt u Oplossing voor verloren account of Oplossing voor verloren wachtwoord.

Het e-mailadres of telefoonnummer dat u gebruikt om u aan te melden bij uw Microsoft-account online wijzigen

Stap 1: Voeg een nieuw e-mailadres of telefoonnummer toe

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.
  2. Selecteer Uw info bovenaan op de pagina.
  3. Selecteer Aanmelden bij Microsoft beheren.
  4. U wordt mogelijk gevraagd uw wachtwoord opnieuw in te voeren of een code in te voeren die is verzonden naar het e-mailadres of telefoonnummer dat bij uw beveiligingsgegevens is opgeslagen in uw account. Zo weten we dat het verzoek van u afkomstig is.
  5. Selecteer E-mailadres toevoegen of Telefoonnummer toevoegen.
  6. Volg deze stappen als u E-mailadres toevoegen hebt geselecteerd. Ga anders naar stap 7 om een telefoonnummer toe te voegen.
    1. Als u een nieuw e-mailadres wilt maken, selecteert u Een nieuw e-mailadres maken en toevoegen als een alias en volgt u daarna de instructies.
    2. Als u een e-mailadres hebt dat niet van Microsoft is (zoals een e-mailadres met @gmail.com of @yahoo.com) en u dat adres wilt gebruiken, selecteert u Een bestaand e-mailadres toevoegen als alias van een Microsoft-account en klikt u daarna op Alias toevoegen.
      • Wanneer u een bestaand e-mailadres toevoegt, moet u verifiëren dat u eigenaar bent van dat account. Klik rechts van de alias die u hebt toegevoegd op Controleren. We sturen dan ter bevestiging een bericht naar dat e-mailadres.
      • Wanneer u de verificatie-e-mail hebt ontvangen, klikt u op de koppeling om te bevestigen dat u de eigenaar bent van het account.
      • Opmerking Het e-mailadres dat u invoert, mag nog niet in gebruik zijn als alias van een Microsoft-account.
  7. Volg deze stappen als u Telefoonnummer toevoegen hebt geselecteerd:
    1. Selecteer uw land in de lijst.
    2. Voer het telefoonnummer in dat u wilt gebruiken en selecteer daarna Volgende.
    3. Wanneer u een nieuw telefoonnummer toevoegt, sturen we een sms-bericht naar dat nummer om dit te verifiëren. Voer de code in het sms-bericht in en selecteer Volgende.

Stap 2: Stel het nieuwe e-mailadres in als uw primaire alias

Nadat u het nieuwe e-mailadres hebt toegevoegd, moet u dit instellen als uw primaire alias, zodat het wordt weergegeven wanneer u zich aanmeldt bij alle apparaten en services. Dit doet u als volgt:

Selecteer op de pagina Uw accountaliassen beheren de optie Instellen als primair onder het e-mailadres dat wilt instellen als primair adres onder Accountalias.

Opmerking Alleen e-mailadressen kunnen worden gebruikt als primaire alias.

Stap 3: Verwijder het e-mailadres dat u niet meer wilt gebruiken om u aan te melden

Opmerking Als u een alias verwijdert die gebruikmaakt van een Microsoft-domein, zoals @hotmail.com, @outlook.com of @live.com, wordt die alias volledig verwijderd en kunt u zich daarmee niet meer aanmelden bij een Microsoft-service.

Als u het e-mailadres dat u niet meer gebruikt om u aan te melden bij uw account wilt verwijderen, selecteert u Verwijderen naast die alias op de pagina Uw accountaliassen beheren en volgt u de instructies.

Belangrijk Verwijder dit e-mailadres niet als u het nog wilt gebruiken om e-mailberichten te verzenden en te ontvangen.

Opmerking Het kan tot 48 uur duren voordat de wijziging in uw e-mailadres is doorgevoerd voor alle Microsoft-services. Als u zich via uw Kinect-sensor aanmeldt bij uw Microsoft-account op een Xbox One-console, wordt u wellicht tijdelijk gevraagd u handmatig aan te melden met een controller. Als u na twee dagen nog steeds wordt gevraagd u handmatig aan te melden, probeert u uw account van de console te verwijderen en daarna weer toe te voegen.

U kunt elk e-mailadres of telefoonnummer dat u als alias hebt opgegeven, gebruiken om u aan te melden. U kunt het anderen lastiger maken om in uw account in te breken door uw aanmeldingsvoorkeuren te wijzigen en een alias die u niet wilt gebruiken om u aan te melden uit te schakelen.