U bent het wachtwoord van uw Microsoft-account vergeten

Overzicht

U kunt de oplossingen op deze pagina gebruiken als u het wachtwoord van uw Microsoft-account vergeten bent of als u dit opnieuw wilt instellen. Zie E-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account zoeken als u het e-mailadres dat is gekoppeld aan uw Microsoft-account niet weet.

Opmerking Microsoft-account is de nieuwe naam voor wat vroeger de Windows Live ID werd genoemd. Deze twee termen betekenen hetzelfde.

Oplossingen

Het wachtwoord van uw Microsoft-account opnieuw instellen vanaf de Xbox One-console

Opmerking Xbox One is wellicht niet in alle regio's beschikbaar.

Als u het wachtwoord van uw Microsoft-account niet meer weet, kunt u vragen om dit wachtwoord opnieuw in te stellen op het scherm voor aanmelden op de Xbox One-console.

1. Voer het e-mailadres dat u gebruikt om u aan te melden bij uw Microsoft-account in op het scherm voor aanmelden en druk op de B-knop op de controller om het virtuele toetsenbord te sluiten.
  2. Selecteer I forgot my password.
  3. Voer de tekens die u op het scherm ziet in (zodat we weten dat u geen robot bent).

Uw beveiligingsgegevens controleren

Vervolgens gaat u naar het scherm Show that you're you. Om uw wachtwoord opnieuw in te stellen, moet u uw identiteit verifiëren door een beveiligingscode naar u toe te laten sturen. U wordt gevraagd hoe u deze beveiligingscode wilt ontvangen.

Het alternatieve e-mailadres en het telefoonnummer die u hebt opgegeven worden beveiligingsgegevens genoemd. De beveiligingsgegevens die u hebt opgegeven, staan op het scherm Show that you're you.

Als u om enige reden geen toegang hebt tot uw beveiligingsgegevens, zijn er extra stappen die u online moet uitvoeren om een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen naar u toe te laten sturen. Zie "Het wachtwoord van uw Microsoft-account online opnieuw instellen" hieronder.

Selecteren hoe u uw beveiligingscode wilt ontvangen

Kies uit de beveiligingsgegevens in de lijst, zodat we uw beveiligingscode daar naartoe kunnen sturen.

1. Selecteer op het scherm Show that you're you de beveiligingsgegevens (e-mailadres of telefoonnummer) waar u wilt dat we uw code naartoe sturen.
  2. Controleer dat u de beveiligingscode op uw telefoon of e-mailadres hebt ontvangen en voer de code in het veld op het scherm Check your phone of Check your email in.

Een app voor verificatie gebruiken

Sommige mensen vinden het handiger om een app voor verificatie in te stellen op hun smartphone, zodat ze nooit hoeven te wachten op een code. U vindt meer informatie over een app voor verificatie voor toekomstig gebruik wanneer u bent aangemeld bij uw account nadat u uw wachtwoord opnieuw hebt ingesteld. Als u een app voor verificatie gebruikt, ziet u Use my authenticator app als optie op het scherm Show that you're you. Volg deze stappen om de app te gebruiken:

1. Kies Use my authenticator app en klik op Next.
  2. Open de app op uw smartphone en voer de opgegeven code in.

Als u verificatie in twee stappen hebt ingesteld voor uw account

Als u verificatie in twee stappen hebt ingesteld voor uw Microsoft-account, dan moet u de beveiligingscode twee keer vragen en invoeren, telkens met andere beveiligingsgegevens.

Een nieuw wachtwoord invoeren

Wanneer u uw identiteit hebt geverifieerd door de beveiligingscode die we u hebben opgestuurd in te voeren, wordt u gevraagd een nieuw wachtwoord te kiezen en het twee keer in te voeren. Wachtwoorden moeten minstens 8 tekens lang zijn en een combinatie van hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen bevatten.

1. Voer uw wachtwoord in op het scherm Pick a password.
  2. Voer hetzelfde wachtwoord in op het scherm One more time ter controle.

U bent klaar! Uw wachtwoord is opnieuw ingesteld.

Wanneer u zich aanmeldt, wordt u gevraagd of u het wachtwoord wilt opslaan op de console. Zorg dat u zich uw wachtwoord herinnert, zelfs als het is opgeslagen op uw console, zodat u uw account online kunt beheren of toegang hebt tot uw profiel op de console van een vriend.

Het wachtwoord van uw Microsoft-account online opnieuw instellen

Als u het wachtwoord van uw Microsoft-account online opnieuw wilt instellen, gaat u naar de pagina Krijg weer toegang tot je account en volgt u deze stappen:

1. Voer uw Microsoft-account in het eerste tekstvak in.
    Opmerking Als u uw Microsoft-account niet meer weet, gaat u naar E-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account zoeken.
  2. In het tweede tekstvak voert u de tekens in die op het scherm worden weergegeven. Zo bewijst u dat u geen robot bent.
  3. Klik op Volgende.

Op het volgende scherm krijgt u de keuze om een link voor opnieuw instellen via e-mail of een code naar uw telefoon te laten opsturen.

Selecteer de optie die het beste werkt voor u:

• Link e-mailen om het wachtwoord opnieuw in te stellen: Kies deze optie als u wilt dat een link om het wachtwoord opnieuw in te stellen wordt verzonden naar het alternatieve e-mailadres gekoppeld aan uw account. Wanneer u de e-mail om het wachtwoord opnieuw in te stellen opent, klikt u op de link om het wachtwoord opnieuw in te stellen.
  • Een code naar mijn telefoon sturen: Kies deze optie als u een telefoon hebt gekoppeld aan uw account, waarop u een beveiligingscode kunt ontvangen via sms of voicemail. Als u deze optie kiest, wordt u gevraagd de laatste 4 cijfers van uw telefoonnummer in te voeren als extra beveiligingsmaatregel.

Als als u geen van de opties om uw wachtwoord opnieuw in te stellen kunt gebruiken

Als u geen van de opties kunt gebruiken om uw wachtwoord opnieuw in te stellen, kunt u nog steeds toegang krijgen tot uw Microsoft-account door een online formulier voor wachtwoordherstel in te vullen. Ga hiervoor naar Uw Microsoft-account herstellen en volg deze stappen:

1. Voer in het tekstvak E-mailadres het e-mailadres in voor de Microsoft-account die u probeert te openen.
  2. Voer in het tekstvak E-mailadres contactpersoon een actief e-mailadres in waarop we u kunnen bereiken.
  3. In het derde tekstvak voert u de tekens in die op het scherm worden weergegeven Zo bewijst u dat u geen robot bent.
  4. Klik op Volgende.

Om uw Microsoft-account veilig te houden, wordt u gevraagd verschillende identificatiegegevens te verstrekken die u hebt opgegeven wanneer u uw account voor het eerst hebt ingesteld.

Tips om het online formulier in te vullen om uw account te herstellen

• Geef een alternatief e-mailadres op. Zorg ervoor dat u toegang hebt tot dit e-mailadres, zodat we uw accountgegevens kunnen opsturen.
  • Beantwoord zo veel mogelijk vragen.
  • Gebruik de informatie die u hebt opgegeven wanneer u de account hebt gemaakt of voor het laatst hebt bijgewerkt.
  • Verstuur het formulier vanaf een computer die u regelmatig gebruikt.
  • Denk eraan dat uw e-mailadres specifiek voor uw land kan zijn. Als u uw account bijvoorbeeld in Zweden hebt gemaakt, zal uw domein "hotmail.co.se" zijn in plaats van "hotmail.com".

Nadat u het online formulier voor accountherstel hebt ingevuld, ontvangt u een e-mail ter bevestiging dat uw verzoek werd ontvangen en dat u binnen 24 uur (meestal veel sneller) een antwoord op dit verzoek zal ontvangen.

Opmerkingen

• De link om het wachtwoord opnieuw in te stellen is slechts 24 uur geldig na aflevering, dus houd deze goed in de gaten. Als u geen e-mail ontvangt, controleer dan uw map met ongewenste e-mail om te zien of de e-mails voor accountherstel erin zitten.
  • We bevelen ten zeerste aan dat u een paar minuten de tijd neemt om uw account bij te werken, zodat u uw wachtwoord gemakkelijk opnieuw kunt instellen als dat in de toekomst nodig blijkt. Zie hieronder "De beveiligingsgegevens van uw Microsoft-account bijwerken" om uw beveiligingsgegevens bij te werken.

Een nieuw wachtwoord invoeren

Wanneer u een e-mail met een link om het wachtwoord opnieuw in te stellen hebt ontvangen, klikt u op de link in de e-mail om het wachtwoord opnieuw in te stellen.

Nadat u op de link hebt geklikt, wordt u gevraagd een nieuw wachtwoord te kiezen en het twee keer in te voeren. Wachtwoorden moeten minstens 8 tekens lang zijn en een combinatie van hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen bevatten.

Als u het wachtwoord niet opnieuw kunt instellen

Als u het wachtwoord online hebt hersteld maar niet genoeg informatie kon geven om het herstel te voltooien, neem dan contact op met Xbox Support, zodat we uw accountgeschiedenis grondig kunnen onderzoeken en de verificatie kunnen voltooien om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Dit proces neemt meestal 24 uur in beslag, maar kan vertraging oplopen als we informatie ontbreken.

Houd de volgende informatie bij de hand wanneer u contact opneemt met Xbox Support:

1. Het e-mailadres van uw Microsoft-account.
  2. Een alternatief e-mailadres, waar we u kunnen bereiken als we vragen hebben.
  3. De gamertag die gekoppeld is aan uw Xbox Live-profiel.
  4. Het referentienummer van de e-mail die u hebt ontvangen van Microsoft, waarin staat dat we uw identificatie niet konden verifiëren.
  5. De id van de console of de apparaat-id van de console die u het vaakst gebruikt.
  • Als u een Xbox 360 gebruikt, geeft u de 12-cijferige id van uw Xbox 360-console op. Om de id van uw console op te halen, moet u niet verbonden zijn met internet of Xbox Live. Zo vindt u uw id:
    • Druk op de Guide-knop in het midden van de controller.
    • Ga naar Settings.
    • Selecteer Console Settings.
    • Selecteer System Info.
  • Als u wilt upgraden van Xbox 360 naar Xbox One, geeft u de id van uw Xbox 360-console op (zie hierboven voor instructies). Hoe meer van uw accountgeschiedenis we kunnen controleren, hoe groter de kans dat we uw account kunnen herstellen.
  • Als u een Xbox One gebruikt, geeft u de 16-cijferige apparaat-id op. Uw console moet verbonden zijn met internet voor toegang tot de apparaat-id van Xbox Live. Zo vindt u uw id:
    • Druk op het Home-scherm op de Menu-knop op de Xbox One draadloze controller.
    • Selecteer Settings.
    • Selecteer System.
    • Selecteer Console info.

De beveiligingsgegevens van uw Microsoft-account bijwerken

Voor Xbox Live moeten twee soorten beveiligingsgegevens voor uw account aanwezig zijn, waarvan minstens één telefoonnummer of e-mailadres. Wij raden aan dat u één telefoonnummer en één e-mailadres als beveiligingsgegevens gebruikt voor de beste beveiligingsopties voor uw account. Als u twee soorten beveiligingsgegevens hebt, is de kans groter dat u toegang hebt tot minstens één van deze accounts. Zo beperkt u de kans dat u geen toegang meer krijgt tot uw account, zelfs voor korte tijd.

Een telefoonnummer of e-mailadres toevoegen aan uw account

Om beveiligingsgegevens toe te voegen aan uw Microsoft-account:

1. Ga naar Uw beveiligingsgegevens beheren en meld u aan met uw Microsoft-account.
  2. Klik op Toevoegen onder Telefoonnummer of Alternatief e-mailadres.
  3. Typ het nieuwe e-mailadres of telefoonnummer en klik op OK of Opslaan.

Opmerking
    Als er reeds beveiligingsgegevens voor uw account zijn ingevuld, is het mogelijk dat u die beveiligingsgegevens moet gebruiken om de toevoeging van nieuwe beveiligingsgegevens te verifiëren. Als u bijvoorbeeld een nieuw e-mailadres toevoegt als nieuwe beveiligingsgegevens, kan er een bevestiging worden verzonden naar een e-mailadres dat reeds in uw beveiligingsgegevens staat. Klik op Bevestigen en volg de instructies.

Voor meer informatie over het beheer van uw beveiligingsgegevens, zie: