Het foutbericht "The Microsoft account (or Windows Live ID) that you’re switching to is already linked to another Xbox account" treedt op wanneer u uw Xbox Live-gamertag naar een andere Microsoft-account probeert te verplaatsen

Probleem

U krijgt wellicht het volgende foutbericht te zien wanneer uw Xbox Live-gamertag probeert te verplaatsen naar een Microsoft-account die reeds aan een andere gamertag is gekoppeld:

The Microsoft account (or Windows Live ID) you're switching to is already linked to another Xbox account

Dit kan betekenen dat de Microsoft-account waaraan u uw gamertag probeert te koppelen, reeds is gekoppeld aan een andere gamertag.

Oplossing

Voordat u uw Xbox Live-gamertag kunt koppelen aan een Microsoft-account die reeds aan een andere gamertag is gekoppeld, moet u eerst de bestaande gamertag van die Microsoft-account verwijderen.

Dat doet u als volgt:

1. Maak een nieuwe Microsoft-account. U hebt deze nieuwe account alleen nodig als tijdelijke maatregel om uw gamertags te verplaatsen. Nadat de gamertags zijn verplaatst, hebt u deze Microsoft-account niet meer nodig.
    Voorbeeld:
    • Gamertag A is gekoppeld aan Microsoft-account 1.
    • Gamertag B is gekoppeld aan Microsoft-account 2.

Om gamertags A en B om te wisselen tussen Microsoft-accounts 1 en 2 moet u eerst een derde tijdelijke account maken: Microsoft-account 3.

2. Verplaats de gamertag die is gekoppeld aan de Microsoft-account die u wilt gebruiken naar de nieuwe tijdelijke account die u zojuist hebt gemaakt.
    Voorbeeld:
    • Gamertag A blijft gekoppeld aan Microsoft-account 1.
    • Verplaats gamertag B naar Microsoft-account 3.

Microsoft-account 2 is nu vrij.

3. Verplaats uw gamertag nu naar de Microsoft-account die u wilt gebruiken.
    Voorbeeld:
    • Verplaats gamertag A naar Microsoft-account 2.
    • Gamertag B blijft gekoppeld aan Microsoft-account 3.

Microsoft-account 1 is nu vrij.

4. Om het wisselen van gamertags tussen twee originele Microsoft-accounts te voltooien, moet u 30 dagen wachten. (Een gamertag kan slechts één keer om de 30 dagen worden verplaatst.)
    Voorbeeld:
    • Gamertag A blijft gekoppeld aan Microsoft-account 2.
    • Na 30 dagen verplaatst u gamertag B naar Microsoft-account 1.

Microsoft-account 3 komt nu vrij en is niet langer nodig.

Opmerkingen

• Wanneer u een nieuwe Microsoft-account gebruikt, worden de huidige bedragen in uw oorspronkelijke Microsoft-account niet overgezet naar uw nieuwe Microsoft-account.
  • U kunt per 30 dagen maar één Microsoft-account-wijziging doorvoeren voor een bepaalde gamertag.
  • U moet ook 30 dagen wachten nadat uw gamertag is gedownload van Xbox Live voordat u die gamertag naar een andere Microsoft-account kunt verplaatsen. Als er nog geen 30 dagen zijn verstreken sinds de gamertag werd gedownload, krijgt u een foutbericht.
  • Voordat u een Microsoft-account kunt wijzigen die aan een kinderaccount is gekoppeld, moet u de Microsoft-accountgegevens voor de account van de volwassene met ouderlijk toezicht over de instellingen voor privacy en online veiligheid van de kinderaccount verstrekken.
Als dit probleem nog steeds optreedt nadat u de oplossing in dit artikel hebt geprobeerd, neemt u contact op met Xbox Support. Klik hiervoor op de koppeling Contact onder aan deze pagina.