Privacy en onlineveiligheid voor Xbox One en Xbox 360 beheren vanaf uw computer

Snelkoppeling

Meld u aan bij uw account op Xbox.com om uw instellingen voor ouderlijk toezicht te beheren.

Overzicht

Instellingen voor ouderlijk toezicht omvatten zowel instellingen voor privacy als onlineveiligheid. U kunt deze instellingen op één plaats op Xbox.com beheren voor uzelf en uw kinderen.

Op deze pagina

Privacyinstellingen beheren

Stap 1: Selecteer Mijn account op een willekeurige pagina op Xbox.com. Meld u aan met uw Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord).

Stap 2: Selecteer Beveiliging, familie en forums en daarna Privacyinstellingen. (Of selecteer Profiel en daarna Privacyinstellingen)

Opmerking Microsoft neemt uw privacy en onlineveiligheid erg ernstig. De site kan u dan ook vragen uw identiteit te bevestigen via een beveiligingscode. Volg desgevraagd de instructies om een code te verkrijgen. Wanneer u de code ontvangt, voert u deze in het voorziene vak op de webpagina in.

Stap 3: Selecteer de gamertag van de persoon wiens instellingen u wilt beheren.

picture

Alleen voor Xbox One: Volwassenen kunnen deze instellingen beheren voor zichzelf en voor alle kinderen in hun Xbox One-gezin. Als u de gamertag van een andere volwassene probeert te selecteren, wordt u geblokkeerd en kunt u zijn of haar instellingen niet zien en geen wijzigingen uitvoeren.

Stap 4: Ga naar beneden op de pagina om de privacyopties voor uzelf en uw gezin te controleren en bij te werken.

Stap 5: Wanneer u klaar bent, bladert u naar de onderkant van de pagina en selecteert u de groene knop Opslaan.

Instellingen voor onlineveiligheid beheren

Sommige instellingen op Xbox One verschillen van die van Xbox 360. U moet dus andere keuzes maken voor uzelf en uw gezin, afhankelijk van het feit of u Xbox 360 of Xbox One gebruikt.

Om instellingen voor onlineveiligheid te bekijken of te wijzigen:

Stap 1: Selecteer Mijn account op een willekeurige pagina op Xbox.com. Meld u aan met uw Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord).

Stap 2: Selecteer Beveiliging, familie en forums en daarna Privacyinstellingen. (Of selecteer Profiel en daarna Privacyinstellingen)

Stap 3: Selecteer de gamertag van de persoon wiens instellingen u wilt beheren.

Stap 4: Selecteer Xbox 360 Online Safety of Xbox One Onlineveiligheid zoals van toepassing.

Opmerking Microsoft neemt uw privacy en onlineveiligheid erg ernstig. De site kan u dan ook vragen uw identiteit te bevestigen via een beveiligingscode. Volg desgevraagd de instructies om een code te verkrijgen. Wanneer u de code ontvangt, voert u deze in het voorziene vak op de webpagina in.

Alleen voor Xbox One: Volwassenen kunnen deze instellingen beheren voor zichzelf en voor alle kinderen in hun Xbox One-gezin. Als u op de gamertag van een andere volwassene klikt, wordt u geblokkeerd en kunt u zijn of haar instellingen niet zien en geen wijzigingen uitvoeren.

Stap 5: Bekijk de lijst met instellingen en beslis voor elke instelling of u wilt dat Xbox de functie beschikbaar maakt door Toestaan of Blokkeren te selecteren.

Alleen voor aankopen op Xbox One: Voor aankopen en downloads op Xbox One kunt u beslissen of u wilt dat "Alles", "Alleen gratis" content of "Niets" wordt toegestaan.

picture

Xbox 360-oefeninformatie: Voor Xbox 360 kunt u beslissen of u oefenstatistieken, inclusief fitnessscores voor calorieverbranding, gespeelde tijd, fysieke bewegingsintensiteit en feedback van lichamelijke activiteit, wilt delen in Kinect-games en -apps. Xbox zal uw lengte, gewicht en geboortejaar nooit delen met andere Xbox Live-leden. U kunt echter twee beslissingen nemen: wie uw gegevens kan zien en of uw oefeninformatie van Xbox 360 online of offline wordt opgeslagen.

picture

Stap 6: Wanneer u klaar bent, bladert u naar de onderkant van de pagina en selecteert u de groene knop Opslaan.