Hoe u beveiligingsgegevens kunt toevoegen aan uw Microsoft-account om uw wachtwoord opnieuw in te stellen

Overzicht

U kunt beveiligingsgegevens om uw wachtwoord opnieuw in te stellen toevoegen aan uw Microsoft-account. Zo kunt u uw account beter beveiligen. Als u uw wachtwoord vergeet of iemand anders uw account probeert over te nemen, dan kunt u die beveiligingsgegevens gebruiken om uw account op te halen. Dat doet u als volgt:

1. Meld u op accounts.live.com aan bij uw Microsoft-account met het e-mailadres en wachtwoord die aan de account zijn gekoppeld.
  2. Klik in het navigatievenster op Beveiliging en wachtwoord onder "Account".
picture
  1. De pagina Je account beschermen wordt weergegeven. Hier kunt u de beveiligingsgegevens toevoegen of wijzigen om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.
    • Je account blijft beveiligd met de beveiligingsgegevens - U kunt het volgende instellen:
      • Telefoonnummer: Via tekstberichten (sms) codes ontvangen om uw account op te halen. U kunt één of meer mobiele nummers registreren.
      • Alternatief e-mailadres: Informatie om uw wachtwoord opnieuw in te stellen ontvangen op een alternatief e-mailadres dat u opgeeft. U kunt meer dan één e-mailadres toevoegen.
    • Verificatie in twee stappen - Via verificatie in twee stappen kunt u uw account beter beschermen, door het moeilijker te maken voor een hacker om zich aan te melden, zelfs als ze uw wachtwoord te weten zijn gekomen.
    • Apps voor identiteitverificatie - Een smartphone-app instellen om uw identiteit snel te verifiëren.
    • Code voor herstel - U kunt uw code voor herstel gebruiken als u de toegang tot uw beveiligingsgegevens bent verloren.
    • Vertrouwde apparaten - Een vertrouwd apparaat is een computer die u normaal gebruikt om u met uw Microsoft-account aan te melden bij Windows Live-services. Windows Essentials is vereist op een computer die u wilt instellen als vertrouwd apparaat. Als u Windows Essentials niet hebt, installeert u dit. Van uw computer een vertrouwd apparaat maken:
      1. Meld u aan bij accounts.live.com.
      2. Klik of tik op Beveiligingsgegevens.
      3. Laat een beveiligingscode naar een alternatief e-mailadres of telefoonnummer naar keuze sturen.
      4. Haal de code op en voer deze in het tekstvak in.
      5. Voordat u op Verzenden klikt of tikt, klikt of tikt u op het vakje Ik meld me vaak aan op dit apparaat. Vraag me niet om een code.