E-mailadres van uw Microsoft-account zoeken

Overzicht

Voor toegang tot uw Xbox Live-account moet u het e-mailadres weten waarmee u uw Microsoft-account hebt ingesteld. Xbox Support kan deze informatie niet bieden, zelfs niet als u uw gamertag weet.

U kunt het e-mailadres waarmee u uw Microsoft-account hebt ingesteld op verschillende manieren vinden. U kunt het vinden op uw console als u zich nog steeds kunt aanmelden. Maar maak u geen zorgen als u zich niet kunt aanmelden bij de console. Er zijn nog andere plaatsen waar u deze informatie kunt vinden.

Als u het e-mailadres dat is gekoppeld aan de Microsoft-account van uw kind zoekt, zie E-mailadres van de Microsoft-account van uw kind zoeken. Als u het wachtwoord van uw Microsoft-account vergeten bent, zie Wachtwoord Microsoft-account vergeten.

Opmerking Microsoft-account is de nieuwe naam voor wat vroeger de Windows Live ID was. Deze twee termen betekenen hetzelfde. Uw Microsoft-account is de account die u gebruikt om uw interacties met Xbox Live en andere services van Microsoft te beheren, inclusief Outlook.com, OneDrive, Skype, Windows 8, Windows Phone, Xbox Music en nog veel meer. Via deze centrale account kunt u uw aankopen, factuurgegevens en content vanaf een enkele account beheren.

Oplossingen

E-mailadres van uw Microsoft-account vinden via de Xbox One-console

Opmerking Xbox One is wellicht niet in alle regio's beschikbaar.

Als u zich niet kunt aanmelden bij de Xbox One-console, kunt u de Microsoft-account die is gekoppeld aan uw Xbox Live-account vinden onder Settings. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om naar het scherm Home te gaan of zeg "Xbox, go home".
  2. Selecteer Settings.
  3. Kies Sign-in, security & passkey.
picture
  1. Onder aan de tweede kolom met als titel Aanmelden en beveiliging ziet u het e-mailadres dat u hebt gebruikt om u aan te melden bij uw Microsoft-account.
picture

E-mailadres van uw Microsoft-account vinden via de Xbox 360-console

Als u zich niet kunt aanmelden bij de Xbox 360-console, kunt u de Microsoft-account die is gekoppeld aan uw Xbox Live-account op twee manieren vinden.

Vanaf het startscherm:

1. Meld u aan met uw Xbox Live-gamertag.
  2. In de rechterbovenhoek verschijnen afwisselend het e-mailadres van uw Microsoft-account en uw gamertag.

Vanaf de Settings-hub:

Als u de weergave van uw gamertag en Microsoft-account op uw startscherm hebt uitgeschakeld, kunt u ze vinden op de Settings-hub.

1. Meld u aan met uw Xbox Live-gamertag.
  2. Ga naar Settings en selecteer Account.
picture
  1. Ga naar rechts naar Your Information en selecteer Account Security. De Microsoft-account gekoppeld aan uw Xbox Live-gamertag wordt weergegeven.

Andere manieren om het e-mailadres van uw Microsoft-account te vinden

Als u zich via de console niet kunt aanmelden bij een Xbox Live-profiel, dan zijn hier een aantal manieren om uw Microsoft-account te zoeken:

• Ga naar login.live.com en probeer u aan te melden met wat u denkt dat uw Microsoft-account is (e-mailadres en wachtwoord). Als u zich kunt aanmelden, dan hebt u een geldig e-mailadres en wachtwoord ingevoerd. Ga vervolgens naar Xbox.com en probeer u aan te melden met deze gegevens. Als u gevraagd wordt een nieuw Xbox-profiel te maken, is de ingevoerde Microsoft-account momenteel niet aan een Xbox Live-account gekoppeld. Anders kunt u zich aanmelden en ziet u uw gamertag in de rechterbovenhoek van het scherm. Dit e-mailadres is gekoppeld aan een Xbox Live-account.
  • Controleer uw e-mailaccounts op berichten over uw Xbox Live-lidmaatschap (zoek naar berichten over "Xbox Live" of "Microsoft-facturering"). Dit kan u helpen te bepalen welk e-mailadres gekoppeld is aan uw Xbox Live-lidmaatschap.

Bent u het wachtwoord van uw Microsoft-account vergeten?

Als u het wachtwoord van uw Microsoft-account vergeten bent of het opnieuw wilt instellen, zie Wachtwoord Microsoft-account vergeten.