Uw Microsoft-account bijwerken als u verhuist naar een ander land of een andere regio

Verhuist u naar een ander land of een andere regio en wilt u uw Xbox meenemen? Kijk wat u moet doen om ervoor te zorgen dat u uw Xbox-console kunt gebruiken in uw nieuwe land/regio.

Belangrijk Als u deze stappen probeert te gebruiken om fouten met neerwaartse compatibiliteit van de accountregio op te lossen, worden deze problemen niet opgelost als u de accountregio verandert. Deze stappen zijn alleen van toepassing als u verhuist en uw land/regio moet wijzigen.

Op deze pagina

Wanneer moet ik mijn Xbox-regio veranderen?

Als u bent verhuisd naar een ander land en Xbox-aankopen wilt doen op de nieuwe locatie, moet u uw regio wijzigen.

Wat u moet weten voordat u uw land/regio verandert

Als u uw land/regio voor uw Microsoft-account verandert, kan dit van invloed zijn op uw services en abonnementen. U moet het volgende weten over het wijzigen van uw land/regio:

• Gegevens in uw Xbox-profiel

Uw gamertag, ontgrendelde achievements en de rest van de gegevens in uw Xbox-profiel verhuizen met u mee.

• Het geld in uw Microsoft-account

Het geld in uw Microsoft-account verhuist niet met u mee. Zorg dat u het geld in uw Microsoft-account uitgeeft voordat u uw accountlocatie wijzigt. We kunnen geen geld overmaken tussen regio's.

• Uw Xbox Live Gold-abonnement

Als er tijd resteert in uw Xbox Live Gold-abonnement, wordt deze samen met uw account naar uw nieuwe land/regio verhuisd.

Als Xbox Live Gold-abonnementen niet beschikbaar zijn in uw nieuwe land/regio, blijft uw huidige abonnement actief, maar werkt dit wellicht niet meer. Als dit het geval is, annuleert u het abonnement om de facturering stop te zetten. Als u uw abonnement wilt annuleren, gaat u naar Uw Xbox-abonnement annuleren.

• Er zijn mogelijk geen andere abonnementen beschikbaar in uw nieuwe land/regio.

Als u andere abonnementen (zoals XNA Creator's Club, Call of Duty Elite of Monster Hunter) hebt, blijven uw abonnementen actief in uw nieuwe land/regio, maar werken ze misschien niet meer. Als u hebt gekozen voor doorlopende facturering, wordt uw abonnement in rekening gebracht totdat u het annuleert. Ga hiervoor naar Uw Xbox-abonnement annuleren.

• Groove Music Pass-abonnementen kunnen niet worden verhuisd

Als u momenteel een Groove Music Pass hebt, wordt dit geannuleerd wanneer u verhuist. Uw verzameling blijft ongewijzigd, afhankelijk van de beschikbaarheid en regiospecifieke licentieregels, als u zich opnieuw abonneert op Groove Music Pass nadat u naar een andere regio bent verhuisd. Als u een Xbox Music-pas gebruikt op een Windows Phone, moet u de fabrieksinstellingen van de telefoon herstellen wanneer u zich abonneert in een nieuwe regio.

Uw land/regio wijzigen op Xbox One

Belangrijk Als u deze stappen probeert te gebruiken om fouten met neerwaartse compatibiliteit van de accountregio op te lossen, worden deze problemen niet opgelost als u de accountregio verandert. Deze stappen zijn alleen van toepassing als u verhuist en uw land/regio moet wijzigen.

Volg deze stappen om uw instellingen bij te werken naar uw nieuwe land/regio en start daarna uw Xbox One-console opnieuw op. Wanneer u uw eerste aankoop met de nieuwe landinstellingen doet, wordt u gevraagd uw factureringsgegevens bij te werken.

1. Meld u aan op uw Xbox One-console.
  2. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Selecteer Systeem.
  5. Selecteer Taal en locatie.
  6. Selecteer uw nieuwe locatie in de lijst en selecteer Opnieuw starten.

Uw land/regio wijzigen op Xbox 360

Als u uw land/regio wilt wijzigen op Xbox 360, kunt u niet eenvoudig uw locatie aanpassen zoals bij Xbox One. In plaats daarvan moet u uw Xbox-profiel migreren, hetgeen van invloed kan zijn op andere abonnementen en services.

U wijzigt uw land/regio op de Xbox 360-console als volgt:

1. Voer het e-mailadres en wachtwoord van uw Microsoft-account in en klik op Aanmelden.
  2. Voeg een creditcard toe en voer het factuuradres voor uw nieuwe regio in.
  3. Ga op de console naar Instellingen en selecteer Systeem.
  4. Selecteer Console-instellingen.
  5. Selecteer Taal en landinstelling.
  6. Selecteer Landinstelling.
  7. Selecteer de landinstelling die u wilt gebruiken.

Omstandigheden waarin u uw land/regio niet kunt wijzigen

Als u het land of de regio voor uw Xbox niet kunt wijzigen, kan dit een van de volgende redenen hebben:

• U hebt uw land/regio de afgelopen drie maanden al gewijzigd.
  • Uw account is momenteel geblokkeerd (bijvoorbeeld als de creditcard voor een van uw abonnementen is vervallen).
  • U bent minderjarig (zoals gedefinieerd in de toepasselijke wetgeving) in uw huidige land/regio en u bent niet minderjarig in de regio waar u naartoe verhuist.
  • U bent niet minderjarig (zoals gedefinieerd in de toepasselijke wetgeving) in uw huidige land/regio, maar u bent wel minderjarig in het land of de regio waar u naartoe verhuist.
  • Er staat nog een bedrag open voor uw Xbox-abonnement.