Beveiligingsgegevens toevoegen aan uw Microsoft-account om uw wachtwoord opnieuw in te stellen

Overzicht

U kunt beveiligingsgegevens om uw wachtwoord opnieuw in te stellen toevoegen aan uw Microsoft-account (voorheen "Windows Live ID"). Zo kunt u uw account beter beveiligen. Als u uw wachtwoord vergeet of iemand anders probeert uw account over te nemen, dan kunt u uw beveiligingsgegevens gebruiken om uw account op te halen. Dat doet u als volgt:

1. Meld u op accounts.live.com aan bij uw Microsoft-account met het e-mailadres en wachtwoord die aan de account zijn gekoppeld.
  2. Klik op de pagina Accountoverzicht op Beheren onder Accountbeveiliging en naast Beveiligingsgegevens. De pagina Beveiligingsgegevens beheren wordt weergegeven.
  3. Op de pagina Beveiligingsgegevens beheren kunt u de volgende beveiligingsgegevens beheren om uw wachtwoord opnieuw in te stellen:
    • Mobiele telefoon: Via tekstberichten (sms) codes ontvangen om uw account op te halen. U kunt één of meer mobiele nummers registreren.
    • Alternatief e-mailadres: Informatie om uw wachtwoord opnieuw in te stellen ontvangen op een alternatief e-mailadres dat u opgeeft. U kunt meer dan één e-mailadres toevoegen.
    • Vertrouwd apparaat: Een vertrouwd apparaat is een computer die u normaal gebruikt om u met uw Microsoft-account aan te melden bij Windows Live Services. Windows Essentials is vereist op een computer die u wilt instellen als vertrouwd apparaat. Als u Windows Essentials niet hebt, klikt u op de bovenstaande koppeling om dit te installeren. Van uw computer een vertrouwd apparaat maken:
      1. Ga naar accounts.live.com en meld u aan.
      2. Klik op Beveiligingsgegevens.
      3. Laat een beveiligingscode naar een alternatief e-mailadres of telefoonnummer naar keuze sturen.
      4. Haal de code op en voer deze in het tekstvak in.
      5. Voordat u op Verzenden klikt, vinkt u het vakje Ik meld me vaak aan op dit apparaat. Vraag me niet om een code aan.