Een wachtwoordcode vereist maken voor aanmelden op uw Xbox One-console

Overzicht

U kunt beheren wie toegang heeft tot uw Xbox One door een persoonlijke wachtwoordcode in te stellen. Met deze wachtwoordcode kunt u uw aanmelding beveiligen en aankopen die u niet hebt goedgekeurd voorkomen. Dit is vooral belangrijk als u contentbeperkingen hebt ingesteld voor andere gezinsleden. Denk eraan dat Xbox One u niet automatisch afmeldt; om uw persoonlijke wachtwoordcode dus zo goed mogelijk te gebruiken, mag u niet vergeten u af te melden wanneer u klaar bent met spelen.

Meer informatie over de voordelen van het instellen van een wachtwoordcode.

Een wachtwoordcode vereist maken voor aanmelden

1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
De optie Alle instellingen is gemarkeerd onder Instellingen.
  1. Selecteer Aanmelden, beveiliging en wachtwoordcode onder Account.
De optie 'Aanmelden, beveiliging en wachtwoordcode' is gemarkeerd op het hoofdscherm Instellingen.
  1. Selecteer Mijn wachtwoordcode maken.
De optie 'Mijn wachtwoordcode aanmaken' is gemarkeerd op het scherm 'Aanmelden, veiligheid en wachtwoordcode'.
  1. Voer een zescijferige wachtwoordcode in en voer deze nogmaals in om te bevestigen. U gaat onmiddellijk terug naar het scherm Aanmelden, beveiliging en wachtwoordcode.
Een digitaal toetsenbord wordt weergegeven, samen met de woorden 'Voer met behulp van je controller of afstandsbediening een wachtwoordcode van 6 cijfers in'.
  1. Selecteer Voorkeuren wijzigen.
De optie 'Voorkeuren wijzigen' is gemarkeerd op het scherm 'Aanmelden, beveiliging en wachtwoordcode'.
  1. Selecteer Controleer of ik het ben of Vraag mijn wachtwoordcode.
    • Controleer of ik het ben: Ga voor de Kinect staan en u bent aangemeld, klaar om te spelen. We vragen uw wachtwoordcode voordat u iets koopt of uw instellingen wijzigt of als u zich wilt aanmelden zonder te worden herkend.
    • Vraag mijn wachtwoordcode: We vragen uw wachtwoordcode voordat u zich aanmeldt, iets koopt of uw instellingen wijzigt.
Verschillende opties voor aanmelding en beveiliging worden weergegeven, waaronder 'Grenzeloos', 'Controleer of ik het ben' en 'Vraag mijn wachtwoordcode'.