Uw Xbox Live-profiel beveiligen met een wachtwoord

Overzicht Xbox Live-wachtwoord

Als u meer dan één Xbox One- of Xbox 360-console hebt of u wilt games spelen bij een vriend thuis, kunt u uw Xbox Live-profiel of -gamertag downloaden naar meerdere consoles. Om veiligheidsredenen wilt u uw Xbox Live-profiel misschien beveiligen met een wachtwoord, zodat niemand anders zich kan aanmelden met uw profiel.

Bekijk de volgende video voor tips over Xbox-gamerbeveiliging.

Als u de video niet kunt bekijken, probeer dan hier te klikken om de directe koppeling te openen.

Wachtwoord onthouden instellen op de console

Nadat u uw Xbox Live-profiel hebt gedownload naar een console, kunt u kiezen of u wilt dat het wachtwoord wordt onthouden op de console.

Optie wachtwoord onthouden
picture

Wachtwoord onthouden

Met deze optie Wachtwoord onthouden bepaalt u of het wachtwoord van uw Microsoft-account nodig is om u aan te melden bij uw profiel. De optie Wachtwoord onthouden is standaard uitgeschakeld, wat betekent dat het wachtwoord van uw Microsoft-account wordt gevraagd telkens wanneer u zich aanmeldt bij uw Xbox Live-profiel.

Kies de optie Wachtwoord onthouden als u niet wilt dat het wachtwoord van uw Microsoft-account wordt gevraagd telkens wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live.

De wachtwoordbeveiliging van uw profiel wijzigen

U stelt de optie Wachtwoord onthouden in nadat u uw Xbox Live-profiel hebt gedownload. U kunt de wachtwoordbeveiliging in uw profiel echter op elk moment wijzigen. Dat doet u als volgt:

Wachtwoord niet vereist om aan te melden

Als u uw Xbox Live-profiel met een wachtwoord hebt beveiligd, kunt u dit wijzigen wanneer u zich de volgende keer aanmeldt. Wanneer het wachtwoord van uw Microsoft-account wordt gevraagd, selecteert u de optie Wachtwoord onthouden.

Als u de optie Wachtwoord onthouden kiest, wordt u niet gevraagd het wachtwoord van uw Microsoft-account in te voeren de volgende keer dat u zich aanmeldt met uw Xbox Live-profiel.

Wachtwoord vereist voor aanmelden

Xbox 360:

U kunt het wachtwoord voor uw Microsoft-account gebruiken om de toegang tot uw Xbox Live-gamertag te beperken op een Xbox 360-console. Dat doet u als volgt:

1. Meld u aan met uw Xbox Live-gamertag.
  2. Ga naar Settings, selecteer Account en selecteer daarna Account Security.
  3. Selecteer Password at Sign In.
  4. Selecteer Require Password Here.

De volgende keer dat u zich aanmeldt met uw Xbox Live-gamertag, vraagt de console u het wachtwoord van uw Microsoft-account.

Xbox One:

U kunt een wachtwoordcode gebruiken om de toegang tot uw Xbox One-console en uw Xbox Live-gamertag te beperken. Zie Een wachtwoordcode vereist maken voor aanmelden op uw Xbox One-console voor meer informatie.

Uw Xbox Live-profiel op afstand beveiligen met een wachtwoord

Als u uw Xbox Live-profiel naar een andere console downloadt en het niet beveiligd is met een wachtwoord of uw wachtwoord is gekaapt, dan kunt u het wachtwoord op afstand verwijderen zodat niemand anders toegang kan krijgen tot uw profiel. Dat doet u als volgt:

Stap 1: Wijzig uw Microsoft-account

1. Ga naar accounts.live.com en meld u aan met uw Microsoft-account.
  2. Onder Accountgegevens klikt u op Wijzigen naast Wachtwoord.

Opmerkingen Als de optie Wachtwoord onthouden is ingeschakeld, dan kunnen anderen zich aanmelden bij uw Xbox Live-profiel. Voer de volgende stap uit als u dit wilt voorkomen.

Stap 2: Maak het wachtwoord vereist voor aanmelden

Verwijder het wachtwoord van uw Microsoft-account, zodat niemand toegang kan krijgen tot uw Xbox Live-profiel vanaf andere consoles. U kunt dit doen:

Stappen op de computer: Een profielwachtwoord voor de Xbox 360 vereist maken op afstand

Opmerking U kunt een profielwachtwoord voor de Xbox One-console niet op afstand vereist maken via uw computer. U moet deze vereiste op de console zelf instellen. Zie de stappen voor de Xbox One-console hieronder.

1. Ga naar Mijn Account.
  2. Onder Instellingen en voorkeuren klikt u op Xbox 360 profielbeveiliging.
  3. Meld u aan met de Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) die aan uw Xbox Live-account is gekoppeld.
  4. Selecteer Downloaden van profiel vereist als u wilt dat uw profiel opnieuw wordt gedownload van Xbox Live, met uw Microsoft-account en wachtwoord, voor het kan worden gebruikt op een console. Eventuele bestaande kopieën van uw profiel werken niet meer en profielwijzigingen of achievements die u niet hebt opgeslagen naar Xbox Live gaan verloren.

Stappen op de console: Profielwachtwoord vereist maken op afstand

Xbox 360:

1. Meld u aan bij Xbox Live met uw account.
  2. Ga naar Settings, selecteer Account en selecteer daarna Account Security.
  3. Selecteer Password at Sign In.
  4. Selecteer On All Other Consoles.

Als u deze optie kiest, zal op alle andere consoles het wachtwoord van uw Microsoft-account vereist zijn om u aan te melden of om uw Xbox Live-profiel opnieuw te downloaden.

Xbox One:

Met de Xbox One-console kunt u zich direct aanmelden op een andere console. U hebt alleen uw Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) nodig. Zie Aanmelden bij een andere Xbox One-console voor meer informatie.

Opmerking Als u ervan overtuigd bent dat uw Xbox Live-account is gehackt, gaat u naar Xbox Live-accountbeveiliging.

Belangrijk Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u het hier opnieuw instellen.