Privacy en onlineveiligheid voor Xbox One en Xbox 360 beheren vanaf uw computer

Overzicht

Op Xbox One en Xbox 360 kunt u beslissen hoe u uw instellingen voor privacy en onlineveiligheid wilt beheren.

Vol de onderstaande stappen om uw voorkeuren voor privacy en onlineveiligheid van Xbox Live op Xbox.com te beheren.

Stap 1: Meld u aan bovenaan op een willekeurige pagina op Xbox.com, zoals deze pagina, met uw Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord).

Stap 2: Selecteer Mijn account.

Stap 3: Klik op Mijn privacy en onlineveiligheid beheren onderaan op de pagina Mijn account.

Opmerking Microsoft neemt uw privacy en onlineveiligheid erg ernstig. De site kan u dan ook vragen uw identiteit te bevestigen via een beveiligingscode. Volg desgevraagd de instructies op het scherm om een code te verkrijgen.

picture

Stap 4: Wanneer u de code ontvangt, voert u deze in het voorziene vak in.

picture

Keuzes voor privacy beheren

Microsoft verbindt zich ertoe innovatieve producten aan te bieden, daarom worden er soms nieuwe functies toegevoegd of wordt de manier waarop bepaalde zaken beschreven worden veranderd. Xbox verbindt zich ertoe u de flexibiliteit te geven om zelf te beslissen wat u wilt delen en met wie u dat wilt delen. Xbox verbindt zich er ook toe ouders en verzorgers de mogelijkheid te bieden om te beslissen welke informatie hun gezinsleden met anderen delen. Wanneer u uw voorkeuren voor privacy beheert, kunt u daarom kiezen of u uw eigen privacy wilt beheren of als u de volwassene in het gezin bent, kunt u ook beslissingen nemen in naam van de kinderen in uw gezin.

Als u een kind bent of als alle anderen in uw gezin ook volwassenen zijn, kunt u de keuzes van anderen niet zien of beheren.

Volg de onderstaande stappen om uw privacyinstellingen te bekijken of te wijzigen.

Stap 1: Meld u aan bovenaan op een willekeurige pagina op Xbox.com, zoals deze pagina, met uw Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord).

Stap 2: Selecteer Mijn account.

Stap 3: Selecteer Beveiliging, familie en forums.

picture

Stap 4: Selecteer Privacy-instellingen.

Stap 5: Selecteer de gamertag van de persoon wiens instellingen u wilt beheren.

Opmerking Als u een rode cirkel met een streep erdoorheen ziet, betekent dit dat de gamertag die u probeert te selecteren toebehoort aan een volwassene. U kunt de instellingen voor die persoon dan ook niet zien of wijzigen. Vraag die persoon om zich aan te melden bij Xbox.com en zijn/haar eigen instellingen te beheren.

picture

Xbox laat u beslissingen nemen over diverse instellingen voor "onlineveiligheid". Instellingen voor onlineveiligheid zijn keuzes die u voor uzelf of uw gezinsleden maakt over de functies van Xbox die het meest geschikt zijn voor uw gezin.

Xbox One is nieuw en sommige instellingen verschillen van die van Xbox 360. Daarom moet u andere keuzes maken over de soorten functies die geschikt zijn voor uzelf en uw gezin, afhankelijk van het feit of u Xbox 360 of Xbox One gebruikt.

Om instellingen voor onlineveiligheid te bekijken of te wijzigen:

Stap 1: Selecteer de gamertag van de persoon wiens instellingen u wilt beheren.

Opmerking Als u een rode cirkel met een streep erdoorheen ziet, behoort de gamertag die u probeert te selecteren toe aan een volwassene. U kunt de instellingen voor die persoon dan ook niet zien of wijzigen. Vraag die persoon om zich aan te melden bij Xbox.com en zijn/haar eigen keuzes te maken.

Stap 2: Tik of klik op Xbox 360 Online Safety om uw instellingen voor Xbox 360 te beheren. Tik of klik op Xbox One Online Safety om uw instellingen voor Xbox One te beheren.

Keuzes voor onlineveiligheid beheren

Xbox laat u beslissingen nemen over diverse instellingen voor "onlineveiligheid". Instellingen voor onlineveiligheid zijn keuzes die u voor uzelf of uw gezinsleden maakt over de functies van Xbox die het meest geschikt zijn voor uw gezin.

Xbox One is nieuw en sommige instellingen verschillen van die van Xbox 360. Daarom moet u andere keuzes maken over de soorten functies die geschikt zijn voor uzelf en uw gezin, afhankelijk van het feit of u Xbox 360 of Xbox One gebruikt.

Om instellingen voor onlineveiligheid te bekijken of te wijzigen:

Stap 1: Selecteer de gamertag van de persoon wiens instellingen u wilt beheren.

Opmerking Als u een rode cirkel met een streep erdoorheen ziet, behoort de gamertag die u probeert te selecteren toe aan een volwassene. U kunt de instellingen voor die persoon dan ook niet zien of wijzigen. Vraag die persoon om zich aan te melden bij Xbox.com en zijn/haar eigen keuzes te maken.

Stap 2: Tik of klik op Xbox 360 Online Safety om uw instellingen voor Xbox 360 te beheren. Tik of klik op Xbox One Online Safety om uw instellingen voor Xbox One te beheren.

picture

Stap 3: Bekijk de lijst met instellingen en beslis voor elke instelling of u wilt dat Xbox de functie beschikbaar maakt door Allow of Block te selecteren.

Opmerking over content van de Store: Voor aankopen en downloads op Xbox One kunt u beslissen of u wilt dat "alles", "alleen gratis" content of "niets" wordt toegestaan.

picture

Opmerking over oefeninformatie van Xbox 360: Voor Xbox 360 kunt u beslissen of u trainingsstatistieken, inclusief fitnessscores voor calorieverbranding, gespeelde tijd, fysieke bewegingsintensiteit en feedback van lichamelijke activiteit, wilt delen in Kinect-games en -apps. Xbox zal uw lengte, gewicht en geboortejaar nooit delen met andere Xbox Live-leden. U kunt echter twee beslissingen nemen: wie uw gegevens kan zien en of uw oefeninformatie van Xbox 360 online of offline wordt opgeslagen.

picture

Stap 4: Wanneer u klaar bent, bladert u naar de onderkant van de pagina en klikt u op de groene knop Save.

U bent klaar! Wanneer u op Save klikt, worden uw keuzes toegepast op Xbox Live.