Uw Xbox Live-profiel beveiligen met een wachtwoord

Overzicht Xbox Live-wachtwoord

Als u meer dan één Xbox 360-console hebt of u wilt gamen bij een vriend thuis, kunt u uw Xbox Live-profiel of -gamertag downloaden naar meerdere consoles. Om veiligheidsredenen wilt u uw Xbox Live-profiel misschien beveiligen met een wachtwoord, zodat niemand anders zich kan aanmelden met uw profiel.

Bekijk de volgende video voor tips over Xbox-gamerbeveiliging.

Als u de video niet kunt bekijken, probeer dan hier te klikken om de directe koppeling te openen.

Uw Microsoft-account is uw Windows Live ID

"Microsoft-account" is de nieuwe naam voor wat voorheen "Windows Live ID" werd genoemd. Het is het e-mailadres en wachtwoord waarmee u zich aanmeldt bij diverse services van Microsoft (inclusief Xbox Live). Op uw Xbox-console kan nog naar uw Microsoft-account worden verwezen als uw "Windows Live ID". Denk eraan dat deze twee termen hetzelfde betekenen. Uw Xbox Live-aanmeldgegevens zijn niet gewijzigd. Meer info.

Wachtwoord onthouden instellen op de console

Nadat u uw Xbox Live-profiel hebt gedownload naar een console, wordt u gevraagd of u wilt dat het wachtwoord wordt onthouden op de console.

Optie wachtwoord onthouden
picture

Remember password

Met deze optie bepaalt u of het wachtwoord van uw Microsoft-account nodig is om u aan te melden bij uw profiel. De optie Remember Password is standaard uitgeschakeld, wat betekent dat het wachtwoord van uw Microsoft-account wordt gevraagd wanneer u zich aanmeldt met uw Xbox Live-profiel.

Kies de optie Remember Password als u niet wilt dat het wachtwoord van uw Microsoft-account wordt gevraagd telkens wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live.

De wachtwoordbeveiliging van uw profiel wijzigen

De optie Remember Password wordt ingesteld nadat u uw Xbox Live-profiel hebt gedownload. Maar u kunt de wachtwoordbeveiliging van uw profiel op elk moment wijzigen. Dat doet u als volgt:

Wachtwoord niet vereist om aan te melden

Als uw Xbox Live-profiel beveiligd is met een wachtwoord, kunt u dit wijzigen de volgende keer dat u zich aanmeldt bij uw Xbox Live-profiel. Wanneer u wordt gevraagd het wachtwoord van uw Microsoft-account in te voeren bij het aanmelden, selecteert u de optie Remember Password.

Als u de optie Remember Password kiest, wordt u niet gevraagd het wachtwoord van uw Microsoft-account in te voeren de volgende keer dat u zich aanmeldt met uw Xbox Live-profiel.

Wachtwoord vereist voor aanmelden

U kunt het wachtwoord voor uw Microsoft-account gebruiken om de toegang tot uw Xbox Live-gamertag te beperken op een console. Dat doet u als volgt:

1. Meld u aan met uw Xbox Live-gamertag.
  2. Ga naar Settings, selecteer Account en selecteer daarna Account Security.
  3. Selecteer Password at Sign In.
  4. Selecteer Require Password Here.

De volgende keer dat u zich aanmeldt met uw Xbox Live-gamertag, wordt het wachtwoord van uw Microsoft-account gevraagd.

Uw Xbox Live-profiel op afstand beveiligen met een wachtwoord

Als u uw Xbox Live-profiel naar een andere console hebt gedownload en het niet beveiligd is met een wachtwoord of uw wachtwoord is gekaapt, dan kunt u het wachtwoord op afstand verwijderen zodat niemand toegang kan krijgen tot uw profiel. Dat doet u als volgt:

Stap 1: Wijzig uw Microsoft-account

1. Ga naar accounts.live.com en meld u aan met uw Microsoft-account.
  2. Onder Accountgegevens klikt u op Wijzigen naast Wachtwoord.

U kunt het wachtwoord van uw Microsoft-account ook wijzigen vanaf uw console. Volg daarvoor de stappen op Wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen.

Opmerking Als er geen wachtwoord vereist is om u aan te melden bij uw gedownloade Xbox Live-profiel (optie Remember Password is ingeschakeld), zal het wijzigen van het wachtwoord van uw Microsoft-account niemand ervan weerhouden om zich aan te melden bij uw Xbox Live-profiel. In dit geval moet u de volgende stap uitvoeren.

Stap 2: Maak het wachtwoord vereist voor aanmelden

Verwijder het wachtwoord van uw Microsoft-account, zodat er via andere consoles geen toegang tot uw Xbox Live-profiel kan worden verkregen. U kunt dit doen:

Stappen op de computer: Profielwachtwoord vereist maken op afstand

1. Ga naar Mijn Account.
  2. Onder Instellingen en voorkeuren klikt u op Xbox 360 profielbeveiliging.
  3. Meld u aan met de Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) die aan uw Xbox Live-account is gekoppeld.
  4. Selecteer Downloaden van profiel vereist als u wilt dat uw profiel opnieuw wordt gedownload van Xbox Live, met uw Microsoft-account en wachtwoord, voor het kan worden gebruikt op een console. Eventuele bestaande kopieën van uw profiel werken niet meer en profielwijzigingen of prestaties die niet zijn opgeslagen naar Xbox Live gaan verloren.

Stappen op de console: Profielwachtwoord vereist maken op afstand

1. Meld u aan bij Xbox Live met uw account.
  2. Ga naar Settings, selecteer Account en selecteer daarna Account Security.
  3. Selecteer Password at Sign In.
  4. Selecteer On All Other Consoles.

Als u deze optie kiest, zal op alle andere consoles het wachtwoord van uw Microsoft-account vereist zijn om u aan te melden (of om uw Xbox Live-profiel opnieuw te downloaden).

Als u ervan overtuigd bent dat uw Xbox Live-account is gehackt, gaat u naar Xbox Live-accountbeveiliging.

Belangrijk Helaas kan de klantendienst van Xbox Live-wachtwoorden van Microsoft-accounts niet opnieuw instellen. Als u een aanvraag moet doen om het wachtwoord van uw Microsoft-account opnieuw in te stellen, neemt u contact op met de klantendienst.