Wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen

Snelkoppeling

Meld u aan bij uw Microsoft-account om uw wachtwoord te wijzigen.

Overzicht

Uw Microsoft-account is het e-mailadres en het wachtwoord die u gebruikt voor uw aanmelding bij diverse services van Microsoft, zoals Xbox Live en Xbox Music. Tijdens uw aanmelding voor een Xbox Live- of Xbox Music-account hebt u die account aan een Microsoft-account gekoppeld.

U kunt het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen vanaf uw Xbox 360-console of vanaf een ander apparaat met internetverbinding, zoals een computer of tablet.

U moet uw huidige wachtwoord weten om het te wijzigen. Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u het online herstellen.

Opmerking Deze mogelijkheid om uw wachtwoord te wijzigen, is momenteel beschikbaar op de Xbox 360-console maar niet op de Xbox One-console.

Oplossingen

Wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen via een apparaat met internetverbinding

Zo kunt u het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen vanaf een apparaat met internetverbinding, zoals een computer of tablet:

1. Meld u aan met uw Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord).
  2. Ga op de Home-pagina naar Beveiliging en privacy en selecteer Wachtwoord wijzigen en meer.
picture

U wordt wellicht gevraagd te verifiëren dat u de houder van de account bent door de veiligheidscode die u via een tekstbericht of e-mail ontvangt, online in te voeren.

1. Selecteer Uw wachtwoord wijzigen onder Wachtwoord. Volg de instructies en klik op Opslaan.
picture

Wanneer u de wijzigingen hebt uitgevoerd, ontvangt u een melding op uw e-mailadres of telefoonnummer als bestaande beveiligingsgegevens. Dit is een voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat iemand anders de wijzigingen zou hebben uitgevoerd. Als dat gebeurt, kunt u de wijziging annuleren door de instructies in uw melding te volgen.

Het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen vanaf uw Xbox 360-console

Zo wijzigt u uw wachtwoord op uw Xbox 360-console. Voor u begint, moet u zorgen dat u verbonden bent met Xbox Live en dat u uw huidige wachtwoord bij de hand hebt.

1. Meld u aan met uw Xbox Live-gamertag.
  2. Ga naar settings en selecteer Account.
picture
  1. Ga naar rechts naar Your Information en selecteer Account Security.
picture
  1. Selecteer Change Password.
picture
  1. Voer uw huidige wachtwoord in, voer het nieuwe wachtwoord tweemaal in en selecteer Change Now. Als u het wachtwoord wilt opslaan zodat u zich hiermee kunt aanmelden bij andere Microsoft-services, selecteert u Yes wanneer dit wordt gevraagd.