E-mailadres van de Microsoft-account van uw kind zoeken

Overzicht

Voor toegang tot de Xbox Live-account van uw kind moet u het e-mailadres weten waarmee u de Microsoft-account van uw kind hebt ingesteld. Xbox Support kan deze informatie niet bieden, zelfs niet als u de gamertag van uw kind weet.

U kunt het e-mailadres waarmee u de Microsoft-account van uw kind hebt ingesteld op verschillende manieren vinden. U kunt het vinden op uw console als u zich nog steeds kunt aanmelden. Maar maak u geen zorgen als u zich niet kunt aanmelden bij de console. Er zijn nog andere plaatsen waar u deze informatie kunt vinden.

Als u het e-mailadres dat is gekoppeld aan uw eigen Microsoft-account zoekt, zie E-mailadres van uw Microsoft-account zoeken. Als u het wachtwoord van uw Microsoft-account of die van uw kind vergeten bent, zie Wachtwoord Microsoft-account vergeten.

Opmerking Microsoft-account is de nieuwe naam voor wat vroeger de Windows Live ID werd genoemd. Deze twee termen betekenen hetzelfde. Uw Microsoft-account is de account die u gebruikt om uw interacties met Xbox Live en andere services van Microsoft te beheren, inclusief Outlook.com, OneDrive, Skype, Windows 8, Windows Phone, Xbox Music en nog veel meer. Via deze centrale account kunt u uw aankopen, factuurgegevens en content vanaf een enkele account beheren.

Onderwerpen

Het e-mailadres van de Microsoft-account van uw kind zoeken via de Xbox One-console

U kunt de Xbox One-console gebruiken om het e-mailadres dat is gekoppeld aan de Microsoft-account van uw kind te zoeken als aan één van de volgende voorwaarden is voldaan:

• U kunt zich aanmelden bij uw eigen profiel op de Xbox One (zie Oplossing 1 hieronder).
  • Uw kind heeft een opgeslagen profiel op de Xbox One (zie Oplossing 2 hieronder).

Oplossing 1: Meld u aan bij de Xbox One met uw eigen profiel

1. Meld u aan bij uw profiel op de Xbox One-console.
  2. Druk op het Home-scherm op de Menu-knop op de Xbox One draadloze controller.

picture
  1. Selecteer Settings.
  2. Blader naar rechts tot u FAMILY ziet en selecteer het profiel van uw kind.
  3. Selecteer Add to this Xbox.
  4. Op het volgende scherm ziet u de Microsoft-account van uw kind. Als u het wachtwoord van uw kind weet, voert u het nu in om de aanmelding te voltooien.

Oplossing 2: Meld u aan op de Xbox One met het opgeslagen profiel van uw kind

1. Meld u aan met het opgeslagen profiel van uw kind op de Xbox One.
  2. Druk op het Home-scherm op de Menu-knop op de Xbox One draadloze controller.
  3. Selecteer Settings.
  4. Selecteer Sign-in, security & passkey.
  5. Zoek onder SIGN-IN & SECURITY het laatste item in de kolom. Dat is het e-mailadres dat uw kind gebruikt om zich aan te melden bij zijn/haar Microsoft-account.

Het e-mailadres van de Microsoft-account van uw kind zoeken via de Xbox 360-console

U kunt het e-mailadres van de Microsoft-account van uw kind zoeken via een Xbox 360-console.

1. Meld u op het Home-scherm aan bij de Xbox 360-console met de gamertag van uw kind voor Xbox Live.
  2. In de rechterbovenhoek verschijnen afwisselend het e-mailadres van de Microsoft-account van uw kind en zijn/haar gamertag.

Als u de weergave van de gamertag en Microsoft-account op het Home-scherm hebt uitgeschakeld, kunt u ze nog steeds vinden op het scherm Settings:

1. Ga naar Instellingen en selecteer Account.
  2. Ga naar rechts naar Your Information en selecteer Account Security.
  3. De Microsoft-account gekoppeld aan de Xbox Live-gamertag van uw kind wordt weergegeven.

Als de gamertag van uw kind niet is opgeslagen op de Xbox 360-console, volgt u deze stappen:

1. Meld u af bij alle profielen.
  2. Druk op de Guide-knop en selecteer Download profile.
  3. Voer het e-mailadres en wachtwoord van uw Microsoft-account (voor volwassenen) in.
  4. Selecteer de te downloaden kinderaccount.
  5. Laat het vakje Remember Password aangevinkt en selecteer Sign in.

Alternatieve methoden gebruiken om het e-mailadres van de Microsoft-account van uw kind te zoeken

Als u zich via de console niet kunt aanmelden bij een Xbox Live-profiel, dan zijn hier een aantal manieren om de Microsoft-account van uw kind te zoeken:

• Meld u aan bij Xbox Live met een e-mailadres waarvan u denkt dat het werd gebruikt om de Microsoft-account van uw kind aan te maken (zie Oplossing 1 hieronder).
  • Controleer uw e-mailaccounts op berichten van Xbox Live (zie Oplossing 2 hieronder).
  • Controleer dat de e-mailaccount is veranderd sinds u de account van uw kind hebt aangemaakt (zie Oplossing 3 hieronder).

Als u alle oplossingen reeds hebt geprobeerd en het e-mailadres van de Microsoft-account van uw kind nog steeds niet vindt, neemt u contact op met Xbox Support via de optie Contact onder aan deze pagina.

Oplossing 1: Probeer u aan te melden met een e-mailadres waarvan u denkt dat het werd gebruikt om de Microsoft-account van uw kind aan te maken

1. Ga naar login.live.com en probeer u aan te melden met wat u denkt dat de Microsoft-account van uw kind is (e-mailadres en wachtwoord). Als u zich kunt aanmelden, dan hebt u een geldig e-mailadres en wachtwoord ingevoerd.
  2. Ga vervolgens naar Xbox.com en probeer u aan te melden met deze gegevens.
    • Als u gevraagd wordt een nieuw Xbox-profiel te maken, is de ingevoerde Microsoft-account momenteel niet aan een Xbox Live-account gekoppeld.
    • Als u zich hebt aangemeld en de gamertag van uw kind te zien krijgt in de rechterbovenhoek van het scherm, is dit e-mailadres gekoppeld aan een Xbox Live-account. Gebruik deze informatie om u aan te melden bij de account van uw kind op de Xbox One-console.

Oplossing 2: Controleer uw e-mailaccounts

Controleer uw e-mailaccounts op berichten over uw Xbox Live-lidmaatschap (zoek naar berichten over "Xbox Live" of "Microsoft-facturering"). Dit kan u helpen te bepalen welk e-mailadres gekoppeld is aan het Xbox Live-lidmaatschap van uw kind.

Oplossing 3: Controleer of het e-mailadres gewijzigd is

Denk terug aan het moment dat u de Microsoft-account van uw kind hebt aangemaakt. Gebruikte u toen een andere internetserviceprovider voor e-mail? Het e-mailadres van uw Microsoft-account is in wezen een "gebruikersnaam". U hebt dus geen toegang tot de oude e-mailaccount nodig om u ermee aan te melden bij Xbox Live.

Bent u het wachtwoord van uw Microsoft-account vergeten?

Als u het wachtwoord van uw Microsoft-account of die van uw kind vergeten bent of het opnieuw wilt instellen, zie Wachtwoord Microsoft-account vergeten.